55 odpowiedzi w tym temacie |
»Twitch |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
|
Napisano 09-03-2017, 09:44
|
|
Obejrzałem już wszystkie odcinki nowego sezonu (ahh ta połamana noga, jak pomaga na znalezienie czasu na oglądanie). Jestem trochę zawiedziony obecnym stanem rzeczy. Spodziewałem się, że Inglisz brand ma jednak ukryty cel i będzie jakoś bardziej kombinować. Tymczasem mają kilka zabawek i bawią się w super łowców z matką Sama i Deana. A jeżeli wspominam o ich rodzicielce to mogłoby jej w ogóle nie być. W mojej opinii nic nie wnosi, a raczej prowokuje kiepskie rozmówki,wszystko co dobre się kiedyś kończy i uważam, że powinien to być ostatni sezon. |
Little hell. |
|
|
|
»Naoko |
|
Zealota
Stopień: Gunjin
Posty: 594 Wiek: 33 Dołączyła: 08 Cze 2009 Skąd: z piekła rodem
|
Napisano 09-03-2017, 22:23
|
|
Ale nie będzie, potwierdzono już kolejny (pierwszy odcinek ma wyjść w styczniu 2018 r.). Moim zdaniem jest całkiem fajnie, jestem bardzo zadowolona z powrotu Marka Pellegrino - idealnego Lucyfera (chyba najlepsza odsłona, jaką miałam okazję zobaczyć). Fakt, Crowley stracił pazur i Misza Collins traci na rzecz innych postaci (ma zdecydowanie za mało czasu antenowego, chociaż aktualny Castiel... Pozostawmy kwestię bez komentarza). Jest jednak jeszcze Rowena, zawsze tchnie świeżością. A Mary to mogą się pozbyć bez mrugnięcia okiem. Dawno nie było w Supernaturalu tak tandetnej postaci. |
Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią. |
|
|
|
»Suisei |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 12-03-2017, 15:49
|
|
Aktualny sezon jest IMO dosyć interesujący... Brytole, dzieciak Lucyfera, Lucek więziony przez Crowleya no i Mary. Innymi słowy jest to mieszanka, z której może powstać naprawdę COŚ.
Cass od paru sezonów tracił tą moc jaką miał w sezonie czwartym. Jeśli zaś chodzi o Mary to daję jej jeszcze szansę - skoro nie pozbyli jej się parę odcinków temu przy akcji z Billy the Reaper to raczej oznacza, że jednak się trochę zadomowi w obsadzie. Poza tym to kurczę, jak sobie wyobrażacie prawidłowe reakcje osoby wskrzeszonej po 30 latach?
@Naoko Racja, Pellegrino to najlepsze wydanie Lucyfera i strasznie podobała mi się jego mina pod koniec s12e15 - Crowley z tymi środkami ostrożności mnie zaskoczył Ale Lucuś jako gwiazda rocka też był ciekawy
A tak z ciekawości - jakie zakończenie przewidujecie dla 12 sezonu? |
Nani mo shinjitsude wa arimasen, subete ga kyoka sa rete iru |
|
|
|
»Dann |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Fukutaichou
|
Napisano 12-03-2017, 21:13
|
|
Suisei napisał/a: | Aktualny sezon jest IMO dosyć interesujący... Brytole, dzieciak Lucyfera, Lucek więziony przez Crowleya no i Mary. Innymi słowy jest to mieszanka, z której może powstać naprawdę COŚ.
Cass od paru sezonów tracił tą moc jaką miał w sezonie czwartym. Jeśli zaś chodzi o Mary to daję jej jeszcze szansę - skoro nie pozbyli jej się parę odcinków temu przy akcji z Billy the Reaper to raczej oznacza, że jednak się trochę zadomowi w obsadzie. Poza tym to kurczę, jak sobie wyobrażacie prawidłowe reakcje osoby wskrzeszonej po 30 latach?
@Naoko Racja, Pellegrino to najlepsze wydanie Lucyfera i strasznie podobała mi się jego mina pod koniec s12e15 - Crowley z tymi środkami ostrożności mnie zaskoczył Ale Lucuś jako gwiazda rocka też był ciekawy
A tak z ciekawości - jakie zakończenie przewidujecie dla 12 sezonu? | Podpisuję się pod wszystkim rękami i nogami. Wszystkim. Jak już kiedyś wspomniałem na SB, aktualny sezon Supernatural kładzie na łopatki większość innych aktualnie emitowanych tasiemcowatych seriali.
A propos postaci, Mary może i jest całkiem nieźle wykreowana, to jednak czasami irytuje, ale która z postaci tego nigdy nie robi? No, może Crowley... Za to wyjątkowo przypadły mi do gustu osoby Micka i Ketcha, wielki plus dla twórców tu się należy.
Nie odpowiem na pytanie odnośnie zakończenia, bo nie chcę się zagalopować, ale chciałbym zobaczyć więcej brutalnego duetu Dean/Arthur i bardziej strategicznego trio Sam/Mary/Mick - ot, dla małego rozłamu między braćmi. No i niech ten przeklęty Castiel wróci do bycia żołnierzem, a przestanie być łajzą |
What's dann cannot be undann ( ͡° ͜ʖ ͡°) |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami
|
Napisano 13-03-2017, 19:30
|
|
Ja nie uważam, że Mary po wskrzeszeniu powinna się zachowują normalnie, ale litości. Odchodzi od synów, bo są lowcami ale zaczyna współpracę z ludźmi, którzy polują na jeszcze większą skalę i jak na ich matkę nie próbuje nawet ich poznać, zapytać o przeszłość. Żyją sobie to spoko, jak będę w czarnej dupie to do nich zadzwonieni, a potem odejdę, ale nie mają prawa nic powiedzieć.
Dziecko Lucyfera nie jest niczym zaskakującym po tym jak zaczął skakać po ciałach czekałem tylko na taką akcję. |
Little hell. |
|
|
|
»Dann |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Fukutaichou
|
Napisano 04-05-2017, 22:28
|
|
Za parę godzin wychodzi nowy odcinek, ale nie o tym... Ostatnio zacząłem oglądać Supernatural od początku. Co mnie zaskoczyło, mimo że pierwszy raz oglądałem serial całkiem dawno temu, dalej pamiętałem właściwie cały pierwszy sezon, nawet z niektórymi drobnymi szczegółami i smaczkami. Później było już trochę gorzej, pamięć mnie już lekko zawodzi. Ale też nie o tym...
Jestem pod końcem drugiego sezonu. Wiem, że kończy się cholernie mocno, ale mocne akcje już były, także to nic takiego. Piszę, bo właśnie skończyłem 17 odcinek 2 sezonu - "Heart". Większości pewnie niewiele powie sam tytuł, ale moim zdaniem to, jak dotąd, najlepszy odcinek całej serii. Jak tylko na początku zobaczyłem Madison, miałem w głowie jedno. "Nie bądź cholernym odcinkiem z wilkołakiem". Mały spoiler - to był cholerny odcinek z wilkołakiem. Chyba muszę się napić... |
What's dann cannot be undann ( ͡° ͜ʖ ͡°) |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12
|