Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

[Azyl] Dryfujący bar "Tonący Szczur"
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 01-06-2011, 09:33

177 odpowiedzi w tym temacie
*Lorgan   #1 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Zasady korzystania z Azylu

Status: Profanum

Poziom: 0

"Tonący Szczur" to podła speluna umieszczona na rozlatującej się barce, zacumowanej w przystani małego i zamulonego jeziora Bainar w południowo-wschodnim Silranie.
Wewnątrz znajduje się jedna, niska i zwykle zadymiona sala, w której nieregularnie porozstawiano lekko zbutwiałe stoliki i krzesła. Często przyłazi tam najróżniejszego rodzaju syf społeczny, zaś jedyna muzyka dobywa się ze starego radia przy północnym oknie.
Czarnowąsy i łysy barman Tom często przestrzega nowych gości o klątwie ciążącej na tym miejscu. Wedle legendy, wojownicze plemię barbarzyńców, które wiele setek zim temu wędrowało przez Bainar utonęło podczas próby podróży przez lód. Teraz może i jezioro już nie zamarza, ale za to żyje w nim całe stado topielców z dawnych czasów, które tylko czekają na gości pałających żądzą krwi, żeby zaciągnąć ich w głębiny i uczynić jednymi ze swoich.

Menu:
- Chrzczone piwo (podawane bohaterom z Douriki poniżej 1000)
- Normalne, choć wciąż nie najlepsze piwo (podawane twardzielom od 1000 Douriki)
- Mulisty Rum (lokalny specjał, nadający się dla postaci mających co najmniej 2 Witalności, liczone z Douriki)
- Pachnąca golonka (pachnie zgnilizną i nawet pies by się po niej porzygał)

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

^Coyote   #2 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Wszedłem na barkę , trącając ramieniem jakiegoś pijanego gościa.
- Uważaj jak łazisz! - Krzyknął.
Spojrzałem na niego spod kaptura i szybko zrozumiał, że nie powinien mnie zaczepiać. Razem z jakimś kolegą błyskawicznie spieprzyli w bliżej nieznanym kierunku.
- Nagijczycy. - Pokiwałem głową na boki.
Lokal prezentował się bardziej obskurnie niż najgorszy ishimski rynsztok .. a to naprawdę wiele znaczyło. Zająłem pusty stolik przy oknie i zamówiłem piwo, zaciekawiony czy spotkam tu kogoś ciekawego.

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

»Insoolent   #3 
Zealota

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Wchodząc na barkę przystanęłam, aby się jeszcze zastanowić, czy aby na pewno to dobre miejsce na chwilę rozmyślań. Machnęłam ręką i wstąpiłam do "lokalu". Usiadłam przy stoliku niedaleko jakiegoś kolesia w kapturze. Nie wyglądał na osobę, która chciałaby wszczynać bójki. Zakryta twarz oznaczała chyba, że chce posiedzieć w spokoju. Zamówiłam piwo może nie najlepszej jakości, ale zawsze to alkohol. Sączyłam je powoli, zatapiając się we własnych myślach.

bo ja też chcę mieć posty przedzielane kreską ! :P

Profil PW Email

^Coyote   #4 
Komandor

Siedziałem zamyślony kilkanaście minut , aż do baru weszła jakaś kobieta. To było oczywiste , że nie pasowała do tego miejsca : smukła , czysta i .. obca. Usiadła sama , całkiem niedaleko mnie. Czyżby była z Nag? Nie, jej spojrzenie nie było wystarczająco opanowane. Zdałem sobie sprawę , że nie tylko ja ją obserwuję ale i ona mnie.
- No tak - pomyślałem. - Chyba ja też nie wyglądam na tubylca.

Profil PW Email WWW

»Insoolent   #5 
Zealota

Chciałam spokojnie pomyśleć, a tu klops. Facet, który sprawiał początkowo wrażenie nieszukającego problemów, wlepiał we mnie gały. Pierwszy raz w życiu widział kobietę, czy co? Wpatrywałam się w niego, z nadzieją, że może moje spojrzenie go speszy, jednak na darmo. Jeśli wieśniak chce wgapiać się w laski, niech kupi sobie pisemko z gołymi babami. Powoli zaczynałam tracić cierpliwość. Albo niech przestanie wlepiać we mnie gały, albo zasadzę mu kopa.

