5 odpowiedzi w tym temacie |
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 04-10-2016, 17:03 [TA 2016] Najlepsza lokacja
|
|
Na początku był Wybuch. Był zarazem najgłośniejszy i najbardziej cichy. Nie miał świadków, którzy potrafiliby znaleźć słowa, by go odpowiednio opisać. Z jądra nicości narodził się Wszechświat. Już raczkując na kruchych nogach, obejmował sobą wszystko. Gdzieś w jego bezkresnych trzewiach, poza koncepcjami czasu i kierunku, unosiła się Skała i jej siostry. Majestatycznie przemierzały otchłanie pustki, obserwując płonącą w oddali gigantyczną kulę gazu. Przez długie lata, bezlitosne deszcze mniejszego rodzeństwa miażdżyły ich powierzchnię, wydzierając popiół i ogień z ich ciał. Brutalne akty połączenia wyczerpywały agresorów ale siostry Skały stopniowo przegrywały batalię. Ona jedna nie chciała się poddać. Najeźdźcy zastygali przytuleni do jej twardej piersi, w kraterach rozwartych przez to brutalne spółkowanie, tylko po to by stać się dla niej koleją warstwą pancerza. Powtarzające się przez wieki akty przemocy i kosmiczny przypadek, który ustawił ją w odpowiedniej pozycji, zapoczątkowały niezrozumiałe i niemal mistyczne przemiany. Bezpiecznie otulone serce Skały rozgorzało potężnym płomieniem. Chroniona struposzałą zbroją z ciał najeźdźców uwierzyła w swoją siłę, a wciąż rosnącą masą co dzień rzucała otchłani wyzwanie. Żar tego buntu odparował wodę dotychczas zamarzniętą w jej ciele, zmieniając ją w gaz. Zapadła w letarg, a puszczone samopas odwieczne siły swobodnie przystosowywały jej ciało do cudu narodzin. W bulgoczących, ciepłych oceanach ślepo testowały przeróżne konfiguracje cząsteczek. I pewnego dnia, który od teraz miał wyznaczyć dla Skały początek nowej ery, udało się. W tej chwili, w lodowatej samotności zaczęło towarzyszyć jej Życie.
13 7 24 30 4 30 7 18 12 7 28 12 7 24 30 ? 26 20 „1 14 23 20 24 26 29 4 11”
• Można typować wyłącznie graczy, którzy posiadają aktywne postacie;
• Głos oddany na siebie jest nieważny. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 06-10-2016, 09:38, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 08-10-2016, 09:01
|
|
Pusty głos. Nic nie przykuło mojej uwagi, a szukałem długo. Szkoda. |
|
|
|
»Dann |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Fukutaichou
|
Napisano 13-10-2016, 22:10
|
|
Nie wiem czy tak można, ale Azyl też jest swego rodzaju lokacją, nie? Także największe wrażenie wywarł na mnie Gen-Bar... Tylko kogo on może być... No nie wiem |
What's dann cannot be undann ( ͡° ͜ʖ ͡°) |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
|
Napisano 17-10-2016, 10:17
|
|
Myślę, że nikogo nie zdziwi mój głos na Gen Bar autorstwa Genkaku. Ze względu na dużą ilość moich wpisów, wahałem się jeszcze nad Wilczą Paszczą, ale międzynarodowe lotnisko jest dla mnie bardziej bezosobowe niż podziemny bunkier z dobrym alkoholem. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
^Tekkey |
|
Generał Paranoia Agent
Stopień: Shogun
|
Napisano 17-10-2016, 15:00
|
|
Gen bar. Pijalnia o trzy klasy wyższa niż "pod Tonącym Szczurem". Za sprawą pamiętnej balangi pokojowej między dwiema Yakuzami lokal zasłużył sobie na poczesne miejsce w historii Tenchi. Jedyny mankament to lokalizacja - paskudna okolica. Przez nią pewnego pięknego dnia (nocy?) knajpa pójdzie z dymem. |
A mogę zrobić wszystko! Wystarczy Twoja krew.~♥
|
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
|