23 odpowiedzi w tym temacie |
»Matheo |
|
Rycerz
Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
|
Napisano 16-11-2011, 22:58 Nazwijmy to roboczo: Rozmowa o Tolerancji
|
|
Zbieram się do napisania tego tematu od kilku dni, właściwie to miał on powstać do 11 listopada, no ale nie wyszło. Najogólniej mówiąc i posiłkując się wszechobecną i wszech pomocną Wikipedią " W sensie najbardziej ogólnym oznacza on postawę wykluczającą dyskryminację ludzi, których sposób postępowania oraz przynależność do danej grupy społecznej może podlegać dezaprobacie przez innych pozostających w większości społeczeństwa" tak to brzmi. Tylko tu pojawia się problem dlaczego ja mam tolerować chore wynaturzenia pokroju homoseksualizm, czy być tolerancyjny wobec mniejszości muzułmańskie, która hurtowo zalewa Europę? Dlaczego w kraju demokratycznym za jaki uznawana jest Polska narzuca się myślenie i wypacza poglądy tak by niemal obowiązkiem było akceptowanie ludzi typu biedroń grodzka czy turkowie studiujący u mnie na uczelni? Dlaczego kiedy mówię wprost bez ogródek by muzłumanie wracali do siebie spotykam się z falą krytyki? Ano dlatego, że bycie politycznie poprawnym jest wygodne i łatwe, po co ich gonić niech sobie żyją w europie, która zawsze była biała... ta w planie krótkoterminowym niech żyją, tylko plan krótkoterminowy się nie sprawdził mnożą się kolejne pokolenia jak króliki i za kilka(naście) pokoleń językiem urzędowym w większości Europy będzie arabski.
Naszemu społeczeństwo pompuje się do głów kłamstwa.... Prosty przykład, dlaczego nie mówi się o tysiącach, które szły pod pomnik Dmowskiego, a jedynie o kilkunastu pajacach. Lepiej wypaczyć obraz. Dlaczego 11 Listopada wszystkie stacje mówiły tylko o tych co od strony prawej robili zamieszki, a temat szwabów i innych pedałów, którzy nie byli wcale lepsi poruszono dopiero trzy dni później? Bo to chyba tak jak w tym stwierdzeniu jak biali pobiją czarnego to rasizm, jak czarni białego to napaść.
Generalnie, nigdy nie zaakceptuje innej niż europejskiej kultury na europejskiej ziemi, nie będę nigdy milusi w tęczowych kolorach, mam to w DUPIE, to jest Polska, a polak jest biały i zakłada rodzinę z osobą przeciwnej płci. Mogę być nazywany homofobem, rasistą (ale nim nie jestem, bo nie mam nic do arabów czy Azjatów, którzy żyją w swoich państwach/kontynentach). Generalnie odbiegłem od tematu, ale każdy wie o co chodzi.
A tak dla podsumowania cytat z 2007 roku xD
Cytat: | Wczoraj 23:37 Jarmo: Machu, słyszałeś kiedyś o takim pojęciu jak tolerancja? xD
Wczoraj 23:38 »Machu: Tak... toleruje tych co mają takie poglądy jak ja... reszta niech spie.r.dala... |
|
Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat.... |
|
|
|
^Curse |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Posty: 551 Wiek: 36 Dołączyła: 16 Gru 2008 Skąd: Lublin/Warszawa?
|
Napisano 17-11-2011, 00:19
|
|
Przede wszystkim, to po co chcesz rozmawiać o tolerancji, skoro twoja wypowiedz ma dokładnie taki wydźwięk jak zamieszczony cytat? Chcesz poznać czyjąś opinię? Dlaczego, skoro i tak 'masz to w dupie'? Właściwie to na tym mogłabym tego posta skończyć, ale...
Przez większość część swojego życia uważałam się za osobę tolerancyjną, ale jakiś czas temu doszłam do wniosku, że nie jestem chyba aż tak tolerancyjna, jakby zakładała to definicja. Wiele rzeczy mi nie pasuje i wcale się z tym nie kryje. Nie toleruje np. osób, które są agresywne w stosunku do innych. I mówię tu o tobie, Math. Od braku tolerancji do agresji niedaleka droga, ale różnica już ogromna. Szkoda, że spora część społeczeństwa jej nie widzi.