Profil PW Email

^Coyote   #6 
Komandor

Dziewczyna wyraźnie robiła się coraz bardziej zdenerwowana. Chyba nie podobało jej się , że nasze spojrzenia się spotkały. Postanowiłem ją trochę sprowokować i przekonać się o jej zamiarach.
- Jakiś problem? - Zapytałem spokojnie i upiłem łyk słabego piwa. - A może mam coś na twarzy?

Profil PW Email WWW

»Insoolent   #7 
Zealota

Zadziałało. W końcu się odezwał.
- "Jakiś problem?" - zacytowałam jego słowa. - Zacząłeś się we mnie wgapiać i to ja mam mieć jakiś problem?
Sięgnęłam po swoje piwo i odwróciłam się do niego plecami. Jak chce podziwiać widoczki, to niech zadowoli się kręgosłupem. Palant.
Po chwili jednak przyszła mi do głowy ciekawa myśl. Czemu by się nie zabawić? Zerknęłam na zakapturzonego kolesia jeszcze raz i puściłam do niego oczko.

Profil PW Email

»Twitch   #8 
Yami

Na pokład ,,Tonącego Szczura" wkroczył Twitch. Po przekroczeniu progu tej dryfującej speluny zaczął się zastanawiać dlaczego coś takiego jeszcze pływa i po jaką cholerę przylazł do takiego miejsca Coyote. To do niego miał sprawę czarnowłosy chłopak, więc nie oglądając się specjalnie ruszył w jego stronę.

Little hell.

Profil PW

»Matheo   #9 
Rycerz

- Oni chyba sobie kpią - klął pod nosem Brown - "Pójdziesz do Tonącego Szczura, może trafisz na jakiś ciekawy trop" - przedrzeźniał słowa przełożonego. - Ciekawe na co ja się mogę tam natknąć poza kiłą rzeżączką i chrzczonym piwem

Wysoka postać otworzyła powali drzwi do lokalu. Te z okropnym jękiem zaczęły skrzypieć. Mężczyzna, który przekroczył próg speluny miał na sobie wojskowe bojówki i obszerną bluzę z wielkim kapturem w podobnych barwach. Kaptur miał naciągnięty na głowę także niemożliwym było dostrzeżenie jego twarzy. Na pierwszy rzut oka można było wziąć go za jakiegoś lokalnego oprycha. Jednak elegancki zegarek na ręce jakoś nie pasował do tego profilu, no chyba że zabił jakiegoś zbłąkanego bogacza. Nagijczyk powoli zbliżył się do barmana. Jego powolne ospałe kroki były pełne gracji, kto by pomyślał, że jest on tak piekielnie szybki. Nowo przybyły zamówił najtańsze piwo, by wpasować się w klimaty tego plebejskiego przybytku, a następnie gdy otrzymał zamówiony trunek sidał na jakimś losów wybrany krześle pił piwo i przysłuchiwał się dokładnie rozmową bywalców.

Prosiłbym by jeżeli ktoś będzie "używał mojej postaci nie widział jej twarzy, a ponadto nie zrzucał kaptura :D

Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat....
Ostatnio zmieniony przez Matheo 03-06-2011, 21:00, w całości zmieniany 4 razy  

Profil PW Email

^Coyote   #10 
Komandor

Pokręciłem głową z niedowierzaniem i oparłem głowę na dłoni.
Nie mam ochoty na kokieterię - stwierdziłem. - Ale później możemy skoczyć w ustronne miejsce, jak masz ochotę.
Zobaczyłem, jak próg przekroczył mój znajomy krajanin , Twitch. Nogą odsunąłem mu krzesło i machnąłem do barmana, żeby dostarczył kolejne piwo.
- Co cię sprowadza? - Przywitałem gościa pytaniem. - Nie sądziłem , że lubisz nagijski klimat.

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12