Charyzmatyczny Holt McCallany wciela się w rolę Patricka Leary'ego, czterdziestoletniego boksera, mistrza wami ciężkiej, który pięć lat wcześniej stracił swój pas mistrza świata poprzez niesprawiedliwą decyzję sędziowską. Od tego czasu zapomniał już o boxie i nauczył cieszyć się powolnym życiem u boku żony i swoich trzech córek. Wkrótce okazuje się, że miliony dolarów, które zarobił na boksie zostały stracone przez złe inwestycję jego brata. Dodatkowo do jego dupy dopiera się fiskus. Nękany opłatami za wygodne życie swojej rodziny Patrick postanawia wrócić do Boksu by walczyć o pieniądze. Nim jednak wróci na ring czeka go wiele nieprzyjemnych zadań do wykonania. Niestety świat się zmienił przez ostatnie lata, świadom tego Leary postanawia współpracować z czarnymi charakterami (mafia), którzy w zamian za kilka przysług mogą mu pomóc. Czy jednak wywiążą się z obietnic?
Serial jest świetny. Oczywiście ja jestem fanem boksu, wiec już tematyka jest dla mnie atrakcja (nawet jeśli walki są troszkę podkoloryzowane i nieprofesjonalne). Jednak należy pamiętać, że przede wszystkim mamy tu do czynienia z porządnym dramatem sportowym.
Serial jest nowiusieńki, dopiero co wychodzi 7 / z zapowiedzianych 12 / odcinek. Zapraszam wiec do obejrzenia i wypowiedzenia się nim temat straci swoją aktualność