Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Sense8
 Rozpoczęty przez »oX, 04-07-2015, 15:49

0 odpowiedzi w tym temacie
»oX   #1 
Rycerz

Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
Połączona parapsychicznie grupa ludzi musi ustrzec się przed tymi, którzy traktują ich jako zagrożenie dla całej cywilizacji i porządku świata.

Zobaczywszy informację, iż NetFlix zabrał się za wydanie kolejnego serialu stwierdziłem, że muszę go obejrzeć. Po sporym sukcesie DareDevil'a (wpiszę się do tematu, spoko :DD ) wiedziałem, że się nie zawiodę. Jak było? Albo raczej jak jest?

Lubię takie klimaty. Po prostu. Nie wiem czy to sci-fi, czy co innego, ale strasznie podoba mi się całokształt. Na pewno cieszy fakt, że w obsadzie znajdziemy tego pana, który skojarzyć się może z Lost. Dodatkowo spodobała mi się TuppenceMiddleton w tych krótkich blond włosach :DD No dobra, poza tym, że spodobała mi się jako kobieta, to jeszcze jako aktorka :DD

Jeśli chodzi o historię, to zgubiłem się z miliard razy, ale to nic. Warto zaznaczyć, że obejrzałem dopiero siedem odcinków, więc serial dopiero się rozbujał (niestety trzeba przeboleć nudnawy start). Co gryzie mnie w oczy? Bracia Wachowscy... ja tam rozumiem, że jednemu się zachciało zmiany płci, ale motywów homoseksualnych i takich tam jest po prostu za dużo, przez co wielu odbiorców może krzywo na całość patrzeć. Mamy i lesbijki, i gejów, więc.. no cóż, po prostu nie zwracam na to uwagi i skupiam się na całej reszcie.

Sam do końca nie wiem co może się okazać, po jestem już w miarę daleko, a dużo tak naprawdę się nie stało. Dopiero bohaterowie poznają siebie nawzajem poprzez 'wizje', a akcja powoli nabiera tempa. Liczę jednak, że rozwinie się uber szybko i oczu od monitora nie oderwę :DD

W skrócie na ten moment? Polecam.
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 04-07-2015, 17:19, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13