Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

The Flash - TV
 Rozpoczęty przez »oX, 24-11-2014, 10:49

31 odpowiedzi w tym temacie
»Graversh   #11 
Agent

Poziom: Keihai
Po ostatnim odcinku mam kilka wniosków, a także wątpliwości:

- Barry i Reverse Flash walczyli w noc zabójstwa matki Barrego, a jeżeli Flash był dorosły to rozumiem, że przybył z przyszłości, tylko dlaczego konkretnie RF chciał zabić jego matkę?

- Doktor Wells jest Reverse Flashem, który cofnął się w czasie w celu zabicia matki Barrego - stąd ma ten zaawansowany komputer i podgląd na dzienniki z przyszłości, ale z drugiej strony te jego problemy z mocą, czyżby ją utracił po tej akcji z zabójstwem?

- jeżeli doktorek ma problemy z mocą to kto ukradł to urządzenie do przyśpieszania cząstek i skopał Wellsa, a jak to się stało, że finalnie urządzenie i tak trafiło do tego dr?

- kto zaatakował Barrego i mu dokopał na stadionie? Wells czy ktoś inny? Czy jest taka możliwość, aby 2 doktorów istniało i działało równocześnie w tym samym czasie i ten z przyszłości pomaga temu z teraźniejszości?

Profil PW Email

»Dann   #12 
Rycerz

Poziom: Ikkitousen
Stopień: Fukutaichou
Cytat:
- Doktor Wells jest Reverse Flashem, który cofnął się w czasie w celu zabicia matki Barrego - stąd ma ten zaawansowany komputer i podgląd na dzienniki z przyszłości, ale z drugiej strony te jego problemy z mocą, czyżby ją utracił po tej akcji z zabójstwem?

Wydaje mi się, że na ścianie była krew dorosłego Barrego i innego Reverse Flasha niż Wells. Ewentualnie niedokładnie oglądałem xD

Cytat:
- jeżeli doktorek ma problemy z mocą to kto ukradł to urządzenie do przyśpieszania cząstek i skopał Wellsa, a jak to się stało, że finalnie urządzenie i tak trafiło do tego dr?

- kto zaatakował Barrego i mu dokopał na stadionie? Wells czy ktoś inny?

Tu to samo co wcześniej - inny Reverse Flash. Czekajmy na Kalamira, wydaje się ogarnięty w temacie więc może ma pomysł :3

Profil PW Email

»oX   #13 
Rycerz

Stopień: Samurai
Dann napisał/a:
Tu to samo co wcześniej - inny Reverse Flash. Czekajmy na Kalamira, wydaje się ogarnięty w temacie więc może ma pomysł :3

Bo to był Wells z przyszłości. Skopał sam siebie, żeby nie było podejrzeń, że może mieć coś wspólnego z RF. Póki co twórcy chyba nie chcą wprowadzić innego RF. Trwa burza mózgów na temat chłopaka Iris, który prawdopodobnie też zostanie RF'em, głównie z powodu podobieństwa imienia i nazwiska do postaci komiksowej.

Graversh napisał/a:
- kto zaatakował Barrego i mu dokopał na stadionie? Wells czy ktoś inny? Czy jest taka możliwość, aby 2 doktorów istniało i działało równocześnie w tym samym czasie i ten z przyszłości pomaga temu z teraźniejszości?

Wells.

Profil PW Email

»Graversh   #14 
Agent

oX napisał/a:
Dann napisał/a:

Bo to był Wells z przyszłości. Skopał sam siebie, żeby nie było podejrzeń, że może mieć coś wspólnego z RF. Póki co twórcy chyba nie chcą wprowadzić innego RF. Trwa burza mózgów na temat chłopaka Iris, który prawdopodobnie też zostanie RF'em, głównie z powodu podobieństwa imienia i nazwiska do postaci komiksowej.

Czyli Wells z przyszłości skopał tego z teraźniejszości? Dogadali się czy jak? Czy współpracują i istnieją w jednej czasoprzestrzeni?

oX napisał/a:
Graversh napisał/a:

Wells.

Ale który Wells? Ten z teraźniejszości na wózku z problemami dotyczącymi szybkości, czy ten z przyszłości?

