Naruto-arena to internetowa gra online, która na chwile obecną ma ponad 2 miliony zarejestrowanych graczy. Jak z nazwy wynika, koncentruje się ona wokół realiów popularnej mangi i anime "Naruto".
http://www.naruto-arena.com/
Każdy gracz składa sobie drużynę z 3 ninja znanych z serii. Każdy taki shinobi posiada 4 unikalne zdolności, za które płaci chakrą - punktami energii, które losowo dostaje przy każdej nowej rundzie. Zadaniem graczy jest budowanie drużyny, której zdolności taktyczne będą wystarczająco wysokie, by pokonywać innych graczy.
W trakcie gry można wykonywać misje (na zasadzie "wygraj w taki i taki sposób") dzięki czemu gracz odblokowuje dostęp do nowych postaci. Gracz zdobywa również punkty, które zwiększają jego poziom oraz prestiż w serwisie. Istnieje również system klanowy (notabene mamy tansei ninja), który urozmaica zabawę.
Gram w naruto-arene od bardzo dawna. Kiedyś nawet byłem #1 Hokage (w starym systemie streakowym było to wykonalne) brałem udział w wielu turniejach i konkursach. Gra bardzo mnie wciąga i każdego dnia toczę jakieś 3-10 walk. Mój nick to Kendei gdyby ktoś chciał mnie znaleźć.
Zapraszam do gry. Jeśli ktoś grał, na pewno da radę cos napisać o swych wrażeniach.