Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Stigmata
 Rozpoczęty przez »Twitch, 28-10-2012, 11:17

3 odpowiedzi w tym temacie
»Twitch   #1 
Yami

Poziom: Wakamusha
Ostatnio w Empiku natknąłem się na nową mangę, o ciekawej, kolorowej okładce. Tytuł Stigmata skojarzył mi się z czymś pomiędzy Helsingiem, a FullMetal Alchemist. Nie miałem okazji przeczytać, ale szukając informacji w internecie zauważyłem na jednej ze stron że ma tylko 15 chapterów. Słyszał ktoś o tym tytule, może czytał już? Może ktoś coś więcej napisać?

Little hell.

Profil PW

»Twitch   #2 
Yami

Chyba nikt nie ma nawet ochoty odpisać... Jak znajdę czas i możliwość to sam się zapoznam z tym tytułem i najwyżej skrobnę parę słów.

Little hell.

Profil PW

*Lorgan   #3 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Nie sądzę, żeby o to chodziło. Zapewne to po prostu nieznany tytuł ;)

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Twitch   #4 
Yami

Czas aby podzielić się kilkoma spostrzeżeniami po 1 tomie. Manga wydaje się być ciekawa, choć kojarzy się już z niektórymi tytułami. Na pierwszy rzut oka miałem wrażenie jakbym czytał historię w klimatach FullMetal Alchemist. Główny bohater, Gabriel Iota, wygląda jak odświeżona koncepcja Kyo z Samurai Deeper Kyo, a dowodzący RADEM jest jak brat Roya Mustanga. Mam jednak nieodparte wrażenie, że wiele rzeczy zostanie niewyjaśnionych, lub zbagatelizowanych jeżeli historia ma zawrzeć się w zaledwie 3 tomach. Więcej zapewne napiszę po kolejnym tomie, co postaram się zrobić niedługo.

Little hell.

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12