Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Crystal Castles
 Rozpoczęty przez »Irinn, 25-08-2009, 15:25

0 odpowiedzi w tym temacie
»Irinn   #1 
Agent

Poziom: Keihai
Crystal Castles to duet muzyczny z Toronto (USA), w którego skład wchodzi multi-instrumentalista Ethan Kath i wokalista Alice Glass. Tworzona przez nich muzyka podlega pod gatunki takie jak 8bit, elektronika czy new wave. Połączenie elementów disco, sampli i dźwięków rodem z gier komputerowych produkowanych na atari, wraz z przetworzonym głosem Alice tworzą mieszankę wybuchową, która z pewnością spodoba się fanom wszelkiego rodzaju muzyki elektronicznej.

Ich pierwsza wspólna płyta 'Crystal Castles' (2008), to swoista kontynuacja współpracy z wydanej w 2006 roku EP 'Alice Practice', mówi się o niej, że jest wielkim przełomem w muzyce z gatunku electro.

Jeśli chodzi o mnie - usłyszałam jakiś czas temu i... od razu się zakochałam. Zespół jest świetny. Doskonałe połączenie wokali z muzyką tworzy klimat, który bardzo mi odpowiada. Szczególnie, że ostatnimi czasy właśnie takiej muzyki słucham. Kawałki takie jak Crimevawe, Untrust Us czy Vanished to to, co misie (a właściwie moderator) lubią najbardziej ;)

Dla wszystkich, którzy chcieliby dowiedzieć się więcej:
Crystal Castles myspace

Polecam i pozdrawiam.

Profil PW WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12