43 odpowiedzi w tym temacie |
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 02-02-2012, 01:33
|
|
Jak widać, nie wszystkie negatywne emocje rzeczywiście się wypaliły. Podkreślam: dla mnie stare forum to miłe wspomnienie i nie mam do nikogo o nic żalu. Bardzo się cieszę, że nie tylko ja uniknąłem zgorzknienia
Swoją drogą...
Kalamir założył z SoFą AT, zrobili co chcieli (forum było naprawdę ładne i często aktualizowane - jest się czym chwalić).
Art był twórcą wielkiego przedsięwzięcia internetowego, które przetrwało 10 lat. Wszyscy je znamy i wspominamy.
O co się spierać, skoro tyle osiągnęliście?
Fajnie było znowu powspominać stare czasy. Kiedy Kage jeszcze istniało, często mieliśmy takie "rachunki sumienia". Niewiele dawały, ale i tak je lubiłem. Lubię je wciąż, chociaż musiałem czekać na ten kilka ładnych lat.
Pozdrawiam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
»Matheo |
|
Rycerz
Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
|
Napisano 02-02-2012, 09:11
|
|
Nie przeszkadzaj... bierz popcorn i siadaj obok i oglądaj spiny, a poczujesz stary dobry klimat xDDD
_____
Kalamir... dobre czasy były, sek w tym, że tu nie chodzi o poziom kage, który sukcesywnie chylił się do dołu.....a zwyczajnie o tą atmosferę, spiny, żarty nawet o głupiego basha. Zwyczajnie tam był klimat i to niepowtarzalny. Klimat, który stworzyli tylko i wyłącznie ludzie. Trudno tego nie wspominać gdyż serwis na każdej osobie, która była związana z serwisem choć trochę przez dłuższy czas zwyczajnie wywarło jakieś efekty.
_______
Art... Nie uważasz, że minęło za dużo czasu by skakać sobie do oczu i prać brudy? Ty masz swój punkt widzenia, a każde z nas ma swój. Ja nie mam zamiaru wypowiadać się o błędach bo zwyczajnie... za dużo czasu minęło.
Dla mnie SSJC/Kage było czymś wyjątkowym i takie pozostanie, ale nie chodzi tu o treści na serwisie. Tu chodzi zwyczajnie o ludzi.... tylu socjopatów , psychopatów i innych atównie można znaleźć nigdzie indziej xD. Cała zgraja wariatów + 2 alkoholików ( Art i Traw w gwoli wyjaśnienia) .
Cieszy to, że mimo, że kage i wiele pochodnych już nie istnieje to i tak z częścią osób mam wciąż genialny kontakt.
O losach po burdzie o g13... popierałem rozwój GS... po oderwaniu GS wszyscy wiemy co się stało... Potem jakoś wylądowałem na Tansei, a kiedy musiałem wyprowadzić się z domu i zamieszkać sam zarejestrowałem się na Tenchi i tak tu czasami wchodzę xD. Mnie dziwi jedno, że mimo wszystko fora w jakich brałem udział po odejściu z Kage... zawsze były z nim powiązane w sensie ludzkim, GS, AT, czy Teraz Tenchi... na każdym z nich zawsze było/ jest parę osób ze starego układu sił.... to jest "osom" xD
słowotok może bez ładu i składu ale są wczesne godziny poranne xD |
Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat.... |
Ostatnio zmieniony przez Matheo 02-02-2012, 09:19, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 02-02-2012, 11:51
|
|
Zmusiliście moje zwoje mózgowe do pracy. Czy forma forum została rzeczywiście wypalona? Istnieją społeczności, które wciąż radzą sobie fantastycznie i niewiele mają wspólnego z Facebookiem. Jako przykład nada się Wizaż, przeogromne forum kobiece, o aktywności co najmniej stu Kalamirów. Może istnieje także sposób, żeby wykreować piszącą społeczność fanów Mangi i Anime w podobnym stopniu? Mam nieodparte wrażenie, że tak właśnie jest - trzeba tylko mieć chęci, wizję, pomysły i możliwości ich zrealizowania
Pozdrawiam. |
|
|
|
Art |
|
|
Napisano 02-02-2012, 12:14
|
|
Matheo napisał/a: | Art... Nie uważasz, że minęło za dużo czasu by skakać sobie do oczu i prać brudy? Ty masz swój punkt widzenia, a każde z nas ma swój. Ja nie mam zamiaru wypowiadać się o błędach bo zwyczajnie... za dużo czasu minęło. |
oczywiście że nie ma to sensu, jednak jak już napisałem negatywne emocje mimo wszystko w stosunku do niektórych osób są.
