Długo oczekiwana filmowa adaptacja mangi Berserk cały czas podkręca emocje. Zapowiedziana na 3 części Berserk: Ougon Jidai Hen (ang. Berserk: The Golden Age Arc)tym razem zaskakuje nas anglojęzycznym trailerem miedzy-narodowy (to znaczy wyświetlany nie tylko w Japonii) z cała masą scen do tej pory nie użytych nigdzie indziej. Niezwykle epicki obraz prezentuje nam sporo dynamicznej muzyki i niestety, mnóstwo komputerowo renderowanych scen. Jaki jest końcowy efekt, oceńcie sami.
Viz Media zapowiedziało premierę pierwszego filmu z angielskim dubbingiem za pośrednictwem sieci PlayStation 3 jeszcze w tym roku. Wydanie DVD i blu-ray ma się pojawić 27 Listopada.
2gi film miał premierę w Japonii 23 czerwca, trzeci z powodu opóźnienia pojawi się dopiero w styczniu 2013.
Licencję do całej trylogii wykupiło już 16 państw!.
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 10-10-2012, 10:00, w całości zmieniany 2 razy
Przegapiłem pierwszą część. Widzę, że mam trochę do nadrobienia w materii Berserka W trailerze było strasznie dużo CGI. Mam nadzieję, że da się obejrzeć filmy bez większego cierpienia.
Właśnie łatwo było przegapić bo od bardzo dawna wszyscy czekają - a jak sie czeka, to w końcu człowiek robi się znudzony i odpuszcza. Film pierwszy można już dostać od Taka-THORA w super jakości, pewnie wkrótce też ogarnę. Z tego co widzę recenzję ma dobre.
Ewentualnie jeżeli ktoś nie chce full HD bo ma mały monitor albo jest głupim waflem niedoceniającym pikseli co to ogląda filmy online to może sobie ogarnąć mniejsze pliki
Spoiler:
http://www.nyaa.eu/?page=view&tid=320033
[Commie] Berserk - Golden Age Chapter I - Egg of the High King [BD 720p AAC] [4E0448A9].mkv