513 odpowiedzi w tym temacie |
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 30-01-2018, 20:28
|
|
Hes, nie ma sprawy. Myślałem, że przypisanie twojej postaci nieoczywistej podobizny nada jej dodatkowego kolorytu. Uśmiech i spojrzenie nie były w zamyśle mroczne - wydaje mi się, że w stylu mangowym jest dość trudno to rozgraniczyć z wyrafinowanym sex appealem... Albo po prostu mi to za dobrze nie wychodzi Niemniej nie martw się, na pewno w przyszłości przygotuję ci bardziej wierną podobiznę. Nie poddaję się, dopóki widzę zainteresowanie u adresata moich prac. A ta grafika? Jak już napisałem, włożyłem w nią sporo wysiłku i ostrzę sobie zęby na pełną sylwetkę, więc dobrze byłoby przypisać ją jednemu z nadchodzących NPC. Chyba, że jakoś szczególnie ci na niej zależy.
Pozdr. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 31-01-2018, 10:32
|
|
Czas na zmasowany atak zachomikowanych grafik
Najpierw kilka już przedstawionych, ale niepoddanych wcześniej ocenie.
Salvator Fabris
Shibu Aragami
Yoh Aotaro
Yuuna Sataka
A teraz nowe grafiki, których nie mieliście okazji do tej pory oglądać.
Onizuka - szeregowy członek Gangu Czterech Smoków
Judy Dee - reporterka San24
Hakim Białokorzeń - emir Nubii
Nuara Nelli - osobista szara strażniczka arcykapłana Voodoo
Cynthia von Castell - hrabina z Nag
Naira Draven - kapitan gwardii cesarskiej
Legato - przywódca Genesis
Vard Kroll - nagijski kapitan z pionu wojskowego
Entai Galeheart - khazarski kapitan z pionu wojskowego
Rosemary Delacroix - babilońska kapitan pionu wywiadowczego
Enjoy |
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 31-01-2018, 13:59
|
|
O matko, sporo tego... Zacznijmy jednak
od początku.
Salvator - nie miałem zastrzeżeń co do całej postaci, tak samo nie mam do samej facjaty. Bardzo trafnie oddaje charakter
postaci. 10/10 (bo nie ma miecza)
Shibu Aragami, o ile w przypadku całości nie widać tego aż tak bardzo, to na przybliżeniu nie podoba mi się układ usta-nos.
Albo te pierwsze są za nisko, albo nos jest zamały. Jakoś to nie współgra. Reszta super. 8/10
Yoh Aotaro, ależ on jest przezabawny Te oczy, żyły, tatuaże... mega fajny. Brak zastrzeżeń. 10/10
Yuuna Sataka, ah ta szkolna dziewczynka.. U niej całość komponuje się świetnie, kawał dobrej roboty i ponownie brak
zastrzeżeń. 10/10
Onizuka, ot typowy gangster. Wystarczy spojrzeć na podobiznę i wiadomo, czym zarabia na chleb. Trochę nie pasuje mi lewa, górna strona podobizny. Albo dostał mocno w łeb i mu się wykrzywiła głowa, albo jest po prostu niewymiarowy. Na to tylko zwróciłem uwagę. 9/10
Judy Dee, tutaj propsy na maksa. Typowa reporterka z podejrzanym wyrazem twarzy. Nie wiem tylko czemu ma zeza Chyba jedna z Twoich najlepszych prac. 10/10 bez zbędnych słów.
