Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Warframe
 Rozpoczęty przez »Sorata, 25-03-2020, 13:03

0 odpowiedzi w tym temacie
»Sorata   #1 
Yami

Poziom: Genshu
O ile podtytuł sprzedaje mi tą grę na start (come on - kto nie chce być kosmicznym nindżą?) o tyle solidny trzon rozgrywki, ciągły rozwój i brak konieczności poświęcania dużych nakładów czasu utrzymują mnie w niej od lat.

Warframe to gra TPP w realiach Sci-fi, w której wcielamy się we wskrzeszonego wojownika, który próbuje wywalczyć swoje miejsce w przetasowanej rzeczywistości naszego układu słonecznego. Szczegółów (a jest ich sporo) dowiadujemy się w miarę postępów fabuły. Rozgrywka to wykonywanie przeróżnych typów zadań na mapach przyporządkowanych do planet, statków kosmicznych lub asteroid. Zdobywamy za nie walutę i surowce, które pozwalają nam na poszerzenie arsenału.
Głównym źródłem rozrywki jest zdobywanie nowych Warframe'ów - biomechanicznych zbroi, z których każda ma zestaw czterech unikatowych zdolności aktywnych i jednej pasywnej. Dostępne bronie i modyfikacje pozwalają na naprawdę ciekawe kombinacje. Grę można rozgrywać z trzema innymi osobami na raz, co dodatkowo zwiększa ilość unikatowych doświadczeń.

Warframe jest jedyną grą MMO, która przyciągnęła mnie na tak długo. Często zastanawiałem się, na czym polega fenomen tego tytułu. Poza satysfakcjonującą, odprężającą rzezią, na pewno plusuje fakt, że nawet poświęcając niewiele czasu grze, cały czas czuję progres. Podoba mi się, że twórcy skupiają się na zdaniu społeczności i konsultują zmiany. W końcu doceniam bogactwo uniwersum, które stopniowo odkrywa swoje karty (jednak kto chce, może je niemal całkowicie pominąć i skupić się na wykonywaniu misji). Grę cechuje również bardzo przyjazna, wielojęzyczna społeczność, która chętnie pomoże nowemu w ogarnięciu co bardziej przytłaczających szczegółów.

Z obecności wewnętrznej waluty wynikają wyłącznie ograniczenia w dostępie do customizacji skórek i gniazd ekwipunku. Jako przykład modelu freemium (opcjonalnej płatności), gra sprawdza się bardzo dobrze, nie ukrywam jednak, że wygodniej jest wykupić pakiet waluty wewnątrzgrowej. Zresztą Warframe ma mechanizm losowych zniżek, który cierpliwym graczom pozwala drastycznie obniżyć ten koszt (maksymalnie 75%). Dla gry, na którą poświęciłem tak wiele czasu, realny koszt jest śmiesznie niski

Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12