A dlaczego mówili po 11 listopada o tych, którzy robili zadymę? Bo takie zachowanie jest na tyle szokujące, że nie sposób z tego nie zrobić tematu nr 1.
Btw. Cytat: | nie mam nic do arabów czy Azjatów | Może jednak podświadomie masz coś do 'arabów', skoro pozbawiłeś ich wielkiej litery na początku? |
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 17-11-2011, 00:46
|
|
Nie mogę powiedzieć, czy w 100% jestem osobą tolerancyjną. Nie przeszkadzają mi różne kolory skóry, wyznania i tego typu rzeczy. Przeszkadza mi natomiast to, że niektórzy ludzie narzucają innym swoje wierzenia, racje i zdanie. Jestem osobą niewierzącą i nie mówię osobie wierzącej, że ma przestać chodzić do Kościoła. Dlaczego więc osoba, która tam chodzi, mówi mi, że mam tam chodzić? Nie napisałem "prosi, zachęca" itp. z kilku powodów. Głównym jest to, że takie zdania słyszałem niejednokrotnie i nikt mnie nie prosił.
Nie mam nic do osób homoseksualnych, dopóki nie wychodzą na ulicę i się nie pokazują. Mógłbym tu napisać, że to grzech, ale przeczyłbym sam sobie, będąc osobą niewierzącą. Dla mnie jest to po prostu złe. Nie wiem co mógłbym tu jeszcze napisać. Jeśli takie osoby będą żyły sobie cicho i spokojnie, to ja nic mówić nie będę. Jeśli jest inaczej, to mówię, że mi się to nie podoba, ale przecież ich nie wystrzelam :d.
Odnosząc się do pierwszego zdania, podpisuję się pod tym, co napisała Curse (:*).
Curse napisał/a: | Przez większość część swojego życia uważałam się za osobę tolerancyjną, ale jakiś czas temu doszłam do wniosku, że nie jestem chyba aż tak tolerancyjna, jakby zakładała to definicja. Wiele rzeczy mi nie pasuje i wcale się z tym nie kryje. |
Osoby agresywne, owszem. Zaczepianie na ulicy, również. Sporo jest takich rzeczy, ciężko mi wymieniać je po kolei. Ale jak już pisałem, nie chciałbym, aby ktoś mi narzucał swoje zdanie - ja tego nie robię nigdy. Poza tym nie oszukujmy się, dzisiejsza Polska nie jest tolerancyjna. Wystarczy pójść do gimnazjum czy liceum i popytać osoby młode, co sądzą o innym kolorze skóry czy wyznaniu.
Moja kuzynka z Niemiec spotyka się z chłopakiem, którego rodzina kiedyś dawno dawno temu uciekła z Afganistanu. Mieszkają w Berlinie i nie słuchają tam o tym, skąd pochodzi, jak wygląda, i tak dalej. A jakiego zdania nauczył się, przyjeżdżając do Polski? "Nie jestem cyganem." Jeśli coś jest złe, nie tolerujmy tego, ale jeśli coś jest inne, starajmy się to zrozumieć.
Post może trochę zagmatwany, ale późno się robi :d. |
|
|
|
»Rooster |
|
Agent
|
Napisano 17-11-2011, 01:08
|
|
No to rozmowa ma być o tolerancji czy jej braku? Ja tam jestem za tym, żeby każdy pilnował swojego interesu, nikt nie wybiera w jakim miejscu, czasie i warunkach społecznych przyjdzie na świat. Natomiast strasznie mnie, eufemistycznie mówiąc, wnerwia, kiedy ktoś na siłę epatuje swoją odmiennością. Chcesz chodzić z facetem za rękę? Chodź. Chcesz się całować na ławce w parku? Całuj, w granicach kultury. Co i z kim robisz w łóżku przy spuszczonych zasłonach również mnie kompletnie nie interesuje. Dlaczego więc muszą mi kolorowe przemarsze w twarz wykrzykiwać "tak, jestem homo, patrz na mnie, zobacz jakie mam gejowskie wdzianko, te leginsy strasznie cisną mnie w jaja, ale dzięki temu możesz zobaczyć, że pociągają mnie chłopcy"?
