Napisano 16-11-2017, 17:12 [TA 2017] Mistrz ciągłości fabularnej
Szeptem w nocy będąc, łapałem czas w locie
Od kowala życia kradnąc nitkę losu
Raz po raz zwycięski spiesznie powracałem
Absmak tego czynu odbić w Twoich oczach
Trudno było zerwać kwiat wody podstępnie
Architekta świata nie sposób pokonać
Miękko zaśpiewała stal w płomieniu duszy
Nie spłonę w całości jeśli Cię obejmę
I echem odpowiem rytmowi w twej piersi.
• Głos oddaje się na gracza oraz konkretny wątek fabularny, a nie na samego gracza (inaczej niż przy wyborze Ninmu);
• Fragmenty wątku fabularnego mogą znajdować się w dowolnym miejscu na forum i nie ma znaczenia, czy przygotował je autor Tankyuu, gracz wpisujący się do Ninmu, czy ktokolwiek inny. Liczy się, jeśli został opublikowany w czasie, który obejmuje Tenchi Awards 2017;
• Można typować wyłącznie wątki tworzone przez graczy, którzy posiadają aktywne postacie;
• Głos oddany na własne dzieło jest nieważny.
Po dłuższym zastanowieniu - postanowiłem nominować w tej kategorii Danna, za odważne wzięcie na klatę konsekwencji pojedynku z "karate miszczem" Hiramatsu. Było już kilka osób, które nosiły szramy po dawnych potyczkach, ale amputacja? To chyba novum. Z zaciekawieniem śledziłem oba ninmu osadzone już po wydarzeniach Tankyuu. Jestem przekonany, nawet wbrew jego narzekaniu na sb, że Dann ma pomysł na siebie i wie dokąd zmierza z rozwojem postaci. Pozostaje czekać aż się zmobilizuje do jej opisania.
Tekkey - przede wszystkim za konsekwentnie prowadzone Sanbetsu, a również za swoją postać. Nieważne, czy piszesz ninmu czy tankyuu, czy planujesz cokolwiek zza kulis (jak z ostatnimi newsami i i ninmu spod twojej ręki). Masz konkretną, spójną narrację i jesteś chyba jedyną osobą, która pamięta tak wiele z wydarzeń na Tenchi (zastanawiam się czy nie więcej nawet niż Lorgan). W ramach ciągłości i prowadzenia postaci, jesteś jednym z moich szczytów do zdobycia.