Matheo napisał/a: | Co do starej forumowej formuły i odejściu od niej na rzecz "fejs-zbuka" powiem tylko, że w pełni zgadzam się z Szofem, że internet idzie do przodu i takie rzeczy można było przewidzieć. |
no właśnie nie jestem tego taki pewien, znam co najmniej kilka for dyskusyjnych które istnieją i mają się bardzo dobrze..
macie racje że mam dużo winy w tym że stary serwis nie powstał wtedy tak szybko jak mógłby, nie miałem zapału itd. itp. to wszystko prawda, nie twierdze że nie bylo błędów, jednak niewiele ma to wspolnego z ideą forum dyskusyjnego i to nie wina braku serwisu że wszystko umarło ( choć wiadomo że nie pomogło ) a użytkowników, ( oczywiście także moja ) bo wszystkie te błędne i nie błędne decyzje nie powinny mieć wpływu na idee dyskutowania na forum.. a to podupadło niestety, może przez ciągłe kłótnie, może przez znudzenie, może przez zmęczenie materiału.. no nie wiem, pewnie dla każdego odpowiedź jest troche inna. dla mnie były to ciągłe kłótnie i problemy.
ale stało się jak się stało, to co było już pewnie nie wróci, ale uważam że mogło by być fajnie i brakuje mi miejsca takiego jakim było kage/ssjc przed tymi wszystkimi problemami.
a rozmyślam sobie o tym wszystkim po rozmowie z oxem, który to strasznie narzekał na brak miejsca w sieci i chciałby aby forum wróciło.. i chyba się z nim zgadzam. może nie w takim wydaniu jak było to na krótko przed zamknięciem, ale mimo wszystko. tylko zastanawiam się jaki w tym sens skoro dalej skaczemy sobie do gardeł.
ale pożyjemy zobaczymy.
a wracając do fb, cóż posiadam konto, zaglądam czasem, ale to wszystko
dla jest to coś zupełnie innego niż forum. nie ma az takiej dyskusji tylko luźne komenty, masa pierdół, idiotycznych filmików... wiadomo że to moze sie podobać ale nie jest to "mój dom w sieci" |
hahah |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 02-02-2012, 12:27
|
|
Powrót Kage? Dla mnie to historia, do której lepiej nie wracać. Nie twierdzę, że to jakiś bardzo zły pomysł, jeżeli są chętni - czemu nie, ale ja się do niego nie przyłączę. Mam własne forum i bardzo mi z nim dobrze. Platformę przygotowałem o własnych siłach i gromada świetnych użytkowników wypełniła ją swoją twórczością. PBF jest na poziomie, do jakiego nigdy nie dotarło G13. Tenchi ma wg mnie ogromny potencjał, który na pewno kiedyś lepiej spożytkuję (min. przygotuję kiedyś wypasiony serwis) - może znajdę nawet osoby, które będą miały zapał i umiejętności, żeby prowadzić je razem ze mną
Także, wracając do tematu, powrót Kage online będzie miał dla mnie znaczenie wyłącznie archiwalne. Znajduje się tam spory kawałek mojej historii.
Pozdrawiam. |
|
|
|
»Matheo |
|
Rycerz
Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
|
Napisano 02-02-2012, 12:55
|
|
Lorgan i potrosze czerwony Lewak.
tylko, że to jest forum kobiet..... przecież one sa jak facet po 10 piwach musi mówić (pisać) i nawet nie wie o czym xD. Widzisz ja widzę problem nieco inaczej, ok fajnie zapał chęci wizja to jest potrzebne tego nie brakowało wśród różnych osób zarówno na SSJC/Kage jak i tworach które rodziły się po odejściach rożnych ekip. Problem idzie wg. mnie trochę dalej na Kage był jak aj przychodziłem swoisty rygor.... wymagano myślenia...gnojono za jego całkowity brak. Sek w tym, że wielkie gigantyczne serwisy nie wymagają tego "Songo przywalił mu w ócho" i nikt Cię nie ochrzani za:
1. Napisanie "Songo"
2. Błąd ortograficzny
3. Jednozdaniowy post.
Problem jest o tyle, że żeby stworzyć portal na poziomie prócz bez wątpienia dobrego konkretnego serwisu, który jest dobry, oryginalny i wyróżnia się na tle dziecinnych stron robionych na informatyce, potrzebna jest swoista elita i trend. Pod pojęciem Elity wiadomo co się kryją taką stanowili bez wątpienia starzy, zgrani userzy którzy razem cisneli z fista, czy razem śmiali się z alkoholowych napadów trawusa.... xD. Sęk w tym, że w pewnym momencie był trend i podaż na takie twory... ja sam nie sięgam po nowe mangi czytam już z przyzwyczajenia Bleacha i Naruto.... anime oglądam tylko stare serie które znam na pamięć. Poza tym cytując pewnego szanownego doktora z moje uczelni "każdy rocznik jest coraz głupsz" i broń boże nie obrażam tu ludzi młodszych ode mnie..... Tylko to troche jest tak, że wygodniej posiedzieć na fejsbuku wrzucić link do śmiesznego filmiku niż machnąć post w którym nie zgadzasz się z Kalamirem i wiesz, że zaraz polecą teksty "jesteś głupi nie znasz się błuhehehe co za pajac". By wypromować coś trzeba naprawdę końskiego nakładu pracy i ewolucji, a nie stagnacji.
