| 

| 164 odpowiedzi w tym temacie |  

| *Lorgan   | #131 |  
      | Administrator Exceeder

Poziom: JouteiStopień: Taichou

|  |  

|     |  |  
| ^Tekkey   | #132 |  
      | Generał Paranoia Agent

Poziom: GenshuStopień: Shogun

| 

| Napisano 15-10-2015, 21:35 | 
 |  
               | Może być odrobinę chaotycznie. Pytanie, które od dawna chodzi mi po głowie, a ostatnio stało się powodem mojej i oX'a głębszej rokminy. Mianowicie, jak w szczegółach działa na tenchi wyczucie douriki? Wydaje mi się, że kiedyś była o tym mowa na sb - każdy człowiek jest w stanie wyczuwać aktywnie używane douriki (im więcej tym łatwiej), przy czym z własną średnią wartością koło 10 douriki wtapiają się w tło i nie potrafią się nawzajem wyczuwać.
 Potem jest taki kwiatek:

| Cytat: |  	  | Wyciszenie aury - Postać posiadająca 5000道力 zyskuje zdolność całkowitego lub częściowego wymazywania swojej prezencji. Może przez to ograniczyć emitowanie własnego Douriki, żeby zmylić wrogów lub się przed nimi ukryć. Zdolność nie działa w trakcie walki, ponieważ energia musi być wówczas aktywnie używana. | 
 Z czego wynika, że wysokość emitowanego douriki jest wartością stałą, a dowolne obniżanie własnej energii do poziomu tła to sztuka dla zaawansowanych. Tylko czy w takim wypadku wszyscy uczestnicy Tajnej Wojny poziomem 1+ nie powinni się bezproblemowo wyczuwać, skoro mamy setki razy więcej douriki od poziomu zwykłego człowieka?
 |  
				| 
 A mogę zrobić wszystko! Wystarczy Twoja krew.~♥

|  |  

|     |  |  
| »Shadow   | #133 |  
      | Yami 

Poziom: WakamushaPosty: 251

| 

| Napisano 08-11-2015, 22:05 | 
 |  
               | Ulepszenia/zamienniki mechaniczne... Pytanie zainspirowane tą postacią:
 https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=5418#5418

Na jakim poziomie stoją? Jesteśmy w stanie zastąpić oko technologicznym bajerem, który działa jak oko, czy możemy mieć zamienioną kończynę na protezę, która sprawuje się wystarczająco dobrze, by nie powodować problemów w walce?
 |  
				| 

W więziennej rozpaczy...  |  
				| Ostatnio zmieniony przez Shadow 08-11-2015, 22:05, w całości zmieniany 1 raz |  |  

|     |  |  
| ^Pit   | #134 |  
      | Komandor 

Poziom: GenshuStopień: Seikigun Bushou

| 

| Napisano 08-11-2015, 23:28 | 
 |  
               | Niestety, Shadow, kiedy ja próbowałem wprowadzić coś takiego, Lorgan kategorycznie odmówił. Niestety, ale nie możemy sprzedawać biomechanicznych gałek ani protez a'la luke Skywalker :/ Nie możemy mieć też co ciekawe latających szpiegodronów. Czyli, nie, Deus Ex to nie tutaj. Ale możemy mieć robota jako kompana, to już coś xD |  
				| Ostatnio zmieniony przez Pit 08-11-2015, 23:28, w całości zmieniany 1 raz |  |  

|     |  |  
| *Lorgan   | #135 |  
      | Administrator Exceeder

|  |  

|     |  |  
| ^Genkaku   | #136 |  
      | Tyran Bald Prince of Crime

Poziom: GenshuStopień: Senshu

| 

| Napisano 30-11-2015, 12:47 | 
 |  
               |  	  | Tekkey napisał/a: |  	  | Może być odrobinę chaotycznie. Pytanie, które od dawna chodzi mi po głowie, a ostatnio stało się powodem mojej i oX'a głębszej rokminy. Mianowicie, jak w szczegółach działa na tenchi wyczucie douriki? Wydaje mi się, że kiedyś była o tym mowa na sb - każdy człowiek jest w stanie wyczuwać aktywnie używane douriki (im więcej tym łatwiej), przy czym z własną średnią wartością koło 10 douriki wtapiają się w tło i nie potrafią się nawzajem wyczuwać.
 Potem jest taki kwiatek:

| Cytat: |  	  | Wyciszenie aury - Postać posiadająca 5000道力 zyskuje zdolność całkowitego lub częściowego wymazywania swojej prezencji. Może przez to ograniczyć emitowanie własnego Douriki, żeby zmylić wrogów lub się przed nimi ukryć. Zdolność nie działa w trakcie walki, ponieważ energia musi być wówczas aktywnie używana. | 
 Z czego wynika, że wysokość emitowanego douriki jest wartością stałą, a dowolne obniżanie własnej energii do poziomu tła to sztuka dla zaawansowanych. Tylko czy w takim wypadku wszyscy uczestnicy Tajnej Wojny poziomem 1+ nie powinni się bezproblemowo wyczuwać, skoro mamy setki razy więcej douriki od poziomu zwykłego człowieka?
 | 

Też mnie to interesuję, a nie padła oficjalna odpowiedź. Jak to jest z tym wzajemnym wyczuwaniem Douriki ?
 |  |  

|     |  |  
| *Lorgan   | #137 |  
      | Administrator Exceeder

| 

| Napisano 30-11-2015, 12:54 | 
 |  
               | Dziwne, wydawało mi się, że na to odpisywałem. 
  	  | Tekkey napisał/a: |  	  | każdy człowiek jest w stanie wyczuwać aktywnie używane douriki (im więcej tym łatwiej), przy czym z własną średnią wartością koło 10 douriki wtapiają się w tło i nie potrafią się nawzajem wyczuwać | 
 Nie jest to prawdą. Istnieją moce i urządzenia, które umożliwiają wykrywanie Douriki, jednak w żadnym razie nie jest to zdolność posiadana domyślnie przez wszystkich.

| Tekkey napisał/a: |  	  | Z czego wynika, że wysokość emitowanego douriki jest wartością stałą | 
 Zgadza się. Bazuje na tym min. scouter.

