»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 25-08-2012, 12:18
|
|
Cytat: | granica sukcesu jest śmiesznie nisko a pasek jest bardzoooo długi zaś lista możliwości jest bardzooo krótka. |
A jednak są ludzie, którzy do tej granicy nie dobili. Widać się da.
Cytat: | No to jak szkoda to szkoda... to się teraz nie dziw, że 90% fanów popadło w totalny [ cenzura ] po zakończeniu gry. |
Ech - lepiej niech wypuszczają w nieskończoność darmowe łatki sugerowane osobistymi preferencjami każdego z kilkuset tysięcy graczy. Nierealne.
Cytat: | ie, nie prawda. Kolejna [ cenzura ] rzecz. Rakni przyłączą się do Ciebie nawet jeśli tak jak ja ---> wytępisz je w pierwszej części. Tyle, że będzie inna królowa. |
Ok mój błąd. Sugerowałem się opisem z internetu ponieważ sam uwolniłem królową w ME1. Nie zmienia faktu, że i tak wybierasz sobie sojusznika - albo niedobitki rakni, albo elitarni kroganie.
Cytat: | Tylko ja nie bardzo rozumiem po co ty piszesz o samej grze kiedy ja piszę o ostatnim etapie gry. Ja nigdy nie napisałem, że gra jest prostolinijna tylko, że jest takie zakończenie. |
Jeśli nie podkreślili ci wszystkich zmian jakie te zakończenia wniosły czarnym markerem to znaczy, że ich nie ma? Zakończenie zaczyna się w momencie ataku na bazę Cerberusa, a nie sekundę przed trójkolorowym filmikiem. Zakończenie jest logicznym wynikiem wszystkich składowych trzech części gry i dlatego piszę o grze jako całości. Wolałbyś 12 decyzji na samym końcu gry byleby do każdej był inny filmik?
Wolę wiedzieć, że zakończenie jest moje bo tak przechodziłem kilkadziesiąt w sumie godzin gier. Uznałbym za obrazę gdybym dostał inne zakończenie bo Shepard wszedł na pokład Normandii prawymi drzwiami zamiast lewych (a te tzw. inne zakończenia w wiekszości gier właśnie polegają na takich "płytach naciskowych", które triggerują dany efekt).
Tutaj masz zakończenia chrono trigger, który był przecież lepszy:Lista zakończeń
Rzeczywiście wyższa liga niż ME...... |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 25-08-2012, 16:56
|
|
Jest po prostu śmiesznie słabe, kompletnie nieadekwatne do poziomu gry jak i poprzednich części oraz wszystkich innych gier bioware'u. Próba naprawienia błędów poprzez DLC okazała się jeszcze większą porażką. 18minutowe filmiki zamieniły się w 20 minutowe filmiki pełne smiecia.
I to są fakty. |
|
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 02-06-2013, 11:03
|
|
Takie "fakty" podaje chyba tylko Super Express....
Czy ktoś z Was już grał w fabularny dodatek "Lewiatan"? Jak Wam sie podoba uzupełnienie historii galaktyki?
Edit: Kto grał w "Cytadelę"? Podobno to ostatni dodatek do ME3 i po trailerze widać, że twórcy domykają wiele spraw, dodają nowe smaczki interpersonalne i trochę więcej głębi do uniwersum.
Edit 2: DLC Cytadela jest wspaniałe. Rozwija wątki między poszczególnymi członkami załogi, Naśmiewa się z niezadowolonych graczy (pamiętacie windy z ME1 albo zmianę typu amunicji w broni? Straszne narzekania było słychać) i daje mnóstwo dobrej zabawy na urlopie komandora. A na domiar tego wszystkiego dodaje całkiem niezły (choć krótki) wątek pasujący do uniwersum. Świetne zakończenie trylogii Sheparda. Zdecydowanie polecam.
Na koniec cytat:
"Główny Zły: <standardowa obraźliwa gadka>
Shepard: Kiepski pomysł. Ostatni gość, który tak do mnie mówił miał kilka kilometrów więcej niż ty" Padłem |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
^Curse |
|
Komandor
Stopień: Shinobi Bushou
Posty: 551 Wiek: 36 Dołączyła: 16 Gru 2008 Skąd: Lublin/Warszawa?
|
Napisano 02-06-2013, 13:40
|
|
Ehh.. nasłuchałam się o tym zakończeniu tyle, że jak je w końcu zobaczyłam, to miałam jeszcze bardziej namieszane w głowie niż przeciętny gracz I co? I nic. Zakończenie, jak zakończenie - ja cierpiałam tylko dlatego, że to już koniec (a nie miałam rozszerzonego). Okej, niejasne i uproszczone.. ale dające wiele możliwych interpretacji. Tego właściwie można się było spodziewać po serii
A co do Cytadeli: cud, miód Kocham ten dodatek za wszystko. Przeszłam go już kilka razy (sama impreza i wszystkie teksty pijanej Tali... xD)
Sorata napisał/a: | "Główny Zły: <standardowa obraźliwa gadka>
Shepard: Kiepski pomysł. Ostatni gość, który tak do mnie mówił miał kilka kilometrów więcej niż ty" Padłem | Sorata, ja padałam przy większości tekstów xD |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 02-06-2013, 13:55
|
|
Cytat: | Sorata, ja padałam przy większości tekstów xD |
Ja też. Szkoda, że te najzabawniejsze ocierają się o spoilery.
