1 odpowiedzi w tym temacie |
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 03-05-2009, 20:57 Franken Fran
|
|
Chyba podświadomie zasmakowałem w mangowych adaptacjach słynnego potwora Frankensteina. Najpierw był shounen Embalming, a teraz horror (gore) Franken Fran. Obie pozycje bardzo wciągające, jednak FF na pewien bardzo specyficzny sposób...
Generalnie fabuła kręci się wokół tytułowej Fran, która przeprowadza bestialskie eksperymenty na ludziach. Każdy chapter to oddzielna mini-opowieść. Czasem wydawać by się mogło, że posiada jakiś morał, jednak jest to tylko złudzenie w stylu twarzy widzianych w chmurach. Manga wciągnęła mnie dzięki swej niebywałej groteskowości. Przypomina w odbiorze przedstawienie cyrkowe: nigdy nie wiesz, co zadziwi Cię następne
Kreska przeważnie nie jest nadzwyczajna, ale da się znieść. Efektowności nabiera dopiero przy szczególnie obleśnych scenach, które autor dopracowuje z niebywałą wręcz pieczołowitością.
Myślę, że tytuł przypadnie do gustu maniakom gatunku. Reszta... raczej nie będzie zadowolona
Pozdrawiam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
»Irinn |
|
Agent
Poziom: Keihai
Posty: 63 Wiek: 36 Dołączyła: 17 Gru 2008 Skąd: Lublin/Wolverhampton
|
Napisano 13-05-2010, 15:35
|
|
Oj tam, maniakom gatunku, jak zwykle przesadzasz Maniakiem nie jestem, a muszę przyznać, że Franken Fran przypadła mi do gustu i aż się dziwię, jak bardzo. Postać samej Fran i jej, tak na dobrą sprawę, chęć pomagania, chociaż pokręcona, zdobyła moje serce, wątrobę i całą resztę narządów pewnie też Moim chorym marzeniem jest werja anime tego tytułu... Może kiedyś ktoś wpadnie na pomysł jej wyprodukowania.
Pozdrawiam. |
My God, can it go any faster?
Oh my God, I don't think I can last here |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12
|