Tenchi.pl Strona Główna » Manga i anime » Manga i anime w ogóle » Manga » Bleach

Bleach
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 12-12-2008, 13:07
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 20:09

402 odpowiedzi w tym temacie
»Matheo   #121 
Rycerz

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Truskawka wraca, Rukia wraca, będzie rzeź ....znowu xD. Mimo, że byłem przeciwnikiem ciągnięcia wybielacza po sadze z Aizenem i rozwiązania tam zawarte było co najmniej dziwne, tak teraz nie wiem może to nieco świeższe spojrzenie ale zaczyna mi sie ten Bleach podobać. Nie wierze teraz by zakończyli wątek w kilka rozdziałów, bo byłoby to szczytem głupoty i zwyczajnym zmarnowaniem potencjału jaki niesie ze sobą Tsukashima (jak zwał tak zwał). Liczę, że to dopiero początek i że ta saga będzie cholernie solidnie zrobiona. I chce zobaczyć co się działo w SS po Aizenie.

Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat....

Profil PW Email

error   #122 

W tym momencie ciekawi mnie tylko co będzie dalej. Kompletnie nudna saga...jak na razie. Motyw fulbringa. Beznadzieja. Wszystko, chaotyczne, nieskładne i przewidywalne. Jednym słowem nuda. Wertuje coraz to nowe rozdziały tylko i wyłącznie dla "uzupełnienia" w nadziei, że dawne czasy świetności w Soul Society powrócą. Wracaj Zaraki. Wracaj Byakuya. Postacie reprezentujące jakikolwiek klimat. Być może to kwestia gustu ale obecny stan rzeczy wcale mi się nie podoba. Jeszcze raz nuda!

Profil PW Email

^Pit   #123 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Seikigun Bushou
I co można powiedzieć w tej chwili o Bleachu? Shinigami zlali się z Fullbringami, coraz więcej powerupów na raz, coraz mniej sensu. Design paru postaci jest ciekawy, moc Tsukishimy fajnie wykorzystana, dało to trochę świeżości w skostniałym nieco uniwersum. Motyw zwrócenia się przyjaciół przeciwko Ichigo nie trwał jednak długo.
I jak rozumiem, teraz Ichigo-Shinigami działa na paliwku zebranym od reszty sław Soul Society? No i lol, że wspomniani mieli tyle problemów w zasadzie z grupą randomów.

I teraz mamy motyw "to Ukitake jest tym złym, trust me, oszukiwali cię cały czas". Kurosakiemu mózg się od tego wszystkiego przegrzewa, więc bez gadania wraca do walki na pełnej mocy. Ciekawe co stanie się z jego kostną zbroją Fullbringa - czy będzie jakaś pozostałość po tym w formie Ban, czy może zobaczymy stare, dobre, wyświechtane czarne szaty.
Lol z wyglądu Rukii - przypomina teraz bardziej Hanatarou. Ale to bardziej zależy od dziwnej kreski Kubo.

Profil PW Email

»Matheo   #124 
Rycerz

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Pit napisał/a:
I teraz mamy motyw "to Ukitake jest tym złym, trust me, oszukiwali cię cały czas". Kurosakiemu mózg się od tego wszystkiego przegrzewa, więc bez gadania wraca do walki na pełnej mocy. Ciekawe co stanie się z jego kostną zbroją Fullbringa - czy będzie jakaś pozostałość po tym w formie Ban, czy może zobaczymy stare, dobre, wyświechtane czarne szaty.

Jeżeli jedna z najfajniejszych (wg. mnie postaci) czyli Ukitake zostanie przerobiona na jakiegoś pracownika ubecji to ja wysiadam. Powiem tyle ta saga jest dziwna chora i po (krrit zabroniła tego słowa )..... mam nadzieje że jakoś to fajnie rozwiążą i czekam na nowe-stare ban truskawki.

Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat....

Profil PW Email

*Lorgan   #125 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Saga Xcution dobiegła końca, a dzisiaj wychodzi zapewne prolog do czegoś całkiem nowego. Bleach wciąż pozostaje moją ulubioną mangą, więc z ogromną ciekawością wyczekuję 20 stron od Kubo. Czym zaskoczy tym razem? Gdybym wiedział, nie oczekiwałbym zaskoczenia. Niemniej jednak liczę na ujawnienie mocy pozostałych kapitanów.

Pzdr.

PS. Bardzo fajnie, że Vizardzi powrócili na swoje stołki ;)

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW

»Sorata   #126 
Yami

Szczerze mówiąc jestem zaskoczony tak pozytywnymi opiniami na temat Bleacha. Ale o gustach się nie dyskutuje. Mnie odstraszyło starsznie szybkie dewaluowanie się potęgi. Ten jest silniejszy od tamtego żeby za parę stron bez żadnego powodu tamten był silniejszy od tego i tak w kółko.

Jak to się stało, że Ichigo jest teraz tak potężnym Shinigami jeśli jedyne co oddało mu kilkunastu zakapiorów z Soul Society to ułamek własnej mocy czy tam reiatsu?
Ostatnio zmieniony przez Sorata 25-01-2012, 17:17, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

*Lorgan   #127 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Sorata napisał/a:
Jak to się stało, że Ichigo jest teraz tak potężnym Shinigami jeśli jedyne co oddało mu kilkunastu zakapiorów z Soul Society to ułamek własnej mocy czy tam reiatsu?

