Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Airsoft
 Rozpoczęty przez »oX, 20-08-2012, 11:38

2 odpowiedzi w tym temacie
»oX   #1 
Rycerz

Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
Zacznę od tego, że tematu nie umieściłem w sekcji sportowej, ponieważ Airsoft sportem nie jest (jeszcze, wielu do tego dąży). O co chodzi, tak w największym skrócie? Banda idiotów biegająca po lasach i budynkach, przebrana za wojsko i siły specjalne z replikami karabinów. Tak tłumaczymy nasze hobby, które zabiera prawie każdy weekend i ostatnie grosze z portfela.

Siedzę w tym naprawdę długi czas, bo aż siedem lat. Zaczynałem z repliką o napędzie sprężynowym (po każdym strzale należało replikę przeładować), bluzą amerykańską i spodniami od dresu. Z biegiem czasu zaopatrywałem się w nowe rzeczy. Pierwszą z nich było pełne umundurowanie, jednak z braku funduszy zamiast butów taktycznych miałem glany i nie posiadałem kamizelki taktycznej. Powiem szczerze, że ten czas nauczył mnie najwięcej. Biegając z słabym karabinem, bez jakiegokolwiek wyposażenia, potrafiłem 'wycinać' ludzi z sprzętem za nie wiadomo jakie pieniądze. Zawsze mówiłem, że liczy się taktyka i trochę myślenia.

Jak wygląda to teraz, po siedmiu latach zabawy? Stworzyłem własną grupę, która odniosła całkiem niezły sukces w świecie pomorskiego airsoftu, zaliczyliśmy parę grubszych imprez, sami organizujemy małe strzelanki, posiadamy serwis replik ASG, a nasza zbrojownia nie mieści się w jednym pomieszczeniu. Piszę artykuły na temat maskowania się w terenie zalesionym, bo na tym znam się najlepiej. Gdyby ktoś chciał poczytać, to znajdują się na portalu koalicjapolnoc.pl ;)

Listę mojego wyposażenia wypisałem na swoim forum, więc gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę podać link do konkretnego tematu, albo wrzucić nawet tutaj, whatever. W skrócie powiem, że posiadam cztery repliki, pięć kamizelek, tony modułów do kamizelek, pasków, itd, plecak sprowadzony z USA, i takie tam..

Ogólnie rzecz biorąc, to o Airsofcie mógłbym nawijać godzinami, a i tak nie opowiedziałbym wszystkiego. Znajdą się tutaj ludzie, z którymi można o tym pogadać, ustawić się na jakieś strzelanie, czy coś w tym stylu? ;)

pzdr

Profil PW Email

turbot   #2 

Mam 17 lat , nigdy jeszcze nie strzelałem , bardzo chciałbym spróbować swoich sił w ASG , a to łączy się z zakupem repliki , jednak nie mam pojęcia co wybrać . Macie jakieś propozycje dla zielonego :) w cena do 300zł ?

Profil PW Email

»oX   #3 
Rycerz

Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
Jeśli kogoś temat wciąż interesuje, to na pomorzu powstała nowa idea ASMT. Wszelkie informacje są na oficjalnej stronie (link w moim profilu). Szukamy nowych, chętnych ludzi do zabawy, lecz nie tylko. W planach jest wiele "imprez" charytatywnych, strzelankowych oraz, mam nadzieję, survivalowych. W projekcie uczestniczy około 60 osób na tą chwilę, być może troszkę więcej, tracę rachubę momentami.

Na zachętę podrzucam dwa filmiki naszej produkcji:

1) https://www.youtube.com/watch?v=Yi1EBkQ_mhQ
2) https://www.youtube.com/watch?v=j7XU2f7F4jY (tak, ten dymający oponę to ja jako dziwny zombie)

Z resztą można się zapoznać po wejściu na stronkę, nie będę niepotrzebnie spamował :)

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12