1 odpowiedzi w tym temacie |
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 03-10-2016, 10:48 Gry Blizzarda
|
|
Założyłem kiedyś temat o D3, jednak nie spotkał się z zainteresowaniem innych. Stwierdziłem, że nie ma sensu rozdrabniać się i pisać o każdej produkcji osobno. Często jest tak, że jak ktoś chwyta za jedną z gier Blizzarda, to automatycznie sięga po kolejne.
Jeśli chodzi o mnie, to jestem aktywnym graczem Starcrafta II i Hereos of the Storm. Sporadycznie rozgrywam parę rund w Heartstone'a. W Overwatch grałem, jak było dostępne za darmo. Diablo jak Diablo, powoli się wypala. Sięgam, kiedy pojawi się nowa zawartość, jednak przy tonie maniaków i botów, rozgrywka straciła sens.
Starcraft to moja perełka. Kampania jest świetnia, a tryb co-op ubóstwiam. Mniej podoba mi się multi, ponieważ.. to nie ma sensu. Musiałbym grać 24/7 żeby osiągnąć najniższy poziom i dobić do ludzi o niskich statystykach. Za dużo tego dla mnie. Strategia powinna być strategią, a nie waleniem w klawiaturę i kontrolowaniem wszystkiego dookoła. Jasne, miałoby to sens, gdyby nie to, że mecz niekiedy trwa 5-8 minut. Ja dopiero zaczynam rozbudowę bazy, a koleś rozwala mnie jedną (!!!) jednostką. Jeśli ktoś gra, to zapraszam do wspólnych potyczek w co-opa i ew. na prywatne meczyki 1vs1.
HOTS jest miłą odmianą LoL'a, w którego przestałem grać już dawno. Otrzymujemy sporo map i bohaterów plus co chwilę nowe zawartości. Strategii jest multum. Nie gram jeszcze rankedów, ale przymierzam się. Fajnie byłoby stworzyć drużynę, jeśli znajdą się aktywni gracze. Poświęcam może godzinkę dziennie, głównie wieczorem, żeby sobie pograć. Fajnie byłoby to robić z kimś stąd.
Heartstone... Ah heartstone... Pamiętam jak dziś, jak pojawiło się w kliencie BattleNet. Grałem i grałem, wygrywałem, przegrywałem, ale było fajnie. Dzisiaj? Nie grasz aktywnie albo nie płacisz, to dużych szans nie masz. Tryb przygody jest bardzo fajny, ale ponad 5 euro za skrzydło? Nie, dziękuję. Zgromadzenie 700 szt. złota to nie lada wyzwanie, szczególnie dla kogoś jak ja. Nie gram aż tyle. Ledwo wychodzę ponad 20 poziom rankingu, bo każdy ma super uber zestawy kard, a u mnie bieda. Spoko, mam parę legend i takich tam, ale to wciąż nie to. Rozgrywka przestała mieć jakikolwiek balans. Kart jest za dużo, a gotowych deków jeszcze więcej. Czasem pogram, bo fajnie, ale jak przegrywam kilka(naście) meczy pod rząd, to dziękuję. A szkoda, bo była to jedna z moich ulubionych karcianek.
O Diablo pisałem, a o OW nie chcę póki co. Może jak zakupię pełną wersję to ok. Podobał mi się jednak motyw, który Blizzard ukrył w mapie z kafejką. Czek podpisany przez Cain'a i kod kreskowy mówiący "Cain Lives". Ciekawe co Blizzard kombinuje... Może Diablo 4.. (są teorie!)
pzdr. |
|
|
|
»Dann |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Fukutaichou
|
Napisano 30-04-2017, 23:27
|
|
Tym razem wypowiem się tylko o jednym... HOTS - a dokładniej HOTS 2.0 - wiele zmian, świeżości i sporo nagród dla starych graczy. Pojawiły się skrzynki z lootem. Jeśli do 20-któregoś maja się zalogujecie, dostajecie darmowe 100... Waluty, nie pamiętam już jakiej, bo teraz są 3 xD Za te 100 można wykupić jeden z 4 pakietów bohaterów, podzielone na kategorie i zawierające najtańsze skiny. Świetna rzecz dla nowych graczy, ale starzy pewnie też nie pogardzą. Jak sam nie grałem od bardzo dawna, spróbowałem po 2.0 i nie mogę się oderwać. Idealny relaks po pracy, bo w przeciwieństwie do innych gier MOBA, nie spinam się przy tym wcale |
What's dann cannot be undann ( ͡° ͜ʖ ͡°) |
|
|
|
|