Rasizmu nie pojmuję kompletnie. Wszyscy jesteśmy ludźmi, każdy ma przeciętnie po dwie ręce i nogi, przedziałek na dupie u każdego taki sam. Nie kolor skóry determinuje kim jesteśmy, tylko środowisko w jakim się wychowaliśmy. (Chociaż nie do końca, ponieważ właśnie kolor skóry wpływa na stosunek społeczeństwa do nas, ale to jest właśnie to spaczenie, które powinniśmy usunąć ze swoich światopoglądów.) Twój argument o muzułmańskich imigrantach uważam za nietrafiony, ponieważ to europejczycy pierwsi wyleźli ze swego podwórka i poszli się naprzykrzać czy to czarnym w Afryce, czy czerwonym w Ameryce. A zanim zaczniesz wysyłać kogoś do domu, powiedz mi czym się różni Turek w warszawskim Kebab Kingu od Polaka w londyńskiej restauracji?
Jedyną cechą, wobec której jestem nietolerancyjny, jest głupota. Nienawidzę ludzi głupich, czuję się źle w ich obecności i nieraz mam chęć wprowadzić do Kodeksu Karnego paragraf zakazujący bycia głupim. Po czym łapię się na tym, jak głupia jest to myśl... |
"Nobody calls me a chicken!"
----------------------------------
Here they come to snuff the Rooster.
You know he ain't gonna die! |
|
|
|
»Matheo |
|
Rycerz
|
Napisano 17-11-2011, 12:04
|
|
Curse napisał/a: | ie toleruje np. osób, które są agresywne w stosunku do innych. I mówię tu o tobie, Math. |
No chyba nie wierzysz, że bym poszedł z jakąś laga bić ludzi nie w tym rzecz. Szanuję nietykalność cielesną szanuje prawa tych ludzi, ale to nie zmienia faktu, że nie podoba mi się to co się dzieje. Wybacz ale nie po to Jan III Sobieski w 17 wieku pokonywał imperium osmańskie by ponad 300 lat później wpuszczać potomków tychże ludzi na ziemie europejską.
Curse napisał/a: | Od braku tolerancji do agresji niedaleka droga, ale różnica już ogromna. Szkoda, że spora część społeczeństwa jej nie widzi. |
Szkoda też, że spora część społeczeństwa nie widzi jak media je oszukują na każdym kroku, jak politycy bezczelnie pogrywają z nimi. Media z resztą wolą pokazać agresje niż spokojny marsz ponad 20 tysięcy ludzi... czemu? bo to niepoprawne.
Curse napisał/a: | A dlaczego mówili po 11 listopada o tych, którzy robili zadymę? Bo takie zachowanie jest na tyle szokujące, że nie sposób z tego nie zrobić tematu nr 1. |
Tylko zadymę robiło paręset osób, a nie cały marsz do pomnika Dmowskiego. Dlaczego się neguje prawą stronę, a lewą się chwali za barykady przeciwko "faszyzmowi". Ja się pytam gdzie jest faszyzm w obchodzeniu święta niepodległości. Jakim prawem dopuszcza się natomiast niemców do obchodów w tym święcie? Jeszcze Ruskich tu brakowało. Temat bojówek niemieckich był marginalizowany, a czemu? bo wygodnie? bo niepoprawnie politycznie?
Cytat: |
Cytat:
nie mam nic do arabów czy Azjatów
Może jednak podświadomie masz coś do 'arabów', skoro pozbawiłeś ich wielkiej litery na początku?
|
Tak do muzułmanów mam najwięcej ale, są ku temu powody. Nie mam zbyt wiele do Azjatów czy Afrykanów, którzy przebywają w europie ale nie są to europejczycy. Natomiast muzułmanie przybywając tutaj z pomocą socjalnych praw danych państw okradają je bezczelnie. Wiesz jakie jest najpopularniejsze imię nadawane nowo narodzonym chłopcom w Szwecji? Mohamed. Nie brzmi mi to na imię szwedzkie, a tobie? Dalej oni walczą o burki i inne hidżaby, ale jak człowiek wywodzący się z tradycji katolickiej (chcąc nie chcąc nasza kultura ma u swoich podstaw biblię) jedzie w tamte rejony, to się go ostrzega, by zdjął wszelkie symbole religijne. Był przypadek nie pamiętam dokładnie obywatela jakiego państwa, ale skatowano gościa, bo miał na plecach wytatuowawszy krzyż. Także sorry ja mam być milusi do arabów, a oni będą nas wyżynać...no hell no.
