6 odpowiedzi w tym temacie |
^Pit |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Seikigun Bushou
|
Napisano 11-08-2012, 21:19 "DBZ - Saiyan Saga" - nadzieja fanów?
|
|
Ciekawostka, czy nadzieja wszystkich tych, którzy zawiedli się na "Dragonball: Ewolucji"?
Pewna firma z Hertforshire (Anglia), na co dzień zajmująca się produkowaniem filmów promocyjnych (to ze ślubów, to konferencji, czy spotkań), wzięła na warsztat projekt o nazwie "Dragon Ball Z - Saiyan Saga".
Patrząc po trzech filmach, związanych z projektem, można powiedzieć, że to może wypalić. Aktorzy zostali dobrani co najmniej dobrze albo wręcz perfekcyjnie: wiekiem (Gohan wygląda przekonująco), wzrostem (Kuririn ), budową (spójrzcie na Nappę), także pod względem ich pochodzenia etnicznego (Piccolo xD). Kilku z nich ma na swoim koncie małe role filmowe, inni to stunt-dublerzy.
W promocyjnych filmikach z planu widać wierne odwzorowanie kostiumów, fryzur (lub ich brak), także techniki.
Autorzy przechodzili gros problemów, brakowało funduszy, jednak chyba wszystko wyszło na prostą; w ostatnim updacie twórcy mówią o finalizacji zdjęć do filmu. Wszystkie udostępnione fotosy i inne materiały dobrze rokują na przyszłość.
Czy to jest nowa nadzieja fanów na porządną adaptację z żywymi aktorami? Oby tak!
Update Video 1
Update Video 2
Update Video 3
Oficjalny kanał YT K8K Productions
Znaleziony w internecie teaser, ukazujący wczesne etapy i pokaz umiejętności. Bohaterem - Yamcha |
Ostatnio zmieniony przez Pit 12-08-2012, 12:05, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
|
Napisano 12-08-2012, 11:48
|
|
Aktorzy na pewno lepiej dobrani niż w Dragon Ball Evolution i widać z goła inne podejście do tej produkcji. Jednak mimo wszystko jestem sceptycznie, bardzo, nastawiony do tego filmu. Zobaczymy jak pojawi się coś więcej, ale póki co najbardziej obiecująco zapowiada się film planowany na 2013 roku przy którym współpracuje Akira. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
|
|
|
»Ayami |
|
Szaman
Poziom: Keihai
|
Napisano 12-08-2012, 16:45
|
|
Przykro mi, ale wbrew wysiłkom twórców, spodziewam się raczej gniotu, może nie na skalę "Evolution", ale jednak. Mimo to obejrzę, być może zostanę pozytywnie zaskoczona. |
°
|
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 12-08-2012, 19:06
|
|
Z jednej strony jestem fanem Dragon Balla więc chciałbym obejrzeć ten film. Obawiam się tylko, że scenariusz, który doskonale sprawdzał się w anime może nie wystarczyć do filmu aktorskiego. Tym bardziej, ze naswietlona zostanie tylko Saiyan Saga więc mało prawdopodobne, że przez seans ktoś sięgnie po oryginał. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 12-08-2012, 23:08
|
|
Fajna sprawa. Ciekaw jestem, co z tego wyjdzie.. Krótka scena z Yamchą w roli głównej zrobiła na mnie wrażenie. Efekty nie wyglądają sztucznie co jest, dla mnie osobiście, dosyć ważne. Czekam z niecierpliwością, bo na pewno obejrzę. |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 13-08-2012, 12:24
|
|
Troszkę nieświeże te info. Nie będzie żadnego filmu a zaledwie kilka fanowskich reklamówek nie trwających dłużej niż kilka minut, raczej tworzonych w celu prezentacji możliwości młodego studia. Jest to fanowska produkcja non-profit. Aktorzy dobrani perfekcyjnie? Będę malkontentem i się nie zgodzę. Goku wygląda zabawnie, Vegeta ma włosy na czole a Kuririn cierpi na karłowatość xD przez co wygląda komicznie. A w ogóle to Nameczanie mają 4 palce u rak.
No i warto wspomnieć, że Francuzi tez już kilka lat temu robili takie filmy. |
|
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
|