Profil PW Email

»Graversh   #15 
Agent

Na moje pytania w dalszym ciągu nie ma odpowiedzi, ale w najnowszym odcinku pokazali Wellsa w stroju Reverse Flash i do tego nie wyglądał jakby miał problemy z szybkością. Ciekaw jestem co zrobi z wiedzą, którą przynieśli Cisco i detektyw West, w dalszym ciągu nie mam pewności czy wie coś na temat śmierci matki Barrego czy jeszcze nie :|
Za to muszę przyznać, że historia Firestorma została na prawdę fajnie przedstawiona i za to duży plus :ok:

Profil PW Email

»oX   #16 
Rycerz

Najnowsze odcinki odpowiedziały już na pytania wyżej, więc jadąc dalej... :DD Przymierzam się właśnie do obejrzenia szesnastego odcinka, który w moim odczuciu będzie zarypiasty. Dlaczego? Rozpoczęły się podróże w czasie. Owszem, zawsze gubię się w takich sytuacjach, ale na szczęście sięgnięcie po komiksy dało mi jakiś podkład co może nastąpić.

Spoiler:

Harrison Wells to tak naprawdę Eeobard Thawne, krewny Eddy'ego zresztą. Wyjawił większość swoich sekretów Cisco, zanim go zabił. Weather Wizard też żyje i ma się dobrze, więc Rouges pojawią się pewnie niedługo w pełnym składzie. O Groddzie mało, ale na pewno się doczekamy. Oczywiście jak Wells/Thawne zabił Cisco, to Barry postanowił się cofnąć w czasie i... dowiem się za 40 minut co się stało :DD

Profil PW Email

»Twitch   #17 
Yami

Poziom: Wakamusha
Nadgoniłem w wolnym czasie Flasha i muszę powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych seriali z jakimi miałem styczność. Spokojnie przebił Smallvile, które bardzo lubiłem.
Finał sezonu mocny, nie spodziewałem się takiego końca Reverse Flasha, ale czy ,,orzeszek", który wypadł z portalu jest zapowiedzią kolejnego speedstera, który stanie w szranki z Flashem? No i ten wir to chyba lekka przesada. Iron Man do takiego poleciał chociaż z atomówką >D

Ciekaw jestem co przyniesie kolejny sezon, gdzieś w necie mignęły mi zapowiedzi o innej produkcji w której udział będą brali Flash, Arrow, Cpt. Cold i mają walczyć przeciwko Hammer Industries. Zastanawiałem się czy ma to jakikolwiek związek z 2 sezonem Flasha czy nie? A może to jest kontynuacja?

Profil PW

»Suisei   #18 
Agent

Produkcja, o której mówisz ma być spinoffem arrowa i flasha. Bedzie nosić wdzięczny tytuł DC's Legends of Tommorow czy coś w tym guście :) Ma być o teamie złoźonym z ATOMa, Białego Kanarka, Cpt. Colda, Heatwave, FIRESTORMa i Hawkgirl. Zapowiada się ciekawie.
Co finału Flasha to rzeczywiście mocny. Czyżby Cisco był metaczłowiekiem? Widziałem przewidywania jakoby w następnym sezonie fabuła miała być poprowadzona przez różne wersje rzeczywistości, a Cisco miałby pomóc zrobić mape tych alternatywnych wersji. To były tylko przewidywania więc czas pokaże na ile są trafne :)

Nani mo shinjitsude wa arimasen, subete ga kyoka sa rete iru

Profil PW Email Skype

»oX   #19 
Rycerz

Suisei napisał/a:
Czyżby Cisco był metaczłowiekiem?

wystarczy zajrzeć do komiksu... :) Cisco to najpewniej komiksowy Vibe, imie i nazwisko się zgadzają. Poza tym w ostatnim sezonie twórcy zapewnili nam tonę smaczków, jak hełm Garricka (CO ON TAM ROBI?! - toż to pierwszy Flash) czy też Caitlin jako Killer Frost. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu. No i szkoda, że Barry zrobił taki spory rozpierdziel, ale tak to już niestety bywa. W komiksie też świat rozwalił więc luz xD

Profil PW Email

»Twitch   #20 
Yami

Poziom: Wakamusha
oX napisał/a:
Suisei napisał/a:
Czyżby Cisco był metaczłowiekiem?

wystarczy zajrzeć do komiksu... :) Cisco to najpewniej komiksowy Vibe, imie i nazwisko się zgadzają. Poza tym w ostatnim sezonie twórcy zapewnili nam tonę smaczków, jak hełm Garricka (CO ON TAM ROBI?! - toż to pierwszy Flash) czy też Caitlin jako Killer Frost. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu. No i szkoda, że Barry zrobił taki spory rozpierdziel, ale tak to już niestety bywa. W komiksie też świat rozwalił więc luz xD

Nie chodzi o zaglądanie do komiksu, bez tego jest fajniej, serio :P Dopiero jak zamknę jakiś temat czy tytuł to lubię sobie porównać. Nawet nie mam pojęcia o co chodzi z Caitlin...

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12