Stało się! W końcu doczekaliśmy się godnego następcy Wrót Baldura. Oczekiwania od samego początku były wysokie i moim osobistym zdaniem twórcy sprostali im w 100%. Długo kazali czekać na gotowy produkt, kilka razy przesuwając datę premiery, ale opłaciło się być cierpliwym.
Ja osobiście jestem zachwycony i czuję się jak nastolatek podczas pierwszych przygód ze wspomnianymi już Wrotami Baldura. Na taką grę czekałem od dłuższego czasu. Jak wam się podoba? Graliście? Czytaliście? Oglądaliście coś o grze?
Również jestem zachwycony. Gra jest zbudowana w sposób na wskroś klasyczny, posiada tony tekstu, który w przeciwieństwie do 100% innych reprezentantów gatunku autentycznie chce mi się czytać w całości (no, może poza opisami "ciekawych dusz", spotykanych po drodze - nie mają związku z bohaterem i nie są aż tak ciekawe). Nad PoE spędziłem już ponad dobę, a nie liznąłem za bardzo głównego wątku.
Spoiler:
Rozprawiam się z wielopoziomowymi katakumbami pod warownią, uporządkowawszy sprawy z powstaniem w Złoconej Dolinie.