Reszta pytań traci zasadność w obliczu powyższego.

Pozdr.
 |  
				| 
 Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie
 |  |  

|     |  |  
| »Dann   | #138 |  
      | Rycerz 

Poziom: IkkitousenStopień: Fukutaichou

| 

| Napisano 01-12-2015, 15:43 | 
 |  
               | To teraz pytanko ode mnie. Jak wyglądają stopnie wojskowe zwykłych ludzi dla poszczególnych narodów?  (z oczywistych względów najbardziej interesuje mnie Nag ^^). Wiemy jak ma się sprawa z nadludźmi/zealotami/szamanami, ale jak np. szeregowy nadczłowiek ma się do zwykłego... No właśnie, kogo? Wśród graczy awansuje się bezpośrednio z szeregowego na porucznika, ale czy zwykli żołnierze mają stopnie "przejściowe"? Według opisu rycerzy w wojsku, pełnią oni rolę dowódców oddziałów lub członków specjalnych jednostek, ale czy taki szeregowy może przewodzić zwykłemu, dajmy na to, kapralowi lub sierżantowi?
 Wybaczcie chaotyczne pytanie ^^
 |  |  

|     |  |  
| *Lorgan   | #139 |  
      | Administrator Exceeder

| 

| Napisano 01-12-2015, 15:50 | 
 |  
               | Dann, sprawa była już poruszana: 
  	  | Lorgan napisał/a: |  	  |  	  | Tekkey napisał/a: |  	  | Jeśli to jest najmniejszy oddział, jaką liczbą podwładnych dysponują wzmiankowani ludzcy oficerowie, najwyraźniej dowodzący pozostałymi 445 600 wojakami armii sanbetsu? I jaką rangę piastują, skoro pomiędzy porucznikiem i szeregowym nie ma w strukturach armii na tę chwilę nic? | 
 Nazywani są po prostu oficerami. Ich rangi nie były nigdy szczególnie istotne, bo ich losy nie były nawet zgłębiane, ale jeżeli potrzebujesz tego do jakiegoś wpisu, możemy przyjąć: starszych podporuczników, podporuczników, młodszych podporuczników, starszych chorążych, chorążych, młodszych chorążych, różnej maści sierżantów oraz kaprali. W takiej kolejności.
 | 
 Pozdr.
 |  
				| 
 Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie
 |  |  

|     |  |  
| ^Tekkey   | #140 |  
      | Generał Paranoia Agent

Poziom: GenshuStopień: Shogun

| 

| Napisano 05-12-2015, 17:49 | 
 |  
               | Moje poprzednie pytanie było wstępem do obecnego: jak to jest z rozpoznawaniem douriki? Ostatnio GeyBar dostarczył nam tony materiału porównawczego: 
  	  | Pit napisał/a: |  	  | Gdy udawali się do stolika, Pita coś tknęło. Zerknął mimowolnie w stronę lady. Czyli przeczucie go nie myliło. Oni tu byli. Obaj. | 

| Pit napisał/a: |  	  | Douriki Gena i Soraty nadal gdzieś tam odbijało się echem z tyłu jego głowy, dręcząc go jak kłująca pinezka wbijająca się w skórę. | 

Ok, już wiemy, że Pit nie mógł wyczuć douriki żadnego z nich. Ale w czysto hipotetycznej sytuacji: gdyby Genkaku aktywował aurę w pobliżu, a Pit byłby w stanie odczuć jej działanie, czy zdołałby rozpoznać Gena wyłącznie na tej podstawie?
 a) Ponieważ się znają?
 b) Tylko dlatego, że zetknęli się już w otwartej walce przeciw sobie?
 c) Jedynie gdyby Gen uaktywnił już kiedyś aurę w obecności Pita?
 Jakie informacje mógłby uzyskać? Jakieś mgliste przeczucie? Czy douriki to tylko cyfry, a jedyne informacje jakich dostarcza odczuwanie aury, to że emiter posiada douriki więcej-mniej od odczuwającego?

I jak się ma zwykłe wyczucie do:

Czy onten zapewnia jakieś dodatkowe informacje? Pozwala rozpoznawać wzorce odczuwanego douriki? Czy to już właśnie wyczucie, ale skoncentrowane wyłącznie na ruchach, bez roztrząsania czy douriki wydaje się znajome czy nie? 	  | Cytat: |  	  | → Eisai Shinka: Yochi (Evolved Eisai: Foresight) - wytrenowany "szósty zmysł" pozwala czytać aurę przeciwnika (emanację Douriki), żeby skuteczniej przewidywać jego ruchy. W walce stanowi znaczną przewagę, pozwalając, między innymi, kompensować braki w Szybkości. | 

| Sorata napisał/a: |  	  | Dobrze, ze Pit nie wiedział jeszcze, że tutaj jest (nie wyczujesz mojego douriki, bo potrafię je tłumić Pit  ). | 
 Zastanawia mnie również, czy tłumiąc douriki nadal otrzymujemy związane z nim bonusy do cech chi?
 |  
				| 
 A mogę zrobić wszystko! Wystarczy Twoja krew.~♥

|  
				| Ostatnio zmieniony przez Tekkey 05-12-2015, 18:02, w całości zmieniany 2 razy |  |  

|     |  |  

|