Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

iZombie
 Rozpoczęty przez »oX, 26-03-2015, 17:45

7 odpowiedzi w tym temacie
»oX   #1 
Rycerz

Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai

Serial opowiada o losach Olivii Moore, która jest studentką medycyny i zombie. Rozpoczyna pracę w biurze koronera. Dzięki temu ma nieograniczony dostęp do mózgów, które musi zjadać, aby zachować swoje człowieczeństwo. Poprzez konsumowanie każdego mózgu wchłania wspomnienia zwłok, które pomagają detektywom w rozwiązywaniu kryminalnych spraw.

Powiedziałbym, że amerykańscy scenarzyści nie mają już pomysłów na seriale, ale dowiedziałem się, że iZombie jest adaptacją komiksu produkcji DC. Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek i sam do końca nie wiem co o tym myśleć. Jedzenie mózgów jest po prostu obrzydliwe, szczególnie jak grzeje się je w mikrofali albo jada z makaronem i chilli. Mniejsza o to. Fabuła wydaje się mieć jakiś większy sens, ale jeszcze do tego nie doszedłem :DD

Ciekawe humorystyczne wstawki, bohaterowie inni niż zwykle.. cóż, może przekonam się do zombie w innym wydaniu. Zaufam twórcom jako, że wyszło to ze stajni DC. Polecam obejrzeć pierwszy odcinek i podzielić się opiniami :DD

edit:

ok, drugi odcinek za mną, więc jestem na bieżąco :DD (tak, wyszły dopiero dwa). Nie spodziewałem się, że serial w tak dziwnym klimacie wpadnie mi do gustu. Jedzenie mózgów, przejmowanie zdolności właścicieli owych mózgów, przebłyski pozwalające rozwikłać zagadki kryminalne... brzmi to wszystko dziwnie, ale przedstawione jest w ciekawym świetle. Dodatkowo wątek z drugim zombie powoli się rozwija (cóż, dopiero drugi ep, czego się spodziewać) i zapowiada się niezła jatka. Wiadomo, zombie city i te sprawy. Zobaczymy co będzie dalej :DD
Ostatnio zmieniony przez oX 27-03-2015, 11:17, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

»Naoko   #2 
Zealota

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Jestem po obejrzeniu całego sezonu, więc mogę w końcu coś na ten temat powiedzieć.

Moim zdaniem jest to jedna z lepszych produkcji w tym roku. Przyjemny, sensacyjno-kryminalny serial z domieszką lekkiego, geekowego humoru. Ciekawy dobór postaci i aktorów, którzy się w nich wcielają. Rose McIver jest po prostu świetna - raz przypomina mi Natalie Portman, a innym razem Alyson Hannigan - ten serial świetnie wydobywa jej talent. Ale przy każdym odcinku wyczekiwałam Rahula Kohliego :oops:

Na moje oko serial jest idealnie wyważony - trochę dramy, trochę komedii, trochę kryminału. Przyjemnie umilił mi czas. A kolejny sezon już zapowiedziany na październik br. :DD

Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.

Profil PW WWW

»Twitch   #3 
Yami

Wkręciłem się przez Was w ten serial i chłonę odcinek za odcinkiem.

Naoko napisał/a:
Moim zdaniem jest to jedna z lepszych produkcji w tym roku. Przyjemny, sensacyjno-kryminalny serial z domieszką lekkiego, geekowego humoru. Ciekawy dobór postaci i aktorów, którzy się w nich wcielają.

Szczególnie w porównaniu do innych, nowych produkcji o zombie, które albo próbują powielać schemat The Walking Dead, albo są po prostu debilne. Główna bohaterka, jej cięta gadka oraz styl bycia są nie do skopiowania i są po prostu zachwycające.
Na pewno nietypowa koncepcja w której zombie funkcjonują normalnie jak inni ludzie, tylko muszą zakąszać od czasu do czasu jakiś móżdżek. Z jednej strony jest to na plus, bo nie ciągnie za sobą niesamowitego patosu, ale z drugiej brakuje mi urozmaicenia.

Naoko napisał/a:
Na moje oko serial jest idealnie wyważony - trochę dramy, trochę komedii, trochę kryminału. Przyjemnie umilił mi czas. A kolejny sezon już zapowiedziany na październik br. :DD

Jestem po 6 odcinku i trochę wydaje się schematyczny. Niestety poczciwy policjant to pierdoła jakich mało i to mi się nie podoba. Wolałbym kogoś zapatrzonego w swoją pracę, ale jednak bardziej inteligentniejszego. Także tutaj ten kryminał trochę kuleje, a zaczyna się robić lekki serial obyczajowy. Domyślam się, że rozwinie się sytuacja z Candymanem i głównym złym zombiaczkiem, który przemienił Liv, ale tutaj znów trąci schematem. Ogląda się bardzo przyjemnie, a serial nie nudzi więc na pewno z miłą chęcią dokończę ten sezon i poczekam na kolejny.