oX napisał/a: | Nie mam nic do osób homoseksualnych, dopóki nie wychodzą na ulicę i się nie pokazują. Mógłbym tu napisać, że to grzech, ale przeczyłbym sam sobie, będąc osobą niewierzącą. Dla mnie jest to po prostu złe. Nie wiem co mógłbym tu jeszcze napisać. Jeśli takie osoby będą żyły sobie cicho i spokojnie, to ja nic mówić nie będę. Jeśli jest inaczej, to mówię, że mi się to nie podoba, ale przecież ich nie wystrzelam |
Dobra homoseksualiści żyjący sobie, nie paradujący okey, nie mam nic przeciwko tak jak ty. Ale co powiesz na to, żeby zrównać ich prawa do twoich? Dać im możliwość adoptowania dzieci? Brania Ślubów? Ja mówię zdecydowane nie. Problem w tym, że dzięki głupocie naszego społeczeństwa do sejmu dostali się showman robert "dajcie mi normalnie iść" biedroń i chłopo-baba anna "ryszard" grodzki, mi nie pasuje by takie dziwadła decydowali o kraju za który walczyli POLACY.
oX napisał/a: | Moja kuzynka z Niemiec spotyka się z chłopakiem, którego rodzina kiedyś dawno dawno temu uciekła z Afganistanu. Mieszkają w Berlinie i nie słuchają tam o tym, skąd pochodzi, jak wygląda, i tak dalej. A jakiego zdania nauczył się, przyjeżdżając do Polski? "Nie jestem cyganem." Jeśli coś jest złe, nie tolerujmy tego, ale jeśli coś jest inne, starajmy się to zrozumieć.
|
Aaaaaaaaaaaaa nie dość że Niemka to jeszcze z arabem z tego wyjdzie nazi-terrorysta xDD nie no żartuje xD. Mam tylko zastrzeżenie co do ostatniego zdania, a mianowicie inne i złe może być tym samym
Ale chyba w moim interesie leży to by przykładowo jakiś moich przyszły dzieci nie uczono w szkole, że rodzina patchworkowa jest tak samo prawidłowa jak rodzina klasyczna, bo nie jest. Czy też wpajanie im, że w homoseksualizmie nie ma nic złego, jak to nie ma przecież "tłok pracuje w cylindrze, a nie w rurze wydechowej" cytując basha (xD).
Dalej nie chcę by za kilka(naście) pokoleń językiem urzędowym bł arabski. A po ziemiach za, które walczyli moi dziadowie i pradziadowie łazili ludzie modlący się do allaha, no sorry ale nie to nie jest w moim interesie.
Rooster napisał/a: | Twój argument o muzułmańskich imigrantach uważam za nietrafiony, ponieważ to europejczycy pierwsi wyleźli ze swego podwórka i poszli się naprzykrzać czy to czarnym w Afryce, czy czerwonym w Ameryce. A zanim zaczniesz wysyłać kogoś do domu, powiedz mi czym się różni Turek w warszawskim Kebab Kingu od Polaka w londyńskiej restauracji? |
Turkowie w kebabach musza zostać bardzo ich lubię xD Czym różni się polak od turka, ano proste hmm kolorem skóry (nie to pod rasizm podejdzie xD), więc po pierwsze w jakimś stopni kulturowo na pewno bliżej Anglii do Polski niż turcji, po jakby nie patrzeć kulturowo wspólne korzenie stanowi biblia (mimo, że jestem antyklerykałem to taki jest fakt), po 3 to co robili ludzie w koloniach to było bestialstwo i głupota no ale kijem Wisły nie zawrócisz. Nie wiem czy wiesz, ale przykładowo niemcy chcą otworzyć rynek pracy dla Białorusinów i Ukraińców. Dlaczego? ano dlatego, że coraz większa mniejszość muzułmańska stanowi dla nich zagrożenie. I bliżej Słowianom do kultury niemieckiej niż muzułmanom. |
|
|
|
^Curse |
|
Komandor
Stopień: Shinobi Bushou
Posty: 551 Wiek: 36 Dołączyła: 16 Gru 2008 Skąd: Lublin/Warszawa?
