Po ostatnim odcinku mam kilka wniosków, a także wątpliwości:
- Barry i Reverse Flash walczyli w noc zabójstwa matki Barrego, a jeżeli Flash był dorosły to rozumiem, że przybył z przyszłości, tylko dlaczego konkretnie RF chciał zabić jego matkę?
- Doktor Wells jest Reverse Flashem, który cofnął się w czasie w celu zabicia matki Barrego - stąd ma ten zaawansowany komputer i podgląd na dzienniki z przyszłości, ale z drugiej strony te jego problemy z mocą, czyżby ją utracił po tej akcji z zabójstwem?
- jeżeli doktorek ma problemy z mocą to kto ukradł to urządzenie do przyśpieszania cząstek i skopał Wellsa, a jak to się stało, że finalnie urządzenie i tak trafiło do tego dr?
- kto zaatakował Barrego i mu dokopał na stadionie? Wells czy ktoś inny? Czy jest taka możliwość, aby 2 doktorów istniało i działało równocześnie w tym samym czasie i ten z przyszłości pomaga temu z teraźniejszości?
- Doktor Wells jest Reverse Flashem, który cofnął się w czasie w celu zabicia matki Barrego - stąd ma ten zaawansowany komputer i podgląd na dzienniki z przyszłości, ale z drugiej strony te jego problemy z mocą, czyżby ją utracił po tej akcji z zabójstwem?
Wydaje mi się, że na ścianie była krew dorosłego Barrego i innego Reverse Flasha niż Wells. Ewentualnie niedokładnie oglądałem xD
Cytat:
- jeżeli doktorek ma problemy z mocą to kto ukradł to urządzenie do przyśpieszania cząstek i skopał Wellsa, a jak to się stało, że finalnie urządzenie i tak trafiło do tego dr?
- kto zaatakował Barrego i mu dokopał na stadionie? Wells czy ktoś inny?
Tu to samo co wcześniej - inny Reverse Flash. Czekajmy na Kalamira, wydaje się ogarnięty w temacie więc może ma pomysł :3
Tu to samo co wcześniej - inny Reverse Flash. Czekajmy na Kalamira, wydaje się ogarnięty w temacie więc może ma pomysł :3
Bo to był Wells z przyszłości. Skopał sam siebie, żeby nie było podejrzeń, że może mieć coś wspólnego z RF. Póki co twórcy chyba nie chcą wprowadzić innego RF. Trwa burza mózgów na temat chłopaka Iris, który prawdopodobnie też zostanie RF'em, głównie z powodu podobieństwa imienia i nazwiska do postaci komiksowej.
Graversh napisał/a:
- kto zaatakował Barrego i mu dokopał na stadionie? Wells czy ktoś inny? Czy jest taka możliwość, aby 2 doktorów istniało i działało równocześnie w tym samym czasie i ten z przyszłości pomaga temu z teraźniejszości?
Bo to był Wells z przyszłości. Skopał sam siebie, żeby nie było podejrzeń, że może mieć coś wspólnego z RF. Póki co twórcy chyba nie chcą wprowadzić innego RF. Trwa burza mózgów na temat chłopaka Iris, który prawdopodobnie też zostanie RF'em, głównie z powodu podobieństwa imienia i nazwiska do postaci komiksowej.
Czyli Wells z przyszłości skopał tego z teraźniejszości? Dogadali się czy jak? Czy współpracują i istnieją w jednej czasoprzestrzeni?
oX napisał/a:
Graversh napisał/a:
Wells.
Ale który Wells? Ten z teraźniejszości na wózku z problemami dotyczącymi szybkości, czy ten z przyszłości?
