Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Zagioniony Symbol Dana Browna
 Rozpoczęty przez Boul, 26-11-2011, 10:55

2 odpowiedzi w tym temacie
Boul   #1 

Poziom: Keihai
Zastanawiam się nad kupnem tej książki, jednak w internecie spotykam się ze sporą ilością mało pochlebnych opinii, choć zdania są dosyć mocno podzielone. Jedni uważają, że końcówka była najbardziej żywiołowa i najciekawsza, inni natomiast, że była przesadzona, a autor nie miał chyba pomysłu.
Czytał może ktoś z Was? Warto kupić i przeczytać tą książkę? Jak wypada w porównaniu z pozostałymi dwoma przygodami Langdona?

Profil PW Email

»oX   #2 
Rycerz

Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
Książka jest naprawdę dobra, dzięki krótkim i dynamicznym rozdziałom czyta się bardzo szybko. Fabularnie jest jak zawsze ciekawie, ale skoro interesuje Cię końcówka, to... Cóż, pominąłem ją. Według mnie eksperyment Browna nie był zbyt ciekawy. Nie będę Ci tu mówił o co chodzi, bo to mija się z celem, ale według mnie nie było warto czytać ostatnich 50 stron. Cała reszta jak najbardziej okej, chociaż doczytałem się kilku błędów dotyczących "głównego wroga" (zawsze jakiś jest :d).

Ja nie żałuję wydanych pieniędzy, bo czytało się świetnie i szybko, ale mówię, końcówka zrypana.

Profil PW Email

Boul   #3 

Poziom: Keihai
Spotkałem się z opiniami, że ogólnie przez pierwszych 150 stron się nic nie dzieje. Zarzuca się autorowi, ze np. opisuje produkty z których korzystają bohaterowie, co nie dość, że przynudza czytelnika to jeszcze psuje nastrój.

A czy są jakieś podobne książki do powieści Browna? Chodzi mi o motyw tajemnic z przeszłości umieszczonych w czasach dzisiejszych.

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13