|
Napisano 17-11-2011, 15:58
|
|
Matheo napisał/a: | No chyba nie wierzysz, że bym poszedł z jakąś laga bić ludzi | Wiem, że nie. Ale wiem też dlaczego - sam kiedyś stwierdziłeś, że zaszkodziłoby to twojej reputacji.. Zrozumiałe, ale trochę smutne. Wolę jednak, bo powstrzymywało cię to, niż nic. Poza tym istnieje też agresja słowna i ty ją namiętnie stosujesz. Matheo napisał/a: | Media z resztą wolą pokazać agresje niż spokojny marsz ponad 20 tysięcy ludzi... czemu? bo to niepoprawne. | Serio nie zrozumiałam co wg ciebie jest niepoprawne.. Matheo napisał/a: | Tylko zadymę robiło paręset osób, a nie cały marsz do pomnika Dmowskiego. Dlaczego się neguje prawą stronę, a lewą się chwali za barykady przeciwko "faszyzmowi". | Neguje się tych, którzy zachowują się wbrew prawu. Ciebie, przyszłego stróża prawa, dziwi to? Wybacz, ale nie chcę żeby ktoś taki miał bronić przestrzegania prawa w moim kraju. Matheo napisał/a: | Ja się pytam gdzie jest faszyzm w obchodzeniu święta niepodległości. Jakim prawem dopuszcza się natomiast niemców do obchodów w tym święcie? | Z tego, co zrozumiałam, chodziło właśnie o to, żeby każdy mógł świętować po swojemu, a Niemcy.. cóż, tu sama mam mieszane uczucia. Matheo napisał/a: | Wiesz jakie jest najpopularniejsze imię nadawane nowo narodzonym chłopcom w Szwecji? Mohamed | Zostaw może sprawy Szwecji w spokoju. Oni też mogliby cię nie chcieć u siebie. Matheo napisał/a: | Także sorry ja mam być milusi do arabów, a oni będą nas wyżynać...no hell no. | To działa też w druga stronę. Oni mogą myśleć dokładnie tak samo. Matheo napisał/a: | mi nie pasuje by takie dziwadła decydowali o kraju za który walczyli POLACY. | A oni nie są Polakami? Proszę cię. Owszem, jeżeli ktoś epatuje swoją odmiennością też mnie to drażni, ale jeżeli nawet ktoś taki istnieje jako publiczna osoba i ma coś sensownego do powiedzenia i chce coś zrobić, to dlaczego mamy mu tego zabraniać? Szczerze mówiąc mam wrażenie, że osoby z jakiś względów 'inne' właśnie dlatego zaczęły się zachowywać tak, a nie inaczej - bo były skreślane, zanim zdążyły coś powiedzieć.
Ogólnie najbliżej mi do poglądów Roostera. Rooster napisał/a: | Dlaczego więc muszą mi kolorowe przemarsze w twarz wykrzykiwać "tak, jestem homo, patrz na mnie, zobacz jakie mam gejowskie wdzianko, te leginsy strasznie cisną mnie w jaja, ale dzięki temu możesz zobaczyć, że pociągają mnie chłopcy"? | Dokładnie I to bardziej na zasadzie, że w taki sposób każdy człowiek mógłby sobie organizować parady i w pewnym momencie codziennie ktoś by gdzieś paradował.. oX napisał/a: | Ale jak już pisałem, nie chciałbym, aby ktoś mi narzucał swoje zdanie - ja tego nie robię nigdy | To właśnie działa w dwie strony. Konserwatywna większość społeczeństwa nie narzuca swoich poglądów, a wszelkie mniejszości nie narzucają myślenia, że to właśnie oni myślą poprawnie. Nie rozumiem zupełnie dlaczego każdy nie może zając się sobą.. Eee.. chyba napisałam to, co Rooster.. cóż.. xD |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 17-11-2011, 16:57
|
|
A ja się odniosę tylko do Matheo i ...Ekchem... Marsz 11 listopada jest organizowany przez ONR. WEŹCIE WY SIĘ <uderzcie> W GŁOWĘ i pouczcie się troszkę historii, a później odnieście się do polskiego kodeksu karnego.
