3 odpowiedzi w tym temacie |
»Matheo |
|
Rycerz
Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
|
Napisano 07-10-2011, 23:06 The Big Bang Theory
|
|
The Big Bang Theory
Leonard i Sheldon to mieszkający razem genialni fizycy, którym trudność sprawia nawiązywanie kontaktu z innymi, szczególnie z kobietami. Zaczyna się to zmieniać, gdy do mieszkania obok nich wprowadza się piękna Penny. Sheldon nadal woli spędzać czas ze swymi przyjaciółmi-naukowcami, ale Leonard odnajduje w znajomości z Penny nowe możliwości.
Dla mnie sztandarowa komediowa pozycja obok How I Met Your Mother. Broń allahu nie jest to jakieś romanisdło, a fajna historia o rozrastającej się paczce przyjaciół. Dobry pomysł na pośmianie się przez dwadzieścia minut w tygodniu. Polecam oglądanie z napisami, ponieważ nawet jak ktoś zna dobrze angielski to fizyczne "paplanie" może zgubić. Mocną stroną oprócz humoru są bohaterowie, którzy są wyraziści (mimo, że kilku z nich to zwyczajne nerdy). 22 września zaczął się piąty już sezon i jak na razie jest świetny, z resztą Big Bang nie schodzi poniżej poziomu bardzo dobrego. |
Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat.... |
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 23-11-2014, 23:06
|
|
Aż dziwne, że nikt się nie wpisał. Oglądam na bieżąco od dłuższego czasu i mam wrażenie, że poziom serialu lekko się obniżył. Ostatni odcinek jaki widziałem, czyli 8x10 strasznie mnie załamał, nie było w nim nic wielce śmiesznego.. ani ciekawego. I mam tak co kilka odcinków. Jakby twórcy jakoś zapomnieli, jak kiedyś serial wyglądał, a szkoda. No nie wiem, może to tylko moje dziwne wrażenie i wcale nie jest tak źle.
Warto też dodać, że całkiem niedawno zmarła aktorka udzielająca głosu matce Howarda. Ciekawe, jak ją zastąpią. Poza tym sporo w serialu się działo, naewt Sheldon pocałował dziewczynę Zobaczymy jak to się dalej potoczy. |
|
|
|
»Naoko |
|
Zealota
Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Posty: 594 Wiek: 33 Dołączyła: 08 Cze 2009 Skąd: z piekła rodem
|
Napisano 12-02-2015, 22:03
|
|
oX napisał/a: | Aż dziwne, że nikt się nie wpisał. Oglądam na bieżąco od dłuższego czasu i mam wrażenie, że poziom serialu lekko się obniżył. |
Och, nie powiedziałabym, że obniżył loty, a po prostu ewoluował - niektórym widzom zachodzące zmiany na pewno odpowiadają, innym nie. Osobiście dalej bawią mnie perypetie trzydziesto-czterdziestoparoletnich chłopców-geeków
Warto zaznaczyć, że zwykle w tego typu odcinkach na jeden zwykle przypada inny scenograf. I oglądając seriale z jednej stacji (w tym wypadku CBS), co serial, to fabuła dość sporej części odcinków się pokrywa (proponuję obejrzeć Przyjaciół, HIMYM oraz 2BG - jest wiele pokrywających się gagów, fakt zmodyfikowanych, ale jednak identycznych, nie wspominając już o Two and a Half Man - mam na myśli pierwsze sezony).
Ale ten sezon jakoś ślamazarnie produkują. Może mam takie odczucia po ekspresowym tempie American Horror Story? |
Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią. |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 18-12-2015, 12:30
|
|
Oglądając BBT zadziwiam samego siebie. Zazwyczaj nie wytrzymuję bez wzdychania przez kolejne 9 sezonów, a w tym tytule podobał mi się chyba każdy odcinek. Dużą zasługę mają tu świetne role wszystkich aktorów - nigdy nie żałuję, gdy fabuła przeskakuje od jednego do drugiego. Z całej obsady nie przepadam tylko za Bernadette. Piskliwy głos, złośliwość i dwulicowa natura to nie moje klimaty. Trzeba jednak przyznać, że wprowadza trochę kontrastu, którego brakowało mi po zniknięciu z tła kolejnych chłopaków Penny. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13
|