10 odpowiedzi w tym temacie |
Które opowiadanie zasługuje na nagrodę? |
[Kalamir] Uderzaj by zabić 2 |
|
16% |
[ 1 ] |
[Sorata] Zew Krwi |
|
83% |
[ 5 ] |
|
Głosowań: 6 |
Wszystkich Głosów: 6 |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 14-10-2013, 19:14 [Tenchi Awards 2013] Z innego wymiaru
|
|
Po wydarzeniach pamiętnego roku 1613, Tenchi było niemal pustkowiem. Cztery kontynenty, niegdyś przepełnione ludźmi różnych narodowości, teraz stały się zatrważająco ciche. Nomadyczne społeczności, skupiające się w szkieletach wymarłych miast, walczyły o skąpe surowce i wciąż odkopywane pozostałości dawnej cywilizacji. Hayate był za młody, by pamiętać, co uczyniło te ruiny właśnie takimi. Mimo wieku jednak, był w tym mieście niekwestionowanym królem. Każdego tygodnia okradał przypadkowego gościa w swojej domenie. Zeskoczył sprawnie na położony kilkanaście metrów niżej dźwigar, szybkimi ruchami powstrzymał osypujące się kawałki gruzu i pieczołowicie ułożył z nich kupkę za swoimi plecami. Wieczorna operacja wymagała precyzji, a burczenie w brzuchu dodatkowo dekoncentrowało skupionego na zdobyczy młodzieńca. Poniżej, w prowizorycznym obozowisku, zakutani w szmaty wędrowcy zajadali się jakimś puszkowanym specjałem. Podobno na północy uruchomili starą fabrykę. Stąd powrót pakowanego pożywienia. Dla chłopaka było to obojętne. W niewielkim mieście miał wszystko czego potrzebował. Wiele kątów do spania, stały dopływ żarcia i ochronę przed bezlitosną pogodą i okazjonalnymi najazdami zdziczałych nadludzi. Sam zresztą, jak każdy na tym wyklętym przez Aumena pustkowiu, miał do dyspozycji pewne umiejętności. Pewnie byłby zaskoczony, gdyby kiedykolwiek przeczytał, że kiedyś jego gatunek był żałośnie słaby, a miotanie energią kojarzono tylko z komiksów. Nie żeby potrafił czytać, rzecz jasna.
Zapach podgrzanej strawy nieprzyjemnie pobudził wydzielanie śliny. Zaraz po założeniu grubych skórzanych rękawic, wygrzebanych w splądrowanym sklepie, chłopak zakamuflował się tak, że tylko niewielkie drgania powietrza zdradzały jego pozycję i opuścił się delikatnie na zwisającej z jego prowizorycznej podpory stalowej linie. Dwaj podróżnicy już się położyli, trzeci czuwał, wpatrzony w dokazujący ogień, nasłuchując odgłosów nocy.
Hayate opadł bezgłośnie na podłogę w pobliżu tymczasowej spiżarki. Już prawie dotykał aluminiowego skarbu, gdy rozciągnięty ruchem żołądek głośnym bulgotem wyraził swoje rosnące niezadowolenie. Charakterystyczny dźwięk poniósł się echem między betonowymi ścianami i natychmiast zaalarmował wartownika.
- O cholera! Wszystko na nic.
Twórczość na naszym forum może, ale nie musi być ograniczona tylko do walk, ninmu i tankyuu. Oddajemy głosy na najlepsze opowiadanie z Art. Section.
Wymagania:
1) Posiadanie postaci w Tenchi PBF
2) Wykonanie przynajmniej jednego wpisu fabularnego w Art. Section okresie 01.10.2012-01.10.2013. (Wpisy do ninmu w tym podforum podlegają pod inną kategorię).
Kandydaci:
Zasady głosowania:
1) Każdemu głosującemu przysługuje prawo do oddania jednego głosu
2) Głos oddany na własne teksty jest nieważny.
Uzasadnienia mile widziane |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 28-10-2013, 23:48, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 14-10-2013, 22:54
|
|
LOL serio... nikt nie czytał twojego gówna a MOJEGO nie czytałem nawet ja xD no come on |
|
|
|
|
Starke |
|
Posty: 102 Wiek: 37 Dołączył: 07 Lut 2012 Skąd: Z przypadku
|
Napisano 15-10-2013, 03:18
|
|
A to Wy coś pisaliście? Mam to przeczytać czy odpuścić, dla Waszego dobra? |
World on fire with a smoking sun,
Stops everything and everyone,
Brace yourself for all will pay,
Help is on the way! |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 15-10-2013, 04:51
|
|
Tak. |
|
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
|
|
|
^Genkaku |
|
Tyran Bald Prince of Crime
Stopień: Senshu
Posty: 1227 Wiek: 39 Dołączył: 20 Gru 2009 Skąd: Raszyn/Warszawa
|
Napisano 15-10-2013, 08:41
|
|
Oddaje Głos na Soratę!
"Zew Krwi" jest fajną i przemyślaną opowieścią. To jedna z tych nielicznych fabuł na tenchi na której kontynuację czekam z niecierpliwością |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 15-10-2013, 17:41
|
|
Ja przepraszam, pozwoliłem sobie zagłosować na Sorata z przyczyn dość oczywistych xD xD xD wybranie tego tekstu to jak walka z dzieckiem na wózku inwalidzkim - pomijajac fakt, że nie mam pojęcia o czym jest moje opowiadanie, kiedy je napisałem i co dokładnie chciałem kupić lub kupiłem i zostałem zmuszony przez Lorgana do uzasadnienia tego... nie marnujcie na to czasu, proszę... |
|
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 25-10-2013, 06:20
|
|
Oddaję głos na Kalamira. Niezależnie od tego co byś mówił o swoim tekście, bardzo dobrze się go czyta. Sam nie potrafię rozpisywać tak rozbudowanych dialogów. Podoba mi się humor i nawet porozrzucane w równych odstępach ramki [cenzura] działają tutaj na plus. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
^Tekkey |
|
Generał Paranoia Agent
Stopień: Shogun
|
Napisano 28-10-2013, 11:57
|
|
"Zew Krwi" Soraty , nawet nazwa pięknie dźwięczy w moich uszach. Ciągle rozwijająca się opowieść o miłości, zemście, WIELORYBACH! Tego nie można przegapić.
Koło życia: przywiązanie prowadzi do strachu, strach wiedzie do gniewu, gniew do nienawiści, nienawiść prowadzi do cierpienia. Ciemną stronę mocy w tobie wyczuwam, młody szamanie. Ciekawi mnie, czy wkrótce Viper nie zaproponuje ci współrządzenia galaktyką…ehem. Tak czy inaczej, powodzenia i udanej kontynuacji. XD |
A mogę zrobić wszystko! Wystarczy Twoja krew.~♥
|
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
|