Skorzystajcie z mózgu, przeanalizujcie sytuację a może zrozumiecie czemu co roku jest zadyma. |
|
|
|
|
»Matheo |
|
Rycerz
|
Napisano 17-11-2011, 21:00
|
|
Kalamir napisał/a: | Skorzystajcie z mózgu, przeanalizujcie sytuację a może zrozumiecie czemu co roku jest zadyma. |
Po pierwsze nie jestem i nigdy nie będę członkiem żadnej organizacji politycznej czy ideowej. Po drugi ile procent z manifestacji bierze udział w rozróbach? Po trzecie kto rzucał rok temu kamieniami w policjantów ...ups biedroń? Napisz jeszcze, że to zapewne kibolstwo szło i robiło bajzel. Prawda jest tak, że kilkuset pajacy i idiotów przyszło zrobić sobie rekreacyjną rozróbę
Kalamir napisał/a: | A ja się odniosę tylko do Matheo i ...Ekchem... Marsz 11 listopada jest organizowany przez ONR. WEŹCIE WY SIĘ <uderzcie> W GŁOWĘ i pouczcie się troszkę historii, a później odnieście się do polskiego kodeksu karnego.
|
To ty z łaski swojej doczytaj kto był organizatorem tego marszu, a by Ci to ułatwić to nawet zamieszczę. Także zapoznaj się z paragrafami dotyczącymi wolności zgromadzeń.
Cytat: | Grupa Rekonstrukcji Historycznej „Ogniowcy”
Grupa Rekonstrukcji Historycznych Narodowych Sił Zbrojnych
Fundacja Golgota Wschodu
Fundacja Republikańska
Klub Zachowawczo-Monarchistyczny
Liga Obrony Suwerenności
Łódzki Ruch Narodowy „Szczerbiec”
Obóz Wielkiej Polski
Niezależna Inicjatywa Polacy Na Rzecz Serbskiego Kosowa
Niezależne Stronnictwo Akademickie
Stowarzyszenie KoLiber
Stowarzyszenie Obóz Narodowo-Radykalny Podhale
Stowarzyszenie Tradycji Armii Krajowej z Żyrardowa
Stowarzyszenie Sympatyków Pogoni Lwów
Stowarzyszenie Unum Principium
Stowarzyszenie na rzecz Tradycji i Kultury „Niklot”
Towarzystwo Gimnastyczne „Sokół” w Lublinie
Towarzystwo Kamrackie
Wodzisławska Inicjatywa Patriotyczna
Zjednoczony Ursynów – grupa muzyczna
Niezależne Zrzeszenie Studentów Politechniki Radomskiej
RaMPa – Reakcja Młodych Patriotów
Stowarzyszenie „Solidarni 2010″
Wspólnota Małych Ojczyzn |
W marszu szło wielu szanowanych wojskowych i wykładowców wielu uczelni w Polsce, ale to pewnie stado szajbusów, to zapewne oni podpalili wozy TVN-u.
----------------------------------------------
Curse napisał/a: | atheo napisał/a:
No chyba nie wierzysz, że bym poszedł z jakąś laga bić ludzi
Wiem, że nie. Ale wiem też dlaczego - sam kiedyś stwierdziłeś, że zaszkodziłoby to twojej reputacji.. |
Kiedy ja powiedziałem, że reputacja, nie widzę sensu w biciu ludzi a to, że bym strzelał do morderców i pedofili... no cóż xD
Curse napisał/a: | Serio nie zrozumiałam co wg ciebie jest niepoprawne.. |
Zwyczajnie, pojęcie patriotyzmu jest marginalizowane i taka postawa jest niewygodna.
Curse napisał/a: | Neguje się tych, którzy zachowują się wbrew prawu. Ciebie, przyszłego stróża prawa, dziwi to? Wybacz, ale nie chcę żeby ktoś taki miał bronić przestrzegania prawa w moim kraju. |
Ale ja też neguję i policja powinna mieć pełne prawo spałować tych co robili burdy, a Ci ludzie powinni dostac solidne wyroki, za atak na funkcjonariusza, zagrożenie życia niszczenie mienia i tak dalej. Tylko na boga niech mdia mówią zarówno o lewackich oszołomach z niemiec, którzy okopywali ludzi z flagami i wciągali ich do bram jak i tych co szli z narodowcami. Ja nie bronie tych popaprańców co biegali z kijami, tylko tych ludzi co szli spokojnie w marszu.
Curse napisał/a: |
Matheo napisał/a:
mi nie pasuje by takie dziwadła decydowali o kraju za który walczyli POLACY.