Wydaje mi się, że rytuał posłużył jedynie ponownemu rozbudzeniu w Ichigo własnej mocy. Nie należy przecież zapominać, że był weteranem wielu przerażających walk i trenował pod okiem najlepszych. Poza tym, istotny power up zawdzięczał niedawnemu wykształceniu fullbringa, co uczyniło go "shinigami-hollowo-fullbringerem" (coraz tego więcej).
Sorata napisał/a:
Szczerze mówiąc jestem zaskoczony tak pozytywnymi opiniami na temat Bleacha.

Szczerze przyznam, że nie lubię Bleacha za nietuzinkową fabułę. Lubię go z bardzo prozaicznych powodów, jak: interesujące starcia, proste, acz dające się lubić postaci oraz zwroty akcji. Te same cechy można jednak wymienić w Naruto, jednak to drugie nie cieszy się u mnie tak pozytywną opinią. Diabeł tkwi w szczegółach. Bleach lepiej odpowiada na moje zapotrzebowania w dziedzinie mang niż jakakolwiek inna produkcja tego typu... Choć w sekrecie dodam, że rosną jej konkurenci ;)

Pozdrawiam.

PS. Dla niezorientowanych krótka notka: nowy rozdział mangi powinien ukazać się 1 lutego.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW

»Sorata   #128 
Yami

Cytat:
Wydaje mi się, że rytuał posłużył jedynie ponownemu rozbudzeniu w Ichigo własnej mocy. Nie należy przecież zapominać, że był weteranem wielu przerażających walk i trenował pod okiem najlepszych. Poza tym, istotny power up zawdzięczał niedawnemu wykształceniu fullbringa, co uczyniło go "shinigami-hollowo-fullbringerem" (coraz tego więcej).

Jeśli tak na to spojrzeć to nie jest to aż tak dziwne. Sęk w tym, że jeśli sie nie mylę Ostateczna Getsuga miała wypalić każdą cząstkę mocy Ichigo właśnie dla tego spektakularnego efektu. Wiec technicznie rzecz biorąc - co pobudziło w Ichigo reiatsu kapitanów? Chyba, że zaistniał podobny efekt jak na samym początku Bleacha i Ichigo znów stał sie shinigami (fullbringerem). Ale nie wiem jak ma się teraz do tego jego Hollow jeśli wystapił "reset" i zarówno hollow jak i Zangetsu "nie istnieją". Wiec wychodzi na to, że Ichigo ma w sumie mniejszą moc niż podczas walki z Aizenem. Niespotykany zabieg w popularnych shounenach - permanentne osłabienie bohatera aby akcja się dalej toczyła.

Trochę to dla mnie bez sensu. Aizen, który miał być czymś na kształt "boga" i Ichigo, który właściwie go ośmieszył idealnie pasowali na bohaterów ostatecznej bitwy. Przypomina mi to trochę 27 tom Dragon Balla, gdzie wszystko miało się skończyć, a tak właściwie nawet sie na dobre nie rozkręciło. Jedyny problem stanowi dla mnie ilość tomów takich mang. Nawet nie wspomnę o One Piece....

Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457

Profil PW Email

Kotołak Chaosu   #129 

Nowy arc zapowiada się arcy-ciekawie. Według informacji, które podał Tite podczas tych 3 tygodni posuchy ma być to ostatni arc Bleacha poruszający między innymi kwestię: urodzin Ichigo, a także jego podobieństwa do Kaiena Shiby, powiązań Ishinna i Ryukena, Spirit Kinga oraz Dywizji Zero. Ponadto ma poruszyć związek pomiędzy Urharą a Yoruichi, to jak Kenpachi został kapitanem i co stało się z Hiyori. Nieoficjalnie potwierdził również powrót żyjących arrancarów tj. Nel i Grimmjawa, Halibel również nie wykluczona. Prawdziwa moc Unohany oraz Bankai Kyoraku też mają zostać ujawnione. Nowy arc ma dziać się w jakimś lodowym pałacu, co po mojemu jest wymiarem w którym rezyduje Rei Ou.

Od siebie mogę dodać, że bardzo cieszy mnie fakt, że Bleach ma swój koniec na horyzoncie i nie będzie bezcelowo ciągnięty w nieskończoność. Przyszły arc ma być dużo dłuższy niż Xcution arc (możliwe, że tak długi jak saga Arrancarów) także Bleach aż tak szybko się nie skończy. I mam nadzieje, że nie będzie to tak jak w Xcution-arcu, w którym pootwierano masę nowych wątków, nie tłumacząc ich prawie wcale, a zakończy ostatecznie wszystkie już istniejące. Teraz wypada nam jedynie czekać

Profil PW Email

^Coyote   #130 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Dzięki Kotołak Chaosu, fajnie że podzieliłeś się wiedzą :P Po przerwie wznawiam czytanie Bleacha ;)

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 13