Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

[Maestro] Rysunki
 Rozpoczęty przez »Maestro, 03-03-2016, 22:28

17 odpowiedzi w tym temacie
»Maestro   #1 
Zealota

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Cześć!
Jako, że od tygodni siedzę na bezrobotnym to mam zdecydowanie zbyt dużo czasu (w przerwach pomiędzy jednym ogłoszeniem zatrudnienia, a drugim), dlatego też postanowiłem wrócić do rysowania. Chociaż słowo "rysowanie" jest tutaj użyte nieco nad wyraz, bo nigdy nie byłem w tym dobry. Taki Twitch to mnie zjada bez popijania, więc trafniejszym określeniem jest "próby rysownicze".

Tenchi jest idealnym miejscem do tego, aby sobie porysować, z prostej przyczyny - każdy gracz ma już swoją grafikę, na której mogę się wzorować i tworzyć zwyczajnie swoje wersje.

Postawiłem na tematykę Noir, z tego względu, że nie jest zbyt skomplikowana i wystarczy zamalować na czarno.

-TENCHI NOIR-

BABLILON

Julian Carax vel. MAESTRO

(kliknij aby powiększyć)

Arafel vel. NAOKO

(kliknij aby powiększyć)

NAG

Lorgan Gravier

(kliknij aby powiększyć)

YAMI

Kito Genkaku

(kliknij aby powiększyć)

Zacząłem oczywiście od swojego Maestro, bo było mi zwyczajnie najwygodniej. Ale ogólnie rzecz biorąc będę chciał w podobny sposób przedstawić resztę postaci graczy i co ciekawszych - moim zdaniem - NPC.
Jakość zdjęcia nie powala, ale widać wszystko co najważniejsze, więc nie jest najgorzej.

Pozdrawiam! :>
Ostatnio zmieniony przez Maestro 13-03-2016, 18:49, w całości zmieniany 5 razy  

Profil PW Email

*Lorgan   #2 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Ciekawa, nietypowa na Tenchi koncepcja rysunku. Zapowiada się fajna, albo co najmniej oryginalna postać ;)

Pozdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»oX   #3 
Rycerz

Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
Podoba mi się. Głównie ze względu, że jest to coś innego, nietypowego, jak napisał Lorgan ;) Nie masz co się porównywać z innymi, bo uderzasz w inny styl, więc bez porównania. Na pewno będę czekał na więcej, a tą pracę oceniam pozytywnie. Bardzo pozytywnie. I masz fajny podpis :ok:

Maestro napisał/a:
Ale ogólnie rzecz biorąc będę chciał w podobny sposób przedstawić resztę postaci graczy i co ciekawszych - moim zdaniem - NPC.

O, fajnie ;) btw. lepiej chyba będzie, jak wrzucisz pracę do prywatnej galerii, aby nie zniknęła ;)

Profil PW Email

»Sorata   #4 
Yami

Poziom: Genshu
Wygląda wspaniale. Bardzo silnie kojarzy mi się z plakatami dobrych filmów lub klimatycznym graffiti. Proszę rozwijaj pomysł z podobiznami graczy i NPC - zapowiada się ciekawa galeria. Ile zajmuje Ci tworzenie takiego obrazu?

Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457

Profil PW Email

»Maestro   #5 
Zealota

Cytat:
Ile zajmuje Ci tworzenie takiego obrazu?

Szczerze? Kilka godzin. Dla kogoś wprawionego w arkana rysowania pewnie zajęłoby to godzinę - dwie. Ale ja muszę dużo kombinować jeszcze, przeglądać tutoriale aby wiedzieć jak mniej więcej kłaść cień i w ogóle. Robiłem to markierem do podpisywania płyt CD. Więc amatorska prowizorka. Niemniej utwierdziliście mnie teraz w przekonaniu, że wyszło nawet spoko, więc pewnie z czasem zainwestuję w jakieś konkretniejsze przybory do rysunku.

Fajnie, że się podoba. Niedługo zabiorę się za następny rysunek.

Profil PW Email

»Twitch   #6 
Yami

Sorata napisał/a:
Wygląda wspaniale. Bardzo silnie kojarzy mi się z plakatami dobrych filmów lub klimatycznym graffiti. Proszę rozwijaj pomysł z podobiznami graczy i NPC - zapowiada się ciekawa galeria. Ile zajmuje Ci tworzenie takiego obrazu?

W pełni się zgadzam, wygląda świetnie. Co więcej nawet nie porównując się do nikogo innego jesteś lepszy jak Ci to przychodzi z łatwością. Czekam na więcej i przed walką stwórz klimatyczny plakat!

Little hell.

Profil PW

»Maestro   #7 
Zealota

Witam!

Zastanawiałem się przez pewien czas, czy zamieszczać ten rysunek, gdyż nie jestem z niego w pełni zadowolony. Niemniej uznałem, że lepiej wstawić i dowiedzieć się co zwaliłem, niż nie wstawiać i utrwalać błędy.

Nie przedłużając:

Lorgan Gravier

(kliknij aby powiększyć)

Profil PW Email

»Twitch   #8 
Yami

Lorgan to nieznany członek Kiss? :DD zajebisty efekt ^^

Little hell.

Profil PW

»Sorata   #9 
Yami

Poziom: Genshu
Mi też się podoba. Przypomina mi głównego bohatera z pierwszego zeszytu Ghost Rider 2099.
Ostatnio zmieniony przez Sorata 05-03-2016, 18:58, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

*Lorgan   #10 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Bardzo dobra praca. Podoba mi się nie tylko indywidualnie, ale i w nawiązaniu do poprzedniej. Trzymasz jednolity styl, czym jeszcze mocniej u mnie plusujesz :ok:

Pozdr.

PS. Za prace graficzne na Tenchi przyznawane są punkty (drobne, bo drobne, ale są). Żeby je uzyskać, należy wysłać mi raport.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15