Hakim Białokorzeń, hmm, ten mi się w ogóle nie podoba. Oczy i usta wydają się nie pasować do reszty twarzy. Cygaro fajna sprawa, ale przez to właśnie usta wyglądają dziwnie. Może gdyby 'oprawki' oczu były cieńsze, a na ustach mniej rozmazania i ciut pod innym kątem, to byłoby lepiej. No ale jak wspomniałem, nie mój klimat. 7/10
Nuara Nelli, tutaj zwaliłeś mnie z krzesła Najpierw zobaczyłem kulturystkę, a później panią urzędnik. Pogodna twarz, motyw trzymania okularów, no normalnie niezła i ponętna sztuka Tylko coś nos ma dziwny, niech pomyśli o operacji. 9.5/10
Cynthia von Castell. Ha, z taką to bym przy stole nie chciał usiąść. Na pierwszy rzut oka widać, że to jakaś suka. Średnio podoba mi się uniesiona brew, bo na moje nie współgra z okiem. Może tylko mi się wydawać, no ale... Poza tym bez zastrzeżeń (ale nie lubię pań z wielkim czołem ). 9/10
Naira Draven, hmm. Tu mam zagwozdkę. Wiem, że jest obrócona i dlatego wiele rzeczy może mi się wydawać, ale czy nos nie powinien być bardziej przesunięty? Chodzi o centrę między oczami. Reszta super. Musi korzystać z niezłego szamponu, że tak jej się te włosy błyszczą. 9.5/10
Legato - nie dość, że to jedna z moich ulubionych postaci w ostatnim czasie (głównie ze względu na luzacki charakter i pojawienie się w #9), to avatar jest po prostu kozacki. Tyle w temacie. 20/10 (a tak serio 10/10).
Vard Kroll, typowy kapitan, eh. Zimny, pewnie chamski i surowy. Super podobizna, bez zastrzeżeń.
Entai Galeheart, dziwny typ, ale ogólnie nie lubię zielonych, więc... Hmm, lewe oko wygląda dziwnie. Jest jakieś kwadratowe. Uniesiona brew też jakoś mi nie współgra z uśmiechem, ale patrząc po kilka razy zauważam zamysł. Cudów nie ma, ale jest spoko 8/10
Rosemary Delacroix, ah... To jest kobieta Niby niewinna, ale wysokie bucioszki nosi. Widziałem ją już dawno i dziś
stwierdzam, że nie mam zastrzeżeń. Poderwałby. 10/10 |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
|
|
|
»Dann |
|
Rycerz
Stopień: Fukutaichou
|
Napisano 14-02-2018, 23:42
|
|
Nie lubię oceniać hurtowo, zrobię to później... Teraz nowy Naki. Zdecydowanie bardziej podoba mi się nowa grzywka, może dalej jest trochę przy równa, ale na pewno to olbrzymi krok w dobrym kierunku. Delikatnie martwi mnie też widoczne ucho, wystaje jakoś dziwnie spomiędzy włosów. Poza tym wszystko jest idealne i jak dla mnie, znacznie lepsze niż poprzednie. 10/10 |
What's dann cannot be undann ( ͡° ͜ʖ ͡°) |
|
|
|
»Nakinagara |
|
Szaman
Poziom: Keihai
|
Napisano 15-02-2018, 20:04
|
|
Też pasuje się wypowiedzieć co do przedstawienia swojej postaci
Pierwsze skojarzenie - młoda Boa Hancock (tylko grzywki brak). Różnica pomiędzy obydwoma pracami jest diametralna i w pierwszej chwili myślałem nawet, że to jakaś inna postać. Dopiero po chwili zauważyłem podobieństwo w postaci tego samego podbródka oraz tej grzywki.
Wersja druga znacznie bardziej w moim mniemaniu oddaje jej Khazarskie pochodzenie. Dziewczyny z lasu, dzikuski, szamanki. Patrząc da się po prostu poczuć tą dzikość bijącą od niej |
Ostatnio zmieniony przez Nakinagara 15-02-2018, 20:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 18-02-2018, 00:47
|
|
Jak zwykle, dzięki za oceny. Bardzo się cieszę, że nowa wersja Naki przypadła do gustu. Udało mi się tym razem podmienić jeden z żałośnie słabych avatarów z dawnych dni.
Przed wami Hagen Pustynny Wiatr:
Enjoy |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 22-02-2018, 13:20
|
|
Wygląda surowo i niedostępnie. Czyli tak jak powinien Poprzednia wersja pozwalała go sobie wyobrazić jako hiszpańskiego żigolaka. TYm razem zmiana jest w moich oczach jak najbardziej usprawiedliwiona. Jest świetnie. 10/10 |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
Ostatnio zmieniony przez Sorata 22-02-2018, 13:21, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Stopień: Samurai
|
Napisano 22-02-2018, 14:04
|
|
Pamiętam go jeszcze z walki Coltisa, postać nawet przypadła mi do gustu. Odświeżony awatar to bardzo dobry pomysł i powiem uczciwie, że jest świetny. Nie wiem w sumie co można więcej dodać. Włosy kozackie, największy plus |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
|
|
|