Agent
Poziom: Keihai
Posty: 63 Wiek: 36 Dołączyła: 17 Gru 2008 Skąd: Lublin/Wolverhampton
|
Napisano 14-05-2010, 23:24 And One
|
|
Zespół powstał w 1989 roku dzięki przypadkowemu spotkaniu Steve'a Naghavi i Chris'a Ruiz'a w jednym z berlińskich klubów. Ich marzeniem było, wzorem ich idoli - Depeche Mode, zbudowanie zespołu składającego się głównie z dwóch keybordów i beatbox'u. Czy im się to udało? Biorąc pod uwagę ich pozycję w światowej czołówce zespołów łączących w swojej muzyce synthpop, elektronikę i EBM (Electronic Body Music), można powiedzieć, że tak. Dzięki swojej debiutanckiej płycie "Anguish" zespół zdobył w Niemczech tytuł "Najlepszej Grupy 1991 roku". Od czasu debiutu zespół wielokrotnie zmieniał nie tylko skład, ale również swój muzyczny i wizualny styl, jednocześnie zdobywając coraz większą sławę na arenie światowej.
Muszę przyznać, że kiedy po raz pierwszy zetknęłam się z And One, nie byłam zbyt przychylna ich twórczości. Jednak zmieniło się to po wysłuchaniu, moim zdaniem, jednej z ich najlepszych płyt - wydanego w 2006 roku krążka "Bodypop", na którym znajdują się takie piosenki jak "Military Fashion Show" czy "So Kling Liebe". Jednak za najlepszą z ich piosenek uważam "Sometimes" z płyty "Nordhausen" (1997), która chyba w największym stopniu zawojowała moje serce i jest jednym z głównych czynników, które spowodowały moją chęć wyjazdu na tegoroczny festiwal Castle Party w Bolkowie, gdzie And One będzie jedną z głównych gwiazd. Słyszałam już wiele zespołów grających w podobnym stylu, niektóre były lepsze, niektóre gorsze, ale muszę powiedzieć, że And One plasuje się u mnie w pierwszej dziesiątce jeśli chodzi o muzykę tego typu. Ich piosenki, mimo że teksty może nie należą do najbardziej ambitnych , mają w sobie to coś, co tygryski i inne takie różne, lubią najbardziej - wpadają w ucho, poprawiają humor, sprawiają, że świat wydaje się jakiś taki ładniejszy No ale wszyscy wiedzą, że ostatnimi czasy słucham chyba najdziwniejszej muzyki na świecie
Serdecznie polecam wszystkim, którzy szukają czegoś nowego lub chcą urozmaicić swoją playliste
Strona oficjalna zespołu (niestety głównie w języku niemieckim):
And One
Myspace:
And One - myspace
Pozdrawiam. |
My God, can it go any faster?
Oh my God, I don't think I can last here |
|