Little hell.

Profil PW

»oX   #4 
Rycerz

Naoko napisał/a:
Moim zdaniem jest to jedna z lepszych produkcji w tym roku. Przyjemny, sensacyjno-kryminalny serial z domieszką lekkiego, geekowego humoru. Ciekawy dobór postaci i aktorów, którzy się w nich wcielają.

Bez przesady :DD Owszem, serial jest naprawdę fajny, ale czy można uznać go za jeden z lepszych w tym roku? Jest nowy True Detective, Strike Back, czy też Sense8. W moim odczuciu te pozycje są lepsze :DD No ale o gustach się ponoć nie dyskutuje (wbrew mojemu wykładowcy z grafiki).

Twitch napisał/a:
Główna bohaterka, jej cięta gadka oraz styl bycia są nie do skopiowania i są po prostu zachwycające.

Tutaj dużym plusem jest 'wczuwanie' się w denata, co dodatkowo dodaje klimatu i atrakcji. Raz Liv jest żołnierzem, innym razem osobą uzależnioną od zielska, no i tak dalej i dalej. Dzięki temu prostemu zabiegowi można się sporo pośmiać przed monitorem :)

Twitch napisał/a:
Jestem po 6 odcinku i trochę wydaje się schematyczny. Niestety poczciwy policjant to pierdoła jakich mało i to mi się nie podoba. Wolałbym kogoś zapatrzonego w swoją pracę, ale jednak bardziej inteligentniejszego. Także tutaj ten kryminał trochę kuleje, a zaczyna się robić lekki serial obyczajowy.

Zauważ, że on jest nowy w wydziale zabójstw (dobrze pamiętam?) i... pracuje, wg niego, z medium. Poza tym mało kto w pracy go lubi, jest blokowany, wrabiany itp. Fakt, nie jest super-uber-pro jak rudy z CSI, ale może to i lepiej? Ile można oglądać ciągłe gwiazdy rozwiązujące zagadki na podstawie plamki na ścianie.

Twitch napisał/a:
Domyślam się, że rozwinie się sytuacja z Candymanem i głównym złym zombiaczkiem, który przemienił Liv, ale tutaj znów trąci schematem. Ogląda się bardzo przyjemnie, a serial nie nudzi więc na pewno z miłą chęcią dokończę ten sezon i poczekam na kolejny.

Mówisz, że śmierdzi schematem, ale się nie nudzi.. to chyba też dobrze? :DD Sytuacja się rozwinie, ale nie na tyle, ile można oczekiwać. Dostaliśmy dopiero jeden sezon, w którym sytuacja przypomina każdy inny serial - zwykłe zagadki kryminalne, trochę smaczków fabularnych. Mogę się założyć, że w trakcie drugiego sezonu dostaniemy więcej akcji poza schematem i zatęsknimy za przyziemnymi sprawami, podobnie jak miało to miejsce w Supernatural :DD

pzdr.

Profil PW Email

»Twitch   #5 
Yami

oX napisał/a:

Twitch napisał/a:
Jestem po 6 odcinku i trochę wydaje się schematyczny. Niestety poczciwy policjant to pierdoła jakich mało i to mi się nie podoba. Wolałbym kogoś zapatrzonego w swoją pracę, ale jednak bardziej inteligentniejszego. Także tutaj ten kryminał trochę kuleje, a zaczyna się robić lekki serial obyczajowy.

Zauważ, że on jest nowy w wydziale zabójstw (dobrze pamiętam?) i... pracuje, wg niego, z medium. Poza tym mało kto w pracy go lubi, jest blokowany, wrabiany itp. Fakt, nie jest super-uber-pro jak rudy z CSI, ale może to i lepiej? Ile można oglądać ciągłe gwiazdy rozwiązujące zagadki na podstawie plamki na ścianie.

Co prawda obejrzałem tylko 3 odcinki Gotham i Gordon jest główną postacią, ale liczyłem na kogoś takiego. Bo detektyw z iZombie mimo, że jest świeżakiem i robią mu pod górkę to czasami sam za bardzo nie myśli. Nie dedukuje, nie rozważa różnych opcji. Ma jakąś swoją wersję, najczęściej prostą i czeka na to co powie mu Liz.

oX napisał/a:
Twitch napisał/a:
Domyślam się, że rozwinie się sytuacja z Candymanem i głównym złym zombiaczkiem, który przemienił Liv, ale tutaj znów trąci schematem. Ogląda się bardzo przyjemnie, a serial nie nudzi więc na pewno z miłą chęcią dokończę ten sezon i poczekam na kolejny.