Na moje pytania w dalszym ciągu nie ma odpowiedzi, ale w najnowszym odcinku pokazali Wellsa w stroju Reverse Flash i do tego nie wyglądał jakby miał problemy z szybkością. Ciekaw jestem co zrobi z wiedzą, którą przynieśli Cisco i detektyw West, w dalszym ciągu nie mam pewności czy wie coś na temat śmierci matki Barrego czy jeszcze nie
Za to muszę przyznać, że historia Firestorma została na prawdę fajnie przedstawiona i za to duży plus
Najnowsze odcinki odpowiedziały już na pytania wyżej, więc jadąc dalej... Przymierzam się właśnie do obejrzenia szesnastego odcinka, który w moim odczuciu będzie zarypiasty. Dlaczego? Rozpoczęły się podróże w czasie. Owszem, zawsze gubię się w takich sytuacjach, ale na szczęście sięgnięcie po komiksy dało mi jakiś podkład co może nastąpić.
Spoiler:
Harrison Wells to tak naprawdę Eeobard Thawne, krewny Eddy'ego zresztą. Wyjawił większość swoich sekretów Cisco, zanim go zabił. Weather Wizard też żyje i ma się dobrze, więc Rouges pojawią się pewnie niedługo w pełnym składzie. O Groddzie mało, ale na pewno się doczekamy. Oczywiście jak Wells/Thawne zabił Cisco, to Barry postanowił się cofnąć w czasie i... dowiem się za 40 minut co się stało
Nadgoniłem w wolnym czasie Flasha i muszę powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych seriali z jakimi miałem styczność. Spokojnie przebił Smallvile, które bardzo lubiłem.
Finał sezonu mocny, nie spodziewałem się takiego końca Reverse Flasha, ale czy ,,orzeszek", który wypadł z portalu jest zapowiedzią kolejnego speedstera, który stanie w szranki z Flashem? No i ten wir to chyba lekka przesada. Iron Man do takiego poleciał chociaż z atomówką
Ciekaw jestem co przyniesie kolejny sezon, gdzieś w necie mignęły mi zapowiedzi o innej produkcji w której udział będą brali Flash, Arrow, Cpt. Cold i mają walczyć przeciwko Hammer Industries. Zastanawiałem się czy ma to jakikolwiek związek z 2 sezonem Flasha czy nie? A może to jest kontynuacja?
Produkcja, o której mówisz ma być spinoffem arrowa i flasha. Bedzie nosić wdzięczny tytuł DC's Legends of Tommorow czy coś w tym guście Ma być o teamie złoźonym z ATOMa, Białego Kanarka, Cpt. Colda, Heatwave, FIRESTORMa i Hawkgirl. Zapowiada się ciekawie.
Co finału Flasha to rzeczywiście mocny. Czyżby Cisco był metaczłowiekiem? Widziałem przewidywania jakoby w następnym sezonie fabuła miała być poprowadzona przez różne wersje rzeczywistości, a Cisco miałby pomóc zrobić mape tych alternatywnych wersji. To były tylko przewidywania więc czas pokaże na ile są trafne
Nani mo shinjitsude wa arimasen, subete ga kyoka sa rete iru
wystarczy zajrzeć do komiksu... Cisco to najpewniej komiksowy Vibe, imie i nazwisko się zgadzają. Poza tym w ostatnim sezonie twórcy zapewnili nam tonę smaczków, jak hełm Garricka (CO ON TAM ROBI?! - toż to pierwszy Flash) czy też Caitlin jako Killer Frost. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu. No i szkoda, że Barry zrobił taki spory rozpierdziel, ale tak to już niestety bywa. W komiksie też świat rozwalił więc luz xD
wystarczy zajrzeć do komiksu... Cisco to najpewniej komiksowy Vibe, imie i nazwisko się zgadzają. Poza tym w ostatnim sezonie twórcy zapewnili nam tonę smaczków, jak hełm Garricka (CO ON TAM ROBI?! - toż to pierwszy Flash) czy też Caitlin jako Killer Frost. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu. No i szkoda, że Barry zrobił taki spory rozpierdziel, ale tak to już niestety bywa. W komiksie też świat rozwalił więc luz xD
Nie chodzi o zaglądanie do komiksu, bez tego jest fajniej, serio Dopiero jak zamknę jakiś temat czy tytuł to lubię sobie porównać. Nawet nie mam pojęcia o co chodzi z Caitlin...