145 odpowiedzi w tym temacie |
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 10-09-2014, 12:48 Nanatsu no Taizai
|
|
Najlepsza manga na rynku, a na Tenchi do tej pory nie miała nawet tematu...
Położone w Brytanii królestwo Liones zostało przejęte przez zakon Świętych Rycerzy. W wyniku zamachu stanu, król wraz z rodziną został osadzony w areszcie domowym i pozbawiony jakiejkolwiek władzy. Księżniczka Elizabeth wymyka się z zamku, żeby odnaleźć legendarnych rycerzy-renegatów, noszących miano Siedmiu Śmiertelnych Grzechów. Tak właśnie zaczyna się wielka przygoda.
Manga jest wspaniała, bogata w szczegóły i wielowątkowa. Każdy bohater ma wyrazistą psychikę, wygląd, historię oraz magiczne moce. Nie jest to może różnorodność na skalę One Piece, ale daje radę.
Kreska jest dość charakterystyczna, chociaż autor, Nakaba Suzuki, ewidentnie powstrzymał się przed przesadnym umięśnieniem większości bohaterów, jak miało to miejsce w Kongou Banchou
Gorąco polecam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
^Genkaku |
|
Tyran Bald Prince of Crime
Poziom: Genshu
Stopień: Senshu
Posty: 1227 Wiek: 39 Dołączył: 20 Gru 2009 Skąd: Raszyn/Warszawa
|
Napisano 10-09-2014, 12:54
|
|
Zakochałem się w tej mandze od pierwszego wejrzenia. Została oficjalnie trzecią mangą jaką kiedykolwiek czytałem i czytam (po DB i Naruto - tak wiem, nie czytam dużo mangi)
Przede wszystkim podoba mi się fabuła - jak na razie spójna i bez zarzutów, oraz fakt, że mimo iż bohaterowie to przekoksy i tak potrafią zebrać wpiernicz ( i robią to nawet często). |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 10-09-2014, 13:22
|
|
Jak sądzicie, co Hendricksen wykombinuje z ciałem demona? Wg tego, co sam opowiadał, nie jest w stanie otworzyć bram piekła, więc apokalipsa raczej nie stanowi nagłego zagrożenia. Przypuszczam, że niedługo zafunduje sobie jakieś poważne wzmocnienie, bo w walce z pięcioma Grzechami sprawdził się fatalnie.
Pozdr. |
|
|
|
^Genkaku |
|
|
Napisano 10-09-2014, 13:33
|
|
Myślę, że może pójdzie na całość i pożre jakąś część ciała demona np serce. To by mogło mu zafundować poważny power up. Może też skorzystać ze swojej mocy "wskrzeszania" i ożywić ciało. Choć to nie sprawiłoby chyba Grzechom dużego kłopotu, skoro poprzednim razem Ban sam się z nim uporał w pojedynkę.
Sam jestem ciekaw jak Hendricksen z tego wybrnie...
Nie do końca rozumiem jak działa demoniczna moc. Kapitan daje Hendricksenowi radę, że "o ile nie jest nieśmiertelny, demoniczna moc wyleczy jego rany, ale obrażenia wciąż pozostaną".
btw. w zasadzie to walczy tylko z trójką Grzechów. Dwóch się przygląda |
Ostatnio zmieniony przez Genkaku 10-09-2014, 13:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 14-09-2014, 10:01
|
|
Czytaliście już 93? Kolejna część mitologii została dla nas odsłonięta, chociaż stało się to kosztem klimatycznego wyglądu Hendricksena. Szary demon jest wspaniały, serio. Nakaba Suzuki ma jednak bujną wyobraźnię. Z niecierpliwością czekam na więcej.
Pozdr. |
|
|
|
^Genkaku |
|
|
Napisano 14-09-2014, 12:38
|
|
Nie no Lorgan, nowy wygląd Hendricksena jest przekox
Co do szarego demona to wygląda tak jakoś... no nie wiem... nie pasuje mi. Chciałbym zobaczyć "żywą wersje", bo ta martwa jakaś taka sobie.
