Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

One Piece: diabelskie owoce
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 23-04-2015, 13:28
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 19:34

7 odpowiedzi w tym temacie
*Lorgan   #1 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Temat założyłem ogólny, ale pytanie mam dość szczegółowe: jak wam się podoba Czwarty Bieg w wykonaniu Luffy'ego? Nie za bardzo przekombinowany?

Pozdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Sorata   #2 
Yami

Poziom: Genshu
Cytat:
Jak wam się podoba Czwarty Bieg w wykonaniu Luffy'ego? Nie za bardzo przekombinowany?

Póki co wygląda to tylko na wariację biegu trzeciego i wypada słabiutko moim zdaniem. Wg. opisu ciosy są trzykrotnie silniejsze, ale nie wyglądają na potężniejsze niż gear 3. Taki mariaż obu poprzednich upgrejdów.

Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457
Ostatnio zmieniony przez Sorata 27-04-2015, 10:56, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

»Sorata   #3 
Yami

Pytanie odnośnie umiejętności użytkowników Logii: Czy haki unieszkodliwia nawet skrajnie potężne moce jak np. pioruny Enela? Czy dopiero na odpowiednim poziomie jest w stanie to zrobić?

Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457

Profil PW Email

*Lorgan   #4 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
O ile mi wiadomo, Haki w ogóle nie unieszkodliwia mocy, tylko umożliwia zranienie inaczej nietykalnych Logii. To jest, oczywiście, za wykluczeniem słabości każdego żywiołu.

Pozdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Sorata   #5 
Yami

Cytat:
O ile mi wiadomo, Haki w ogóle nie unieszkodliwia mocy, tylko umożliwia zranienie inaczej nietykalnych Logii.

Źle się wyraziłem, ale dokładnie o taki przypadek mi chodziło. Czy potrzebny jest konkretny stopień haki do takiego wyczynu?

Profil PW Email

^Coyote   #6 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Nie ma stopni Haki :P

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

»Sorata   #7 
Yami

Cytat:

Nie są określone numerycznie ale wiemy już, że jedno haki drugiemu nierówne (w ramach tego samego podtypu). Patrz np. walka Vergo vs Smoker.

Profil PW Email

»Twitch   #8 
Yami

Poziom: Wakamusha
Sorata napisał/a:
Cytat:

Nie są określone numerycznie ale wiemy już, że jedno haki drugiemu nierówne (w ramach tego samego podtypu). Patrz np. walka Vergo vs Smoker.

Może nie było określone to mianem ,,stopni", ale Sorata ma rację, niektórzy są bardziej biegli w wykorzystywaniu haki niż inni, a dodałbym jeszcze pod typy związane z wykorzystywaniem haki, czy to do obrony czy ataku. Podoba mi się, że nie tylko Luffy się w tym wyszkolił.

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 15