3 odpowiedzi w tym temacie |
»Kalamir |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 25-03-2014, 18:13 Hajime no Ippo: Rising
|
|
Jakoś tak zapomnieliśmy napisać o aktualnie emitowanej serii HNP, która jest już na 25 odcinku i nie wiadomo kiedy się zatrzyma. Ja sledze z kumplami na bieżąco, ktoś tutaj ogląda? |
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 28-03-2016, 19:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Bunio |
|
|
Napisano 02-04-2014, 18:02
|
|
Kalamir napisał/a: | a sledze z kumplami na bieżąco, ktoś tutaj ogląda? |
A jak ;p jeśli będę miał 60 lat, a wyjdzie kontynuacja to i tak nie przepuszczę żadnego odcinka ;p ;p
Tak w skrócie... ogólnie naprawdę mi się podobało. Walki Ippo trochę popsuli, zabrakło mi tutaj klimatu w mandze mi się bardziej podobały. Humor jak zwykle na wysokim poziomie. Co do muzyki to na plus wyszło to, że wrócili do starych utworów w najlepszych momentach walk.
Szkoda, że tak szybko się skończyło ponieważ seria z odcinka na odcinek była co raz lepsza : ) |
Ostatnio zmieniony przez Bunio 02-04-2014, 18:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Starke |
|
Posty: 102 Wiek: 37 Dołączył: 07 Lut 2012 Skąd: Z przypadku
|
Napisano 05-04-2014, 02:30
|
|
Kiepski początek, ale dalej już rzeczywiście lepiej. Szczególnie spodobała mi się walka Takamura-Eagle: nawet jeśli Takamura wygrał o włos, to było przez cały czas jasne, że jest znacznie lepszym zawodnikiem. I bardzo dobrze, nudzi mnie schemat ,,ciągle wygrywającego słabszego" czy ,,epickiej walki dwóch równych". Ktoś nawet zauważył, że walka z Eaglem wydaje się łatwiejsza niż ta z Hawkiem - i tak właśnie powinno być.
Walka Ippo z Sawamurą nie podobała mi się za to zupełnie, ale to już wina mangi. Nie lubię tej postaci, jest zwyczajnie nieciekawa w swoim przerysowaniu. Jedyne, do czego się nadaje, to konfrontacja z Mashibą (tam ma sens), tego się jednak pewnie w najbliższym czasie nie doczekamy.
Część retrospektywna miała swój klimat – i tyle.
Moim zdaniem seria Rising jest słabsza od swoich poprzedniczek: za mało tego chamskiego humoru, bez którego HnI nie istnieje, za mało sekwencji treningowych i pozaringowych, w ogóle: za mało wszystkiego. Nie znaczy to jednak, że Rising jest słabe. Po prostu, nie dorosło do marki HnI.
Pzdr. |
World on fire with a smoking sun,
Stops everything and everyone,
Brace yourself for all will pay,
Help is on the way! |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 05-04-2014, 11:18
|
|
Starke napisał/a: | Walka Ippo z Sawamurą nie podobała mi się za to zupełnie, ale to już wina mangi. Nie lubię tej postaci, jest zwyczajnie nieciekawa w swoim przerysowaniu. | ale Sawamura vs Mashiba to najbardziej epickie spotkanie ever ale to przed nami dopiero |
|
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 15
|