Terra Nova
Serial którego akcja zaczyna się w roku 2149, kiedy życie na Ziemi jest zagrożone całkowitym wyginięciem (ze względu na zanieczyszczenie powietrza i przeludnienie). Podczas eksperymentu naukowcy przypadkowo odkrywają dziurę w czaso-przestrzeni która prowadzi 85 milionów lat w przeszłość do równoległej rzeczywistości. Organizowana jest loteria której zwycięzcy, zwani pielgrzymami, w grupach przenoszą się w przeszłość do koloni zwanej Terra Nova.
Tyle tytułem wstępu. Przedwczoraj miałem niewątpliwa przyjemność zapoznania się z nowym cackiem od stacji FOX. Niespodziewanie ta nowa produkcja wzbudziła we mnie wielką ciekawość i głód kolejnych odcinków. Po dwóch (w sumie trzech, bo jeden podwójny) odcinkach jestem bardzo zadowolony, że po raz kolejny dobry serial zapowiadający się na świetny wchodzi na rynek i zastępuje miejsce innej dobrej wg. mnie opcji. Mam tylko nadzieje, że ten twór nie podzieli losów tak przeze mnie lubianych FlashForward czy The Event. Wierzę, że tym razem amerykańskie społeczeństwo nie da mówiąc kolokwialnie dupy i nie sprawi,że to cacko zniknie z anten. Naprawdę ciekawa fabuła w zestawieniu z dość fajnymi postaciami i świetnymi efektami może być tegorocznym objawieniem w ramówce FOX-a.