[SPOILER]
"Vega: Nasz Shepard jest lepszy niż wasz!
Wrex: I ładniejszy "
"Javik: Tu drużyna Proteanin. Zabiłem więcej niż wy razem wzięci "
Wogóle przekomarzanki podczas tej strzelaniny są obłędne.
Cytat: | Zakończenie, jak zakończenie - ja cierpiałam tylko dlatego, że to już koniec (a nie miałam rozszerzonego). Okej, niejasne i uproszczone.. ale dające wiele możliwych interpretacji. Tego właściwie można się było spodziewać po serii |
Podzielam punkt widzenia. Mass Effecta 3 kończyłem już kilka razy na różne sposoby. Wspaniałe uniwersum.
Cytat: | wszystkie teksty pijanej Tali. |
Czy ten ser był dekstro? I nie tylko. Każdy etap imprezy biegałem od grupki do grupki, żeby posłuchać. I Grunt bawiący się w wypraszanie gości przez domofon. Mógłbym wymieniać
Świetne są też drobne pogawędki/minimisje z załogą, gry w kasynie i salonie gier itp.
Dziś skończyłem konkurs podciągnięć z Vegą. 183 podciągnięcia. Każde z osobną animacją. I do tego trzeba było koordynować kliknięcia prawym albo lewym klawiszem. 20 minut. Still worth it |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
^Curse |
|
Komandor
Stopień: Shinobi Bushou
Posty: 551 Wiek: 36 Dołączyła: 16 Gru 2008 Skąd: Lublin/Warszawa?
|
Napisano 02-06-2013, 14:10
|
|
Sorata napisał/a: | Dziś skończyłem konkurs podciągnięć z Vegą. 183 podciągnięcia. Każde z osobną animacją. I do tego trzeba było koordynować kliknięcia prawym albo lewym klawiszem. 20 minut. Still worth it |
Ja dotrwałam tylko do połowy, na więcej akurat wtedy nie miałam czasu
No a poza tym przechodziłam bez żadnych innych DLC, więc ominęło mnie wiele innych fajnych momentów.. Stąd mój wakacyjny plan: przejście jeszcze raz całej trylogii ze wszystkimi DLC.
A jeszcze a propos cytatów: "I should go" xD
No i Tali naśladująca Normandię xD |
They're all dead... They just don't know it yet. |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 02-06-2013, 14:18
|
|
Odnośnie innych DLC:
Z Prochów: Dodatkowy towarzysz z jedną misją, dodatkowymi dialogami i całym dobrodziejstwem inwentarza. Warto. 8/10
Lewiatan: Niespodziewane uzupełnienie historii Żniwiarzy i całego uniwersum + nowe bronie. Trochę za krótkie jak na tą cenę. 6/10
Omega: Kompletna, klimatyczna misja w nowej miejscówce, z osobną fabuła i towarzyszami. Nowe bronie i moce. 8/10
Cytadela oczywiście 10/10
[ Dodano: 02-09-2016, 14:23 ]
Wbrew pierwszym obiecankom nie dostaniemy od Bioware'u remasterowanych edycji Mass Effecta. |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 22-09-2016, 15:40
|
|
Sorata napisał/a: | Wbrew pierwszym obiecankom nie dostaniemy od Bioware'u remasterowanych edycji Mass Effecta. |
trzeba rozum stracić aby remasterowac taką grę.
Sorata napisał/a: | Cytadela oczywiście 10/10 | fenomenalny dodatek, do dzisiaj jak sobie przypominam sceny to się łezka kręci |
|
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 23-03-2017, 15:35
|
|
Nie widzę sensu w zakładaniu nowego tematu, więc spytam tutaj - czy ktoś nabył już Andromedę? Dzisiaj miała premierę jeśli się nie mylę. Czytałem wiele słów krytyki, to o błędach, to o cenie, a także o samej rozgrywce. Ciekaw jestem, jakie jeszcze krążą opinię. Lubię ME, ale bez Sheparda to nie to samo, wiadomka. Niestety nie wyłożę 190 zł, żeby na ślepo sprawdzić co i jak. |
|
|
|
»Drax |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
|
Napisano 23-03-2017, 19:44
|
|
Ja pod koniec miesiąca planuję zakup ( ale na konsolę ). Słowa krytyki również widziałem, ale jestem w stanie wiele wybaczyć temu tytułowi. Podobnie było z pierwotnym zakończeniem trzeciej części - dla wielu to był powód do ogromnej fali hejtu, dla mnie była jak najbardziej do przełknięcia - ot, niewielki spadek formy w końcówce wyśmienitej gry. |
Per aspera ad astra. |
|
|
|