»Twitch |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
|
Napisano 02-02-2018, 23:56
|
|
W Polsce na początku marca ma mieć premiera pierwszego tomu Dragon Ball Super. Zastanawiam się czy warto, bo o anime są mieszane opinie... Co myślicie? |
Little hell. |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 03-02-2018, 08:34
|
|
Cytat: | W Polsce na początku marca ma mieć premiera pierwszego tomu Dragon Ball Super. Zastanawiam się czy warto, bo o anime są mieszane opinie... Co myślicie? |
Manga jest ogólnie lepsza i nie posiada większości problemów anime. Nie dogoniła go nawet. Przeczytałem to, co pojawiło się na grupach skanlacyjnych i zamierzam kupować w postaci tomików. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami
|
Napisano 04-02-2018, 01:44
|
|
Sorata napisał/a: | Cytat: | W Polsce na początku marca ma mieć premiera pierwszego tomu Dragon Ball Super. Zastanawiam się czy warto, bo o anime są mieszane opinie... Co myślicie? |
Manga jest ogólnie lepsza i nie posiada większości problemów anime. Nie dogoniła go nawet. Przeczytałem to, co pojawiło się na grupach skanlacyjnych i zamierzam kupować w postaci tomików. |
No to elegancko. W takim razie czekam spoglądając na pułkę ze starym Dragon Ballem. |
Little hell. |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 25-03-2018, 10:17
|
|
Dragonball Super oficjalnie zakończył się 131 odcinkiem. Nowo odkryta moc Goku została retconnowana i wszyscy protagoniści wrócili do statusu sprzed turnieju. Rozwiązanie bezsensowne z punktu widzenia fabuły, która zatoczyła pełny krąg. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami
|
Napisano 25-03-2018, 11:40
|
|
Nieźle, ja jestem po lekturze pierwszego tomu i czuć klimat starego Dragon Balla. Nie wiem czy to kwestia tego, że poprzednią serię czytałem dawno, czy nie, ale Goku wydaje mi się jeszcze mniej poważny niż w Dragon Ball Z? |
Little hell. |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 25-03-2018, 11:57
|
|
Cytat: | Nieźle, ja jestem po lekturze pierwszego tomu i czuć klimat starego Dragon Balla. Nie wiem czy to kwestia tego, że poprzednią serię czytałem dawno, czy nie, ale Goku wydaje mi się jeszcze mniej poważny niż w Dragon Ball Z? |
Wydaje mi się, ze Goku jest w serii dokładnie taki, jak w poprzednich. Nierozgarnięty w czasie pokoju i zdeterminowany podczas walki. Trzeba przyznać, że całe życie rodzinne bohaterów było miłym dodatkiem, chociaż nie rozumiem niektórych decyzji scenarzystów. Recykling Freezera i Muten Roshiego (z gigantycznym powerupem) to pewnie wynik jakiejś ankiety popularności. W moich oczach pozostaje pójściem na łatwiznę. Ponownie odsyłam do komiksu Multiverse, który jest dużo lepszą kontynuacją.
[ Dodano: 20-11-2018, 08:08 ]
Jako, że odkryłem w sobie nutkę masochizmu, skusiłem się na seans nowego anime - Dragonball Heroes. Opinia nie zaskakuje - jeśli nie podobało ci się Super, nie spodoba ci się również najnowsza seria. Usilne próby stworzenia multiwersum DB (bo jak inaczej nazwać starcia Goku SSJ4 z Goku SSJB?) i całkiem bezsensowna eskalacja mocy muszą się kiedyś skończyć czkawką Toei. Szczerze im życzę, żeby zadławili się kuponami odcinanymi od Toriyamy bo DB: Heroes nie ma nawet śladu zdrowego rozsądku i umiaru. Może kiedyś się opamiętają. |
|
|
|