Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Aquarion EVOL już wkrótce w telewizji!
 Rozpoczęty przez »Kalamir, 04-12-2011, 13:11
 Przesunięty przez Lorgan, 04-12-2011, 19:08

0 odpowiedzi w tym temacie
»Kalamir   #1 
Yami

Poziom: Genshu
Seria Aquarion wydana na DVD również w Polsce doczeka się kontynuacji. Media Factory udostępniło w sobotę (na prezentacji Satelight)114 sekundowy trailer nowej serii telewizyjnej Aquarion Evol. Powstała także oficjalna strona internetowa na której można przejrzeć profile nowych bohaterów.

TRAILER

Premierę 8smego stycznia rozpocznie specjalny jednogodzinny odcinek a już 2stycznia będzie emitowany jego previev. W Tokyo Anime Center od 6 grudnia będzie można podziwiać wystawę związaną z tytułem, a Japoński system Joysound karaoke będzie hostował muzykę z serii aż do nowego roku. Studio zapowiedziało również specjalne eventy w dniu premiery. Wygląda na to, że z tytułem wiążą się wielkie nadzieje.

Jest rok 0011 Świętej Ery Stworzenia. Zniszczoną w Wielkiej Katastrofie Ziemię zaatakowała rasa z Atlantydy – Anioły Cienia, które zbudziły się ze snu po 12 tysiącach lat. Młodzi wybrańcy rozpoczęli świętą walkę, jednocząc serca, ciała i dusze. „Aby bronić ludzi i świata przed straszną inwazją, Nenshin! Gattai! Do boju, Aquarion!”

Zrujnowany świat, młodzi piloci za sterami mecha, nieludzki i potężny wróg. Tak mi się wydaje, że chyba już gdzieś to widziałem… Zgadza się: fabuła to nic innego, jak bezczelne wręcz skopiowanie motywów z innych serii, na przykład Macross Zero. Przede wszystkim jednak z Neon Genesis Evangelion – tu nawet angielskie tytuły są bardzo... czytaj dalej >>

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13