Seria Aquarion wydana na DVD również w Polsce doczeka się kontynuacji. Media Factory udostępniło w sobotę (na prezentacji Satelight)114 sekundowy trailer nowej serii telewizyjnej Aquarion Evol. Powstała także oficjalna strona internetowa na której można przejrzeć profile nowych bohaterów.
Premierę 8smego stycznia rozpocznie specjalny jednogodzinny odcinek a już 2stycznia będzie emitowany jego previev. W Tokyo Anime Center od 6 grudnia będzie można podziwiać wystawę związaną z tytułem, a Japoński system Joysound karaoke będzie hostował muzykę z serii aż do nowego roku. Studio zapowiedziało również specjalne eventy w dniu premiery. Wygląda na to, że z tytułem wiążą się wielkie nadzieje.
Jest rok 0011 Świętej Ery Stworzenia. Zniszczoną w Wielkiej Katastrofie Ziemię zaatakowała rasa z Atlantydy – Anioły Cienia, które zbudziły się ze snu po 12 tysiącach lat. Młodzi wybrańcy rozpoczęli świętą walkę, jednocząc serca, ciała i dusze. „Aby bronić ludzi i świata przed straszną inwazją, Nenshin! Gattai! Do boju, Aquarion!”
Zrujnowany świat, młodzi piloci za sterami mecha, nieludzki i potężny wróg. Tak mi się wydaje, że chyba już gdzieś to widziałem… Zgadza się: fabuła to nic innego, jak bezczelne wręcz skopiowanie motywów z innych serii, na przykład Macross Zero. Przede wszystkim jednak z Neon Genesis Evangelion – tu nawet angielskie tytuły są bardzo... czytaj dalej >>