2 odpowiedzi w tym temacie |
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 20-08-2012, 11:38 Airsoft
|
|
Zacznę od tego, że tematu nie umieściłem w sekcji sportowej, ponieważ Airsoft sportem nie jest (jeszcze, wielu do tego dąży). O co chodzi, tak w największym skrócie? Banda idiotów biegająca po lasach i budynkach, przebrana za wojsko i siły specjalne z replikami karabinów. Tak tłumaczymy nasze hobby, które zabiera prawie każdy weekend i ostatnie grosze z portfela.
Siedzę w tym naprawdę długi czas, bo aż siedem lat. Zaczynałem z repliką o napędzie sprężynowym (po każdym strzale należało replikę przeładować), bluzą amerykańską i spodniami od dresu. Z biegiem czasu zaopatrywałem się w nowe rzeczy. Pierwszą z nich było pełne umundurowanie, jednak z braku funduszy zamiast butów taktycznych miałem glany i nie posiadałem kamizelki taktycznej. Powiem szczerze, że ten czas nauczył mnie najwięcej. Biegając z słabym karabinem, bez jakiegokolwiek wyposażenia, potrafiłem 'wycinać' ludzi z sprzętem za nie wiadomo jakie pieniądze. Zawsze mówiłem, że liczy się taktyka i trochę myślenia.
Jak wygląda to teraz, po siedmiu latach zabawy? Stworzyłem własną grupę, która odniosła całkiem niezły sukces w świecie pomorskiego airsoftu, zaliczyliśmy parę grubszych imprez, sami organizujemy małe strzelanki, posiadamy serwis replik ASG, a nasza zbrojownia nie mieści się w jednym pomieszczeniu. Piszę artykuły na temat maskowania się w terenie zalesionym, bo na tym znam się najlepiej. Gdyby ktoś chciał poczytać, to znajdują się na portalu koalicjapolnoc.pl
Listę mojego wyposażenia wypisałem na swoim forum, więc gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę podać link do konkretnego tematu, albo wrzucić nawet tutaj, whatever. W skrócie powiem, że posiadam cztery repliki, pięć kamizelek, tony modułów do kamizelek, pasków, itd, plecak sprowadzony z USA, i takie tam..
Ogólnie rzecz biorąc, to o Airsofcie mógłbym nawijać godzinami, a i tak nie opowiedziałbym wszystkiego. Znajdą się tutaj ludzie, z którymi można o tym pogadać, ustawić się na jakieś strzelanie, czy coś w tym stylu?
pzdr |
|
|
|
turbot |
|
|
Napisano 06-06-2013, 16:01
|
|
Mam 17 lat , nigdy jeszcze nie strzelałem , bardzo chciałbym spróbować swoich sił w ASG , a to łączy się z zakupem repliki , jednak nie mam pojęcia co wybrać . Macie jakieś propozycje dla zielonego w cena do 300zł ? |
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 14-10-2014, 11:07
|
|
Jeśli kogoś temat wciąż interesuje, to na pomorzu powstała nowa idea ASMT. Wszelkie informacje są na oficjalnej stronie (link w moim profilu). Szukamy nowych, chętnych ludzi do zabawy, lecz nie tylko. W planach jest wiele "imprez" charytatywnych, strzelankowych oraz, mam nadzieję, survivalowych. W projekcie uczestniczy około 60 osób na tą chwilę, być może troszkę więcej, tracę rachubę momentami.
Na zachętę podrzucam dwa filmiki naszej produkcji:
1) https://www.youtube.com/watch?v=Yi1EBkQ_mhQ
2) https://www.youtube.com/watch?v=j7XU2f7F4jY (tak, ten dymający oponę to ja jako dziwny zombie)
Z resztą można się zapoznać po wejściu na stronkę, nie będę niepotrzebnie spamował |
|
|
|
|