Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

J.P.Fantastica wyda Blame!
 Rozpoczęty przez »Twitch, 08-01-2016, 01:31
 Przesunięty przez Lorgan, 08-01-2016, 01:47

1 odpowiedzi w tym temacie
»Twitch   #1 
Yami

Poziom: Wakamusha

Jedno z największych wydawnictw w Polsce, J.P.Fantastica, za pośrednictwem facebooka ogłosiło nowy tytuł z gatunku seinen jaki ma zamiar wydać, a jest nim Blame! Na Targach Książki we Frankfurcie przedstawiciele wydawnictwa JPF wraz z przedstawicielami Kotori postanowili połączyć siły, aby uzyskać od Kodanshany licencje na 2 tytuły Tsutomu Nihei (w Polsce znany jest już z mangi wydanej również przez JPF - Abara). JPF wyda wspomniane już Blame! natomiast Kotori mangę Sidonia no kishi.

Blame! jest to cyberpunkowa manga stworzona przez Tsutomu Nihei, która zamyka się w 10 tomach. Jest to historia samotnika, Killego, przemierzającego zaawansowany, cybernetyczny świat zwany po prostu The City. Poszukuje czegoś co zwie się Net Terminal Genes, a umożliwia ludziom dostęp do Netsphere (pewnego rodzaju skomputeryzowanej sieci kontrolnej The City. To pole bitwy między ludźmi oraz cyborgami, a NTG mogą okazać się kluczem do uratowania ludzkości przed wyginięciem... Mroczna i ciekawa wizja postapokaliptycznego świata, w którym zatarła się granica pomiędzy człowiekiem a maszyną, a także realnym światem, a tym otaczającym nas na codzień - cybernetycznym.

Szczegóły wydania "Blame":
- Wydawnictwo JPF
- tryb wydania: trzymiesięczny
- okładka miękka z obwolutą
- okładka twarda (tylko w pre-orderze)
- tłumaczenie: Paweł Dybała
- format B5 (184 x 256 mm)
- cena: oprawa miękka - 63,00 zł, oprawa twarda - 73,50 zł

Premiera odbędzie się na Festiwalu Fantastyki Pyrkon w terminie 8-10.04.2016 r.

Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że ze względu na klimat mangi wiadomość ta spodoba sie Soracie :)

Źródło: https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts

Little hell.
Ostatnio zmieniony przez Twitch 08-01-2016, 01:32, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW

»Sorata   #2 
Yami

Poziom: Genshu
Cytat:
Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że ze względu na klimat mangi wiadomość ta spodoba sie Soracie :)

Zgadłeś :) Postapokalipsa w każdym wydaniu mnie interesuje. Cyberenetyka w Blame to może nie jest dokładnie mój konik, ale zawsze warto rozszerzać horyzonty :) .

Sidonia no Kishi też zapowiada się ciekawie. Muszę przyjrzeć się bliżej temu tytułowi.

Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14