Co do fabuły. No dobra to mamy pierwszego jak do tej pory power up Teraz faktycznie przeciwnik może sprawić bohaterom prawdziwe kłopoty. Szczególnie, że Ban'a rozwalił jednym skinieniem ;P
Tak przy okazji. Lorgan jak myślisz kto stoi za głosem który przemówił do Ban'a w piwnicy zamku i kazał mu zabić Kapitana ? Klan Bogiń ? Bo jakoś mi się nie wydaje... |
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 09-07-2015, 08:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 15-09-2014, 07:57
|
|
Podejrzewam, że to faktycznie klan bogów, który słusznie przypisuje Meliodasowi winę za zniszczenie Danaforu i bycie demonicznym nasieniem w świecie ludzi. Tak wg mnie jest po prostu ciekawiej
Pozdr. |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 18-09-2014, 06:30
|
|
Dziękuję za polecenie tej mangi. Lekki styl i tajemnice bardzo mi się podobają. Póki co dotarłem do pierwszego starcia King'a i Ban'a. Szzególnie ten drugi przypadł mi do gustu. Jak wykopał drzwi w lochu i zawalił z Meliodasem zapieczętowaną wieżę, natychmiast stał się idolem dla mojego szamana
Ostatnie dwa chaptery bardzo mi się podobały - częściowo wyjaśniają się zależności między postaciami, Ban realizuje pierwsze kroki swojego planu, a skurczony Hawk znów bawi wcinaniem odpadków. Wygląda na to, że grupka bohaterów się rozpadnie. Ciekaw jestem jak potoczą się losy Siedmiu Grzechów na osobności. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 09-07-2015, 08:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 04-11-2014, 15:32
|
|
Ja nie mogę się doczekać dalszego rozwoju historii oraz przedstawienia Escanora. Co do Bana, mam wrażenie, że wątek jego konfliktu z kapitanem zostanie zakończony dopiero w takcie kolejnej sagi, kiedy zostanie wyjawione więcej na temat klanu bogów, demonów oraz samego Meliodasa.
Pozdr. |
|
|
|
»Graversh |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 05-11-2014, 13:12
|
|
Po kilku chapterach mam pierwsze spostrzeżenia. Przede wszystkim kreska, jak i całość kojarzy mi się bardzo ze Slayersami. Poważnie - wygląd postaci, moce zdolne do zmieniania lasów w puste stepy czy niszczenie całych wiosek. To było coś, więc jeżeli Nanatsu utrzyma ten klimat to może rzeczywiście jest ciekawym tytułem Przyznam szczerze, że nie podobają mi się te ,,perwerstyczne" wstawki, nie jest to jakoś specjalnie uporczywe, ale jakoś nie pasuje mi to. Dodatkowo postać księżniczki-płaczki będącej kulą u nogi... strasznie nie lubię takich bohaterów, którzy podczas najciekawszych momentów bardziej przeszkadzają aniżeli pomagają. Bardzo fajnie prezentują się zbroje (Saint Seiya fan), choć spodziewałem się że będzie to podobne do Claymore to nie jestem zawiedziony. No nic, postaram się nadgonić jak najwięcej i wtedy będę mógł ocenić Nanatsu jakoś bardziej.
Nadrobiłem już wszystkie dostępne chaptery Nanatsu Przyznam szczerze, że spodobała mi się bardzo ta manga Jestem ogromnym fanem postaci Bana oraz mocy Kinga! Od samego początku obstawiałem, że Meliodas ma w sobie demona, a jeżeli miałby jakoś czerpać moc z krwi demona to musiał się w niej chyba wykąpać Osobiście myślę, że zniszczenie jego królestwa ma związek z unicestwieniem jakiegoś równie silnego potwora. Może Liz, ukochana Menelaosa, z ekipą poległa właśnie w walce z nim. Jedyne co mi się nie spodobało to czerwony i szary demon. Nie chodzi mi o wygląd, wydaje mi się, że w późniejszych chapterach pojawi się informacja o różnych lvlach demonów i mogą to tak spieprzyć jak w przypadku D. Gray Mana.
Grupa nie odnalazła też ostatniego z członków Sinów, ciekaw jestem czy teraz po niego ruszą, bo Ban chyba ruszy z Kingiem, a Meliodas będzie próbował odnaleźć pieczęć, która trzyma na wodzy Klan demonów. |
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 09-07-2015, 08:27, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 15
|