Czerwony Lewak
Art napisał/a: | a rozmyślam sobie o tym wszystkim po rozmowie z oxem, który to strasznie narzekał na brak miejsca w sieci i chciałby aby forum wróciło.. i chyba się z nim zgadzam. może nie w takim wydaniu jak było to na krótko przed zamknięciem, ale mimo wszystko. tylko zastanawiam się jaki w tym sens skoro dalej skaczemy sobie do gardeł.
ale pożyjemy zobaczymy. |
Myślę, że spora cześć osób tak ma.... może forum nie jest już tak niezbędne jak kiedyś,ale fajnie było tam wleźć. Dużo osób szukało sobie miejsca, ale właśnie chodzi o to, że jeżeli dawni userzy (tak wynika z mojej obserwacji) szukają jakiegoś miejsca w necie to zazwyczaj to idzie w kierunkach postkagowych. To wynika z przyzwyczajenia do pewnego stylu prowadzenia, działania i zwyczajnie do pewnego specyficznego klimatu rodem z wariatkowa.
Gdybym miał wrócić na kage... hmmm dziwne bo zwyczajnie to przeszłość, zajebisty konkretny kawałek mojej historii, ale czy bym wrócił? nie wiem.... |
Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat.... |
|
|
|
Reptile |
|
Posty: 1 Wiek: 40 Dołączył: 03 Lut 2012 Skąd: Grodzisk Maz.
|
Napisano 03-02-2012, 23:30
|
|
Tego mi właśnie było trzeba...
Poczytać parę wypowiedzi userów związanych ze starym, dobrym ssjcenter Niektórzy z Was w ogóle się nie zmienili (na szczęście albo nieszczęście), ale nie o tym chciałem ;p Na wstępie gratuluję Lorganowi wciąż działającego serwisu Nie doszukujcie się żadnych uszczypliwości w moich słowach, bo nie ma w nich tego. Miło jest widzieć, że po takim czasie ktoś jeszcze ma zapał do prowadzenia takiego serwisu i męczenia się z Wami, kochanymi userami ;p
Prawdę mówiąc myślałem że po tak długim czasie wszystkie szeroko pojęte "kłótnie" między Wami/Nami już dawno pójdą w zapomnienie. Naprawdę pamiętacie jeszcze o co tak w ogóle się kłócicie ? Czy to tylko takie przyzwyczajenie, które uwidacznia się gdy widzicie konkretnego nicka ?
Naprawdę dobrze się bawiłem czytając Wasze wypowiedzi w tym temacie, heh
Serdecznie Was wszystkim pozdrawiam
Repcio |
Mądrość nie polega na tym by nie popełniać błędów, lecz na tym by ich nie powtarzać. |
|
|
|
Seikaden |
|
|
Napisano 04-02-2012, 01:57
|
|
Również przeczytałem pobieżnie, bo część to kłótnie za starego dobrego Kage. Udowadnianie swoich racji i pokazywanie czegoś, co z perspektywy czasu nic nie znaczy. Osobiście, mało by mnie obchodziło, że kiedyś wygrałem tym, że założyłem sam serwis. Rezultatem tego w chwili obecnej powinno być jedynie wspomnienie, a nie powód wywyższania.
Pewien czas minął i nie ma potrzeby do niego wracać w innej chwili niż "dobre wspomnienie". Czas płynie do przodu. Trzeba zastanowić się nad czymś poważnym, co chce robić w życiu.
A mangę nadal lubię poczytać okazyjnie. Również z chęcią sięgam do anime, który oglądałem w przeszłości. Nadal dostrzegam to, co mnie inspirowało kiedyś. Nadal łezką się w oku kręci. Ale chyba czas dorosnąć... |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 04-02-2012, 09:39
|
|
Seikaden, zrób sobie postać xD |
|
|
|
|
Bunio |
|
|
Napisano 04-02-2012, 11:34
|
|
Bardzo się ucieszyłem gdy zobaczyłem ten temat. Wspomnienia wróciły.
Lorgan napisał/a: | może znajdę nawet osoby, które będą miały zapał i umiejętności, żeby prowadzić je razem ze mną
|
Od upadku kage nie obejrzałem żadnego anime, ale wciąż coś w tym kierunku działałem - http://imageshack.us/photo/my-images/407/pr1z.png . Mógł bym oddac ten projekt do wykorzystania. Zawsze by można było kilka rzeczy poprawić : )
Wiele bym dał żeby powrócić do czasów sprzed trzech lat.
Jestem chętny do pomocy pisania newsów, robienia screenów itp. bo raczej pisanie artykułów nie jest moją mocna stroną, zresztą każdy z was to wie : )
pzdr. |
Ostatnio zmieniony przez Bunio 04-02-2012, 12:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13
|