10 odpowiedzi w tym temacie |
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 14-10-2014, 20:06 [TA 2014] Najlepszy tekst humorystyczny
|
|
Słońce ponownie wstało nad pustkowiem. Kail przeciągnął się i wyjrzał przez wybite okno. Wczorajszy dzień był wyjątkowo przyjemny, żeby nie powiedzieć, najlepszy od lat. Czas jednak było wrócić do szarej rzeczywistości.
Widząc pochmurną minę chłopaka, Dokuro odchrząknął.
- Planujesz ruszyć w dalszą drogę?
W odpowiedzi otrzymał niemrawe kiwnięcie głową.
- Może zechcesz najpierw usłyszeć pewną anegdotę?
Zaciekawione spojrzenie mówiło wszystko.
- Nie będę cię nużył długą opowieścią, bo wiem, że nie chcesz tracić zbyt wiele dnia. Ale jest jedna rzecz, o której chciałem wspomnieć od kiedy opowiadałem ci o platformach wiertniczych. Wiesz, tych dużych wieżach na wodzie. Pewien zabójca o imieniu Kinem próbował na jednej z nich wykonać nietypowe zlecenie...
Wymagania szczegółowe:
• Głos oddaje się na gracza, a nie na konkretny tekst (chociaż wypada go podać w uzasadnieniu);
• Tekst może znajdować się w walce, opowiadaniu z Art Section, Ninmu lub Tankyuu. Liczy się, dopóki został opublikowany w czasie, który obejmuje Tenchi Awards 2014;
• Można typować wyłącznie graczy, którzy posiadają aktywne postacie;
• Głos oddany na siebie jest nieważny. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
^Genkaku |
|
Tyran Bald Prince of Crime
Poziom: Genshu
Stopień: Senshu
Posty: 1227 Wiek: 39 Dołączył: 20 Gru 2009 Skąd: Raszyn/Warszawa
|
Napisano 15-10-2014, 05:51
|
|
Oddaje głos na Tekkeya - świetne, humorystyczne dialogi z Panem Klim, "twarzą znanej marki środków czyszczących" w walce z NPC Izumą |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 15-10-2014, 08:19
|
|
Typowanie tego samego, co poprzednicy mnie męczy, dlatego z ogromną przyjemnością oddaję swój głos na Kalamira. Za co? A za to, że "nie było wątpliwości, że Saran Kell, Kalai Kendos, Kalamir Kendeisson i Lorgan Gravier to jedna i ta sama osoba, która za życiowy cel obrała sobie gnębienie Babilonu". To jedyny tekst kwalifikujący się do tegorocznej gali, po którego przeczytaniu śmiałem się na głos. Albo raczej, kiedy po raz pierwszy został mi przeczytany, śmiałem się na głos
Niestety popełniłem błąd i walka Kalamira nie kwalifikuje się do tegorocznej gali. Oddaję pusty głos, ponieważ nie znalazłem wartościowego zamiennika.
Pozdrawiam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
»Coltis |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 15-10-2014, 08:25
|
|
Tak jest. Wstęp do walki z Lady Death był genialny pod tym względem. Podbijam i oddaję głos na Kalamira
Edit: Sorata zwrócił uwagę, że wpis nie podpada pod okres TA2014. Lepszego nie znalazłem, więc oddaję w takim razie pusty głos. |
I wanna be the very best, like no one ever was. |
Ostatnio zmieniony przez Coltis 15-10-2014, 08:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 16-10-2014, 12:55
|
|
Sucho na forum więc ode mnie też pusty głos leci |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
»Naoko |
|
Zealota
Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Posty: 594 Wiek: 33 Dołączyła: 08 Cze 2009 Skąd: z piekła rodem
|
Napisano 17-10-2014, 10:47
|
|
Głos początkowo miał pójść na Kalamira za: Kalamir napisał/a: | Zwierzchnictwo kościoła nie zgodziło się na pierwszy pomysł, polegający na wysłaniu super zabójcy - Kimena. Biorąc pod uwagę jego niezwykłą efektywność obawiali się tak dyskretnego zamachu, że nikt na świecie nie będzie o to podejrzewał Babilonu. No a przecież odwet miał być klarowną wiadomością reszty świata. | ale niestety nie załapał się w terminie. Później przypomniałam sobie o: Coltis v. 1.0. napisał/a: | W opuszczonym przemytniczym porcie na zachodnim wybrzeżu Czerwonego Kontynentu czekał niewysoki człowieczek w ciemnych okularach. Orphan z ironicznym uśmieszkiem spoglądał przed siebie, w kierunku nadpływającej łodzi, gładząc po głowie trzymaną w rękach dorodną gęś. Zwierzę było spokojne i tylko poprawiało się wygodnie co jakiś czas, wyraźnie zainteresowane czarnym samochodem stojącym za jego obecnym właścicielem. W środku ktoś był i czekał na rozwój wydarzeń, a gęś czekała aż tamten wysiądzie z wozu, ponieważ drzwi były lekko uchylone. Odgłos kroków sprawił, że dziobaty łepek powędrował w przeciwną stronę, aby ujrzeć trójkę ludzi zbliżających się szybko i pewnie. | ale niestety Coltis nieopacznie uśmiercił swoją postać. A szkoda, miał szansę dzięki tej gęsi na 50 punktów
Pusty głos: jesteśmy mało zabawni. I nie wiadomo, czy śmiać się z tego, czy płakać |
Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią. |
|
|
|
»Drax |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
|
Napisano 30-10-2014, 16:44
|
|
Pusty głos, bo nie pamiętam żadnego konkretnego tekstu z tego sezonu, który by mnie porządnie rozbawił. |
Per aspera ad astra. |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 31-10-2014, 14:50
|
|