Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Might and Magic: Duel of Champions
 Rozpoczęty przez »Kalamir, 28-02-2013, 15:32
 Zamknięty przez Lorgan, 04-10-2019, 10:28

116 odpowiedzi w tym temacie
^Genkaku   #91 
Tyran
Bald Prince of Crime

Poziom: Genshu
Stopień: Senshu

413/437

Powiem wam szczerze. Wyszły ten nowe karty, wydałem złotówki, kupiłem te 3000 pieczęci. Dwa duże pakiety nowych kart i w zasadzie moja podstawowa talia na Arianie w kontrolu została kompletnie nie zmieniona. Do tej pory się świetnie sprawdza na większość decków.
Teraz bawię się talią przystani na nowej bohaterce. Jest całkiem ok, ale nie ma szału. Zrobiłem ten deck głównie ze względu na magię światła, która ma kilka plusów:
1. epicki czar z dodatku który co turę zwraca jedną, losową kartę z cmentarza.
2. czar "czystość" - tani (2/2) a skutecznie rozwala większość nergalowych decków których po dodatku jest jakiś wysyp po prostu.
3. Czar "ochrona przed mrokiem" - świetna kontra na większość kontroli, opartych na mrocznym odbiciu i władcy marionetek.

Co do narzekania Twitcha na "bezcielesne gryfy", nowe karty do blokowania, słonie z twierdzy etc. Trzeba mieć po prostu dobrze zbalansowany deck. Jak będziesz miał karty z magicznym atakiem to "bezcieleśni" raczej nie stanowią wyzwania. Są czary removale typu piorun etc do ściągania blokerów.

Wydaje mi się, że podstawa to mieć właśnie w tali minimum 4 czary typu aoe np rój insektów, gejzer, kula ognia. minimum 4 czary typu właśnie removal np pożeracz dusz, piorun etc a dopiero potem jakieś udziwnienia. No i max te 59-65 kart w talii żeby był dobry dociąg.

Profil PW Email Skype

»Kalamir   #92 
Yami

Genkaku napisał/a:
413/437
ja [ cenzura ] chyba [ cenzura ] żartujesz ileś ty kasy [ cenzura ] w [ cenzura ] darmową grę internetową? xD

No ja mam obecnie 325/437 Obejmuje to wszystkie talie + 4 dodatki w postaci wielkich pakietów.

Genkaku napisał/a:
talia na Arianie w kontrolu
fuckin lameee, żebyś zdechł cierpiąc.

Profil PW

»Aquilla   #93 
Szaman

Poziom: Keihai

346/437 ale bardziej sie liczy czy mozna z tego jakis deck sensowny zrobic. Balans racja Co do ilości to wg mnie jesli jest balans (np x% createrow grywalnych a nie jakies smoki 10/10/10 ktorymi sie nie da grac, y% czarow i z% szczescia) to mozna miec wiecej, zawsze jest to jakies zabezpieczenie przed milling deckiem czy innym tego typu nonsensem.

*That's what she said.

Profil PW Email

»Kalamir   #94 
Yami

Thanks, Captain Obvious! You saved the day

Profil PW

»Aquilla   #95 
Szaman

Poziom: Keihai

A hero that you deserve

*That's what she said.

Profil PW Email

»Twitch   #96 
Yami

Poziom: Wakamusha

Genkaku napisał/a:
Co do narzekania Twitcha na "bezcielesne gryfy", nowe karty do blokowania, słonie z twierdzy etc. Trzeba mieć po prostu dobrze zbalansowany deck. Jak będziesz miał karty z magicznym atakiem to "bezcieleśni" raczej nie stanowią wyzwania. Są czary removale typu piorun etc do ściągania blokerów.

Bardziej chodziło mi, że sam nie miałem ani tych gryfów, ani właśnie odpowiedzi na nie... Mimo tego, że sporo gram i tych pakietów też nakupiłem to mam najmniej kart ze wszystkich i mało konkretnych do stworzenia mocnego decku...

Little hell.

Profil PW

^Genkaku   #97 
Tyran
Bald Prince of Crime

Stopień: Senshu

Gra ktoś jeszcze ?

Wielkimi krokami nadchodzi nowy dodatek a wraz z nim nowa frakcja i mechanika:

http://forums.ubi.com/sho...%C4%87-pierwsza

http://forums.ubi.com/showthread.php/791196

Profil PW Email Skype

»Kalamir   #98 
Yami

Ja nawalam dzień w dzień zresztą wystarczy, że sprawdzisz poziomy.

Profil PW

»Kalamir   #99 
Yami

Ja strasznie nie trawie nadmiaru magii i control deckow ale nowe karty sie przydadzą bo ciężko już mi nowe trafiać. Graficznie też prezentują sie fajnie. Co do grania: od wprowadzenia bonusów za logowanie nie opuściłem żadnego dnia a po pracy zawsze znajdę kilka minut na dwie walki - w weekendy więcej, no ale was coś zadko widzę.

Profil PW

»Sorata   #100 
Yami

Wystarczyło komuś zaparcia, żeby grać w tą karciankę? Czy jednak podjałem dobrą decyzję o rezygnacji z niebalansowanego systemu?

Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457

Profil PW Email

Temat zablokowany  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13