A oni nie są Polakami? Proszę cię. Owszem, jeżeli ktoś epatuje swoją odmiennością też mnie to drażni, ale jeżeli nawet ktoś taki istnieje jako publiczna osoba i ma coś sensownego do powiedzenia i chce coś zrobić, to dlaczego mamy mu tego zabraniać? Szczerze mówiąc mam wrażenie, że osoby z jakiś względów 'inne' właśnie dlatego zaczęły się zachowywać tak, a nie inaczej - bo były skreślane, zanim zdążyły coś powiedzieć. |
Dobra to zapytam inaczej czy John Godson to Polak? Z jakiej racji zasiada w polskim parlamencie? Czy biedroń jest normalny? click
Tu masz dowód, że nie jest. Nie dość, że jest głupi i to jeszcze braku mu klasy i obycia.
Tłumacze i kilka razy Ci pisałem na gg, nie mam nic do homoseksualistów do póty do póki nie paradują i nie chcą tych samych praw co mają ludzie normalni. |
|
|
|
»mablung |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 25-11-2011, 10:01
|
|
Eh, Math dyskutowaliśmy już o tym więc będę się musiał chyba po powtarzać
Najpierw argumenty ostatnie
Matheo napisał/a: | Tu masz dowód, że nie jest. Nie dość, że jest głupi i to jeszcze braku mu klasy i obycia |
Akurat zaprezentowany tutaj materiał klasuje Biedronia (?) na poziomie równym innym politykom. Próbowałem kiedyś posłuchać dyskusji radiowej... czułem się jak na koncercie metalowym. Wszyscy mówili naraz, krzyczeli nie było ładu i składu, więc argument nie trafiony.
Co do Godsona. Jest czarny, nie mówi piękną polszczyzną ( ale kto w dzisiejszych czasach mówi) i nie urodził się w Polsce... Co z tego, skoro swoją argumentacją i pomysłami bije na głowe wszystkich 'polskich" posłów? Słyszałem jego wystąpienie w Sejmie i naprawdę żałuje że to nie jest Polak z krwi i kości.
Pochód 11 listopadowy!
Matheo napisał/a: | Tylko na boga niech mdia mówią zarówno o lewackich oszołomach z niemiec, którzy okopywali ludzi z flagami i wciągali ich do bram jak i tych co szli z narodowcami. Ja nie bronie tych popaprańców co biegali z kijami, tylko tych ludzi co szli spokojnie w marszu. |
W tym czasie byłem poza Warszawą, a dokładnie w Szczecinie. Zapewniam Cię, że pierwsze informacje jakie do nas doszły to właśnie o burdach lewaków i Niemców. Media mówiły o wszystkim.
Co się zaś tyczy głównych zamieszek, to media prezentują materiały jakie mają. Gdyby ktoś pomyślał to zauważyłby że dotyczą głównie kilku miejsc a trasa pochodu była długa. Media nie służą do prowadzenia za rączkę i tłumaczenia każdemu debilowi z osobna jak to było. Ja od początku byłem świadom że tylko grupa rozrabiała, a nie wszyscy uczestnicy, ale...
No i tutaj jest największe ALE i zażalenei do organizatorów. Do pochodu przyłączyło się wielu kiboli i innych chuliganów. Oni na to pozwolili ( w sumie nie mieli dużego wyjścia) to niech teraz odpowiadają za straty. Bo kolejny rok miasto musi bulić na zniszczenia do których nikt się nie przyznaje.
Tolerancja
Ja też uważam się za osobę tolerancyjną i tak samo myślę o Curse, Ox i Rooster po ich wypowiedziach. Nie można łączył tolerancji z akceptowaniem wszystkiego bo zawsze znajdą się takie jednostki które będą wpieniać. Chodzi tutaj o szanowanie czyiś poglądów.
Czy jesteś homoseksualistą czy czarnym.. a se bądź dopóki nie będziesz próbował mnie przekonywać że Twój sposób jest lepszy. Paradom homoseksualistów też jestem przeciwny chociaż mogę ich zrozumieć. Oni walczą o podstawowe prawa, których się im odmawia ( nie mówię tutaj o ślubie czy posiadaniu dziecka. Temu jestem przeciwny) tylko z powodu tego, że są inni.
