Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Yaiba
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 14-12-2008, 22:45

0 odpowiedzi w tym temacie
*Lorgan   #1 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou

Kilka dni temu naszło mnie, żeby odświeżyć sobie którąś dawno obejrzaną serię. Zamiast jednak sięgnąć na półkę po DVD z odcinkami zrobiłem coś zupełnie innego: zacząłem czytać mangę. W ten właśnie sposób dobrałem się do Yaiby w wersji papierowej (no... dokładniej rzecz biorąc, e-papierowej) i zacząłem swoją podróż w przeszłość.

"Statyczne" przygody Yaiby Kurogane przewyższają wersję animowaną w jednej, zasadniczej kwestii: nie dłużą się. Humor i walki nie są przez to tak męczące, jak te, wspominane przeze mnie z RTL7.
Kreska nie jest ani zbyt ładna, ani dokładna, jednak w jakiś cudowny sposób nie razi. Fabuła jest do bólu prymitywna, zaś humor i klimat kuleją. Tak na prawdę, gdyby nie sentyment, raczej nie przeczytałbym więcej niż jeden chapter (mało kręcą mnie rzeczy przeznaczone do bardzo młodych odbiorców) :DD

Tak, czy owak, cieszę się, że moje wspomnienia dotyczące fragmentu "legendy RTL7/TVN7" zostały odbudowane. Chwilowy powrót do szczenięcych lat bardzo mnie zrelaksował.

Pozdrawiam.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12