Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Która przeglądarka najlepsza?
 Rozpoczęty przez ^Coyote, 08-05-2011, 00:59

15 odpowiedzi w tym temacie
^Coyote   #1 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Kiedyś miałem Firefoxa , ale zaczął się wieszać nawet po przeinstalowaniu i przesiadłem się na stare dobre IE. Niekiedy strony wyglądają dziwnie a poza tym jest spoko. Słyszałem że Chrome jest dobre tylko wolno chodzi. Opera powinna dobrze działać na moim kompie tylko , że nie mogę się do jej wyglądu przyzwyczaić. Nie podoba mi się i tyle. Poradzicie coś? Przesiąść się , czy zostać na tym co mam? :oops:

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

»Matheo   #2 
Rycerz

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Osobiście polecam Chroma, szybki sprawny niezawodny. Uzywałem Firefoxa ale w porównaniu do chroma to właściwie nie ma co porównywać szybka sprawna minimalistyczna przeglądarka czego chcieć więcej?

Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat....

Profil PW Email

»Insoolent   #3 
Zealota

Nie wiem co wy chcecie od Firefoxa ;p Używam od... hmmm... zawsze? I najnowsza wersja jest jak najbardziej spoko. Górne menu ma schowane (podobnie chyba jak w Cromie). Nigdy mi się nie zawieszała i wszystko działa cacy. :)

bo ja też chcę mieć posty przedzielane kreską ! :P

Profil PW Email

»Shiro Kumori   #4 
Agent

Poziom: Keihai
Coyote napisał/a:
Kiedyś miałem Firefoxa , ale zaczął się wieszać nawet po przeinstalowaniu i przesiadłem się na stare dobre IE.

IE, może jest i stare, ale na pewno nie dobre...
Polecam Mozillę (mam najnowszą wersję i chodzi jak należy) i Chroma (chociaż z tą drugą nie miałem za wiele do czynienia, ale wszyscy mówią, że jest szybka). Opera ma więcej bajerów, przez co zżera więcej zasobów kompa, no i trzeba się przyzwyczaić do wyglądu.

PS.
Jeżeli masz zaśmieconego kompa (wirusy, programy w autostarcie, itd), to zmiana przeglądarki niewiele Ci da, najlepiej postawić od nowa system (format partycji systemowej).

Profil PW Email

^Coyote   #5 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Wiem że muszę przewalić system ale nigdy tego nie robiłem i chyba nie będę potrafił sam T_T Na vistę i windowsa 7 mam za słabego kompa zresztą. Mozilli nigdy nie widziałem do ściągnięcia a Chrome ma dużo efektów i pewnie będzie mi ciął ;/

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
Ostatnio zmieniony przez Coyote 08-05-2011, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email WWW

»Insoolent   #6 
Zealota

żeby ściągnąć najnowszą mozillę, wchodzisz w google, wpisujesz mozilla firefox i zapewne pierwszy link będzie ich stroną ;p nic łatwiejszego :P

bo ja też chcę mieć posty przedzielane kreską ! :P

Profil PW Email

»Matheo   #7 
Rycerz

Coyote cały cymes polega na tym, że Chrom z całej wielkiej trójcy (opera mozilla chrom) zżera najmniej pamięci i najmniej zamula, mój pc to prawdziwy relikt nadający się tylko do muzyki, pisania, filmów i grania w fm-a nic więcej xD i testowałem wszystkie 3 przeglądarki i w porównaniu do najnowszej mozilli która jest przepakowana chrom śmiga az miło.
Ostatnio zmieniony przez Matheo 08-05-2011, 23:34, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

^Genkaku   #8 
Tyran
Bald Prince of Crime

Stopień: Senshu
Osobiście używam Chroma aaaaaale niedawno wyszło Safari 5. Jak wszystko od Apple jest trochę przebajerzona ale działa sprawnie i fajnie :)

Profil PW Email Skype

^Pit   #9 
Komandor

Stopień: Seikigun Bushou
nie używam chroma, gdyż któraś z pierwszych wersji miała zupełnie bezsensowne rozwiązanie. Mianowicie, każda strona była oddzielnym procesem. Jak to miało nie zamulać kompa, to nie wiem xD
Używam fajerfoksa dopakowanego do wersji 3.6 i z poprawkami. Przestał się wieszać i chodzi szybciej. Osobiście przekonuję się powoli do opery, ale godzilla...mozilla jest na razie odpowiednio wydajna. Chociaż trochę też zrąbali z plugin-containerem jako oddzielnym procesem odpowiedzialnym za filmiki etc.
Jestem więc w tej znacznej większości, która pracuje na ognistym lisie xD

Profil PW Email

»Naoko   #10 
Zealota

Polecam najnowszą Operę. Jedyna przeglądarka która spełnia moje oczekiwania. Inne nie.

Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.

Profil PW WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12