Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Bible Fight
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 29-03-2009, 19:07

1 odpowiedzi w tym temacie
*Lorgan   #1 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou

Nie wiem jak wy, ale ja od dawna miałem ochotę zagrać w nawalankę, w której można byłoby się wcielić w postaci biblijne. Kierowany tym pragnieniem (oraz przeglądarką google) szybko trafiłem na link do adultswimowej gry Bible Fight. Był to strzał w dziesiątkę. Nie dość, że gierka okazała się przyjemna dla oka i opatrzona świetną ścieżką dźwiękową, to dzięki banalnemu i za razem efektownemu systemowi ruchów specjalnych wciągnęła mnie na długie godziny.
Największą przyjemność sprawiła mi gra Mojżeszem i Szatanem, choć nie gardziłem również Jezusem i jego druzgocącym atakiem krzyżem :box: .

Po kilku walkach treningowych przystąpiłem do turnieju. Stwierdziłem, że najodpowiedniejszą do niego postacią będzie Szatan. Pierwsze walki okazały się bardzo proste - dopiero Jezus nastręczył mi pewnych trudności. Gdy już się z nim uporałem, dostałem "spodziewaną niespodziankę", czyli możliwość walki z bogiem. Jakże wielkie było moje rozczarowanie, gdy pokonałem go bez straty choćby jednego punktu życia...

Na koniec, w charakterze nagrody otrzymałem hasło czyniące boga grywalną postacią. Oczywiście najlepiej byłoby, gdyby każdy zdobył je własnoręcznie, ale zamieszczam je w spoilerze poniżej dla wybitnie niecierpliwych.
Spoiler:

W oknie wyboru postaci wpisz: jehovah

Rip dla chcących pograć bez konieczności każdorazowego łączenia się z internetem:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość tego tagu musisz się zarejestrować.

Pozdrawiam i czekam na inne opinie.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

^Coyote   #2 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Jestem wierzącym i praktykującym katolikiem , ale gra mnie po prostu rozwaliła. Z jednej strony naśmiewa się z religii, z drugiej nie jest aż taka znowu obraźliwa :P
Najlepiej walczy mi się Jezusem - ma kozackie ataki i chyba więcej punktów życia. Bóg jest przereklamowany, bo ciężko mu wchodzą kombinacje.
Jeśli miałbym wskazać najsłabszą postać, byłaby to z pewnością Maria. Ten jej wyskok nigdy mnie nie zranił :|

Szkoda, że gra nie ma multiplayera. Chętnie sprawdziłbym się w jakimś turnieju, czy czymś. Walka z kompem szybko się nudzi.

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12