Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Jak oceniasz?
 Rozpoczęty przez »Sorata, 30-03-2017, 17:45

1 odpowiedzi w tym temacie
»Sorata   #1 
Yami

Poziom: Genshu
Uproszczony zapis rozmowy dotyczącej jednej z walk:
Cytat:
*Lorgan trochę mi szkoda Shadowa ;/
»oX mi też
»Naoko @oX, jeśli teraz Ci szkoda, to widać mogłeś wystawić wyżej, a jeśli myślisz, że nie mogłeś, to nie powinno... nie? :P
»Dann Nie do końca Nao... Ja, jak wspomniałem w ocenie, chciałem po czątkowo dać mu wyższą notę - po prostu sumienie mi na to nie pozwalało, bo w przeszłości już mi się to zdarzało. A jednak szkoda, bo to mogła być walka, która W KOŃCU da mu awans i możliwość rozwoju... A dla niego nowa moc byłaby zbawienna, bo z tą ma bardzo małe pole do popisu w walkach ;
»Naoko to trzeba było dać mu szansę i pozwolić wbić na 1 lvl - serio, ale skoro postanowiłeś, że nie zasługuje, to trzymaj się tej wersji
»Naoko naprawdę, nie uczyniłbyś wielkiej krzywdy graczom z 1 lvl gdybyś pozwolił wygrać Shadowowi
»Dann W moich oczach zasługiwał w innych tekstach, co już pokazywałem. Niestety wtedy nie podobało się innym radnym ;/
»Naoko no dobra, ale skoro ma potencjał na 1lvl, to trzeba było to napisać - masz potencjał na 1lvl, chcę żebyś się na nim znalazł, a jeśli dasz dupy, wystawię Ci 3
»Dann Jak napisałem, sumienie mi nie pozwalało, bo już kiedyś to zrobiłem. Nie mogę cały czas dawać mu taryfy ulgowej. Mam tylko nadzieję, że nie ma mi tego za złe :(
»Naoko naprawde, jestem zszokowana Waszym podejściem, chłopak się tak długo stara, próbuje, a Wy podchodzicie do tego, jakby wejście na 1lvl było czymś, co tylko zajebiści ludzie mogą osiągnąć Może podejdźcie do tego jak... no nie wiem, do zabawy?

[ Dodano: 30-03-2017, 19:27 ]
Nie rozumiem zwrotów "Potencjał na 1 lvl" w znaczeniu, w którym ich używacie. Zgadzam się oczywiście, że jeśli Radny uważa, że "skrzywdził" ocenianego, faktycznie zasługuje na palnięcie w czerep za krokodyle łzy.

Zresztą zacznę od końca bo w pigułce podsumowuje rozmowę:

Cytat:
Naprawde, jestem zszokowana Waszym podejściem, chłopak się tak długo stara, próbuje, a Wy podchodzicie do tego, jakby wejście na 1lvl było czymś, co tylko zajebiści ludzie mogą osiągnąć Może podejdźcie do tego jak... no nie wiem, do zabawy?

Nie wypowiem się o poglądach oXa i Danna (może sami uzupełnią tą lukę), ale nawet zabawy miewają jakiś zestaw zasad. Z jednej strony rozumiem emocje związane z trudnością wbicia poziomu i utożsamianie tego aspektu rozwoju postaci z postępami w pisaniu, ale system jest na tyle elastyczny, że nie widzę potrzeby ponawianego naciągania ocen ze źle pojętej litości. Tym bardziej, że admin często i gęsto korygował opisy mocy/postaci, a gracze rozwiązywali to resetami lub użyczaniem sobie punktów i innymi "machlojami".

Oprócz poziomów mamy umiejętności, szkoły walki, frakcje i douriki. Przy "odrobinie" chęci i czasu każda z naszych postaci mogłaby być wymiataczem pozostając na zerowym.

Moim zdaniem ocena pod walką odnosi się do pojedynczego wycinka twórczości. Wypowiedzi Lorgana i oXa do człowieka. Z kolei Dann i Naoko podeszli do tematu emocjonalnie i utożsamili awansowanie postaci z docenieniem twórcy.

Oboje macie rację ale rozmawiacie chyba o dwóch różnych rzeczach. Rzucicie więcej światła?

Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457
Ostatnio zmieniony przez Sorata 30-03-2017, 17:51, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

»Shadow   #2 
Yami

Poziom: Wakamusha
Z góry chciałbym przeprosić za kłótnie wywołaną przez moją walkę. Chociaż na logikę nie jestem odpowiedzialny ^^

Ale do rzeczy - radni wiedzą o temacie stworzonym przez admina w podforum "Warsztat". I mogę ze szczerym sercem przyznać, że o ile mi jako radnemu zdarzały się różne epizody - staram się trzymać ujętego tam schematu, interpretując go samemu. Jeżeli będzie ktoś zainteresowany to mogę na PW podesłać jak dokładnie oceniam. Bo ja tego dokładnie nigdzie nie opisałem, ale w sumie trzymam się schematu i każdego staram się ocenić jedną miarą.
Co do dyskusji nie będę się wypowiadał - nie chciałbym nikogo urazić, a to prawdopodobne, biorąc pod uwagę fakt, że jestem pod wpływem procentów.

W więziennej rozpaczy...

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13