Mówisz, że śmierdzi schematem, ale się nie nudzi.. to chyba też dobrze? :DD Sytuacja się rozwinie, ale nie na tyle, ile można oczekiwać. Dostaliśmy dopiero jeden sezon, w którym sytuacja przypomina każdy inny serial - zwykłe zagadki kryminalne, trochę smaczków fabularnych. Mogę się założyć, że w trakcie drugiego sezonu dostaniemy więcej akcji poza schematem i zatęsknimy za przyziemnymi sprawami, podobnie jak miało to miejsce w Supernatural :DD

pzdr.

Oj tęsknimy, tęsknimy... ;(

Little hell.

Profil PW

»oX   #6 
Rycerz

Twitch napisał/a:
Co prawda obejrzałem tylko 3 odcinki Gotham i Gordon jest główną postacią, ale liczyłem na kogoś takiego. Bo detektyw z iZombie mimo, że jest świeżakiem i robią mu pod górkę to czasami sam za bardzo nie myśli. Nie dedukuje, nie rozważa różnych opcji. Ma jakąś swoją wersję, najczęściej prostą i czeka na to co powie mu Liz.

Nie mogę się zgodzić. Gotham to zupełnie inny klimat, gdzie miasto jest kupione prawie w całości i postać taka jak Gordon w ogóle tam nie pasuje. Fakt, detektywem jest dobrym, ale są to zupełnie inne światy czy sprawy do rozwiązania. W iZombie mamy zwykłe miasteczko, w którym nie dzieje się jakoś szczególnie dużo. Ot zwykły, prosty świat. Nie wymaga się dużo od kogokolwiek. Poza tym ciężko mieć jakąś solidną wersję wydarzeń po tym, co widzi ;) To on zbiera świadków i tak dalej i dopiero wtedy wkracza Liz. Żeby coś zobaczyć, musi tam być. A w owe miejsca kieruje ją właśnie Clive.

Poza tym ciekaw jestem jak rozwinie się sytuacja Major vs. wszyscy. Zaciukają go dosyć szybko, czy stanie się jakimś zombie killerem? Patrząc na niego teraz to dużo nie można wymagać, strzelać uczy się z youtube'a, a męskości mu sporo brakuje. Nie czytałem komiksu, ale wiem, że wszystko jest zupełnie inaczej. Liv w komiksie to Gwen Dylan, która.. kopie groby. I wcale nie studiowała medycyny. Tak więc nie ma zbyt wielu zależności serial-komiks. Może to i lepiej?

Profil PW Email

»Twitch   #7 
Yami

Od razu zaznaczyłem, że nie chodzi mi o porównanie seriali, a bardziej o kreacje postaci. Niby moge się zgodzić z tym co piszesz, ale to wciąż nic specjalnego. Nie wiem czy znasz Grimma. Myślę o kumplu głównego bohatera, który też nie jest jakimś wybitnym detektywem, ale nawet jako nieświadomy tego co rzeczywiście dzieje się wokół niego był bardziej aktywny. Zobacze jak się dalej akcja rozwinie, ale na razie policjant to najsłabszy element układanki: )

O Majorze sie nie wypowiem, jeszcze nie teraz. Wygląda na to, że chcą z niego zrobić jakiegoś mściciela, który może mieć wątpliwości czy Liz to ta dobra czy zła jakoś tak czuję, że w tym kierunku to idzie, taki kolejny zwrot w ich relacjach.

[ Dodano: 2015-10-24, 11:25 ]
Jestem po pierwszym odcinku nowego sezonu i wygląda na to, że intryga wokół głównej bohaterki robi się niezła, a i tempo tego sezonu będzie też szybsze. Znowu jednak nie podoba mi się ten pierdołowaty Major, który tylko czeka aż ktoś mu powie co ma robić i te jego miny... Coś czuję, że Blaine namiesza jeszcze bardziej, ale czy będzie okazja zobaczyć apokalipse zombie? Raczej na pewno nie, choć liczę na jakąś grubszą akcję.

[ Dodano: 2015-11-29, 00:40 ]
Nadrobiłem pozostałe sześć odcinków i mimo tego, że Liv w dalszym ciągu gra fenomenalnie, a do tego pojawiają się dobre teksty to ten sezon jest zdecydowanie nudniejszy od poprzedniego. Zaczyna mnie już drażnić ten pseudoromans Majora i Liv, kurde na prawdę ten typ jest tak mdły i bezjajeczny, że szok.

Little hell.

Profil PW

dereka   #8 

wow przeczytalam tu nieco dobrych opinii, tak warto sie skusic? a wlasnie jak zobaczylam trailer to stwierdzilam ze juz nie maja co wymyslac i co za shit;d moze sobie wlacze na probee

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13