*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
|
|
|
»Shadow |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
Posty: 251 Wiek: 28 Dołączył: 28 Maj 2015 Skąd: Zagłębie kabaretowe
|
Napisano 01-04-2018, 17:14
|
|
Jak rozwinięte technologicznie są statki? Interesuke mnie tu konkretnie cały transport morski - począwszy od tego jak zaawansowane są silniki, przez to ile ludzi podróżuje za pomocą statków, aż do tego jaki udział w transporcie (ludzkim i towarowym) między państwami i wewnątrz nich mają. |
W więziennej rozpaczy... |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 07-04-2018, 12:37
|
|
Shadow napisał/a: | Jak rozwinięte technologicznie są statki? |
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, że można bezpiecznie założyć poziom odpowiadający statkom z naszego świata w latach 80-tych.
Shadow napisał/a: | jaki udział w transporcie (ludzkim i towarowym) między państwami i wewnątrz nich mają |
Większość zagranicznych podróży pasażerskich odbywa się drogą morską. Alternatywą są loty, które choć popularne, wiążą się ze znacznie wyższym kosztem. Transport towarów samolotami na szeroką skalę to w zasadzie tylko kuriozum - 99% handlu międzynarodowego polega na transoceanicznych kontenerowcach.
Pozdrawiam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
^Pit |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Seikigun Bushou
|
Napisano 14-06-2018, 22:20
|
|
Dawno nie zaglądałem na tenchi ale widzę pewien meczący mnie trend, że jednak niektóre rzeczy nie są aż tak rozwinięte jak by się wydawało. Dlatego w sumie zapytałbym, na jakim stopniiu technologicznego rozwoju stoi świat? Jasne, że bedą te lepiej rozwinięte niz inne, ale ogólnie jeśli wywalimy rzeczy czysto fantastyczne jak hologramy itepe to o jakich czasach tu mowa. Jak silne są komputery? Czy Tenchi bliżej jest latom 80tym czy 2000? Bo zachodzę w głowę - handel głównie drogą morską, staromodne pagery w użyciu.. coś mi tu się po prostu gryzie z wyobrażeniem spójnego świata.
No i jeszcze pancerze - czy moze istnieć pancerz, który zwiększa właściwości fizyczne? W sensie zakładasz go i nagle mozesz unieść wielkie działo, 3 razy za cieżkie dla normalnego człowieka bez wspomagania pancerza? |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 15-06-2018, 08:00
|
|
Część odpowiedzi znajdziesz tutaj: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=1523#1523
Przy pisaniu tekstów, stosuję się do technologicznego poziomu roku 2000 (plus minus) w Polsce.
Cytat: | No i jeszcze pancerze - czy moze istnieć pancerz, który zwiększa właściwości fizyczne? W sensie zakładasz go i nagle mozesz unieść wielkie działo, 3 razy za cieżkie dla normalnego człowieka bez wspomagania pancerza? |
W zbrojowniach państwowych jest raczej topowa technologia szerokiego zastosowania. osobiśćie nie miałbym problemów z wykorzystaniem opisanego pancerza, póki były prototypowy. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|