*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 01-12-2014, 11:12
|
|
Sorata napisał/a: | Obejrzałem ostatnio Tokyo Ghoul. Całkiem ciekawe anime, ze sporą ilością tajemnic i odpowiednią dawką gore. Mimo otoczki supermocy, bardziej skupia się na analizie dobro/zło. Premiera drugiej serii w 2015. |
Dzięki, właśnie się nad tą pozycją zastanawiałem. Na pewno obejrzę
Ze swojej strony polecam Akame ga Kill oraz Parasyte. Pierwsze w klimatach shounenowych, lecz dosadne i brutalne. Drugie na podstawie dobrej mangi, porządnie zanimowane i przedstawione - również horror, chociaż bez gore.
Pozdr. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
»Graversh |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 01-12-2014, 11:13
|
|
Lorgan napisał/a: | Sorata napisał/a: | Obejrzałem ostatnio Tokyo Ghoul. Całkiem ciekawe anime, ze sporą ilością tajemnic i odpowiednią dawką gore. Mimo otoczki supermocy, bardziej skupia się na analizie dobro/zło. Premiera drugiej serii w 2015. |
Dzięki, właśnie się nad tą pozycją zastanawiałem. Na pewno obejrzę
Ze swojej strony polecam Akame ga Kill oraz Parasyte. Pierwsze w klimatach shounenowych, lecz dosadne i brutalne. Drugie na podstawie dobrej mangi, porządnie zanimowane i przedstawione - również horror, chociaż bez gore.
Pozdr. |
Jak wypadają mangi tych tytułów? Nie mam specjalnie czasu na anime, a mangę z doskoku lubię czytać |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
|
|
|
»Graversh |
|
Agent
|
Napisano 01-12-2014, 11:21
|
|
Lorgan napisał/a: | Cytat: | Jak wypadają mangi tych tytułów? |
Akame słabiutko, Parasyte bardzo dobrze, chociaż niektórych może odstraszyć dość archaiczna kreska.
Pozdr. |
Jeżeli będzie to taka kreska jak choćby w Yaibie to nie ma problemu
Nie ma innego tematu dotyczącego mangi więc zapytam tutaj - czy możecie polecić mi coś dobrego w stylu Nanatsu lub FullMetal Alchemist - byleby to nie był tasiemiec w stylu One Piece, Bleach, Naruto... |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 01-12-2014, 11:22
|
|
Kongou Banchou - krótkie, zakończone i zabawne.
One-Punch man - to jeszcze trwa ale jest leciutkie i przyjemne. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
|
|
|
»Graversh |
|
Agent
|
Napisano 01-12-2014, 11:44
|
|
Dzięki, dzięki O One-Punch Man już słyszałem i tak się przymierzałem do tego, choć jeden z komentarzy stawiający tą produkcję na równi z Bleachem i Naruto wywołał mieszane uczucia
Z Gamaranem miałem już bodajże kiedyś styczność z tego co widzę. Mam nawet parę grafik na kompie, więc przypomnę sobie jak najbardziej i dowiem się czemu nie pamiętam tego dobrze ^^ |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 02-12-2014, 06:50
|
|
Manga Tokyo Ghoul na pierwszy rzut oka wydaje się lepsza od anime. Wykształcony bohater robi nawiązania do "Przemiany" Kafki, a charakterystyczna (deformująca się wraz z psychiką bohatera) kreska nadaje jeszcze dodatkowego mroku. Jeśli nie polubicie łajzy Kanekiego z anime, może ten z mangi przypadnie wam do gustu. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
|
|
|