Matheo napisał/a: | Tylko tu pojawia się problem dlaczego ja mam tolerować chore wynaturzenia pokroju homoseksualizm |
Udowadniałem Ci już że to nie jest "chore wynaturzenie". Tak było jest i będzie. Stety albo niestety. |
Pochylamy się przed inteligencją
Klękamy zaś przed dobrocią |
|
|
|
»Matheo |
|
Rycerz
|
Napisano 26-11-2011, 11:18
|
|
L......... to jest mablung-kun
mablung napisał/a: | Akurat zaprezentowany tutaj materiał klasuje Biedronia (?) na poziomie równym innym politykom. Próbowałem kiedyś posłuchać dyskusji radiowej... czułem się jak na koncercie metalowym. Wszyscy mówili naraz, krzyczeli nie było ładu i składu, więc argument nie trafiony. |
biedroń zachowuje się jak inni, nie kpij, mimo, że kultura polityczna wśród naszych parlamentarzystów jest licha, to to co ten zboczeniec prezentuje jest już totalną przesadą. Równanie jego zachowania do zachowań innych polityków to jak porównywanie fekaliów słonia d kozich bobków. Przecież ten człowiek(?) merytorycznie sobą nic nie prezentował w tej debacie i nie mów, że zachowywał się jak pozostali.
mablung napisał/a: | Co do Godsona. Jest czarny, nie mówi piękną polszczyzną ( ale kto w dzisiejszych czasach mówi) i nie urodził się w Polsce... Co z tego, skoro swoją argumentacją i pomysłami bije na głowe wszystkich 'polskich" posłów? Słyszałem jego wystąpienie w Sejmie i naprawdę żałuje że to nie jest Polak z krwi i kości.
|
A niech ma sobie świetne wystąpienia (bo jeżeli mówimy o tym samym wystąpieniu to było świetne), ale nie zmienia to faktu, że nie jest on polakiem. Z jakiej racji obce nacje mają prawo decydować o polskim prawie. W stanach na prezydenta może kandydować tylko człowiek urodzony w stanach, a u nas do parlamentu może wejść każda łachudra, która sobie załatwi paszport. Jeżeli on jest polakiem, to Polak polakowi nie równy.
mablung napisał/a: | Pochód 11 listopadowy!
Matheo napisał/a:
Tylko na boga niech mdia mówią zarówno o lewackich oszołomach z niemiec, którzy okopywali ludzi z flagami i wciągali ich do bram jak i tych co szli z narodowcami. Ja nie bronie tych popaprańców co biegali z kijami, tylko tych ludzi co szli spokojnie w marszu.
W tym czasie byłem poza Warszawą, a dokładnie w Szczecinie. Zapewniam Cię, że pierwsze informacje jakie do nas doszły to właśnie o burdach lewaków i Niemców. Media mówiły o wszystkim.
Co się zaś tyczy głównych zamieszek, to media prezentują materiały jakie mają. Gdyby ktoś pomyślał to zauważyłby że dotyczą głównie kilku miejsc a trasa pochodu była długa. Media nie służą do prowadzenia za rączkę i tłumaczenia każdemu debilowi z osobna jak to było. Ja od początku byłem świadom że tylko grupa rozrabiała, a nie wszyscy uczestnicy, ale...
No i tutaj jest największe ALE i zażalenei do organizatorów. Do pochodu przyłączyło się wielu kiboli i innych chuliganów. Oni na to pozwolili ( w sumie nie mieli dużego wyjścia) to niech teraz odpowiadają za straty. Bo kolejny rok miasto musi bulić na zniszczenia do których nikt się nie przyznaje. |
skomentuje to dwoma obrazkami.
mablung napisał/a: | Oni walczą o podstawowe prawa, których się im odmawia |
Podstawowe prawa? śluby dwóch facetów (to chore) adopcja dzieci (to chore). Nie rozumiem jak można chcieć im dać te prawa. Może to co teraz napisze zabrzmi strasznie i będzie lekko, ba nawet bardzo na wyrost. Ale ludzi chorych psychicznie się zamyka, w tym pedofilii czy gwałcicieli (ja bym do nich od razu strzelał ale to ja). Tymczasem innym zboczeńcom niektóre grupy nakazują dać takie prawa jak normalnym ludziom.
mablung napisał/a: | Udowadniałem Ci już że to nie jest "chore wynaturzenie". Tak było jest i będzie. Stety albo niestety. |
A ja Ci tłumaczyłem, że mimo, że to zboczenie jest od wieków to nic go nie usprawiedliwia. |
Ostatnio zmieniony przez Matheo 26-11-2011, 11:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
|