Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Naruto: morderczy Naruto!
 Rozpoczęty przez »Kalamir, 05-07-2011, 14:21
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 19:26

8 odpowiedzi w tym temacie
»Kalamir   #1 
Yami

Poziom: Genshu
W najnowszych chapterach Naruto nauczył się biju-damy (tak zrozumiałem, jeszcze jej nie wykonał)oraz straszliwie zwiększył zdolność kontroli chakry Kyuubiego. Zaowocowało to festyniarskim wyglądem (do którego można się przyzwyczaić) a także tuzinem nowych technik będącymi często zmodyfikowanym rasenganem. Tworząc nowe kończyny z pomocą chakry, Naruto atakuje rasenganem na osiem róznych kierunków http://www.manga-lib.pl/i...e/naruto,545,12 jak Rasenranganem! Albo chwyta kilku przeciwników by wykończyć ich jednym większym jak rasenkyuugan http://www.manga-lib.pl/i...e/naruto,545,13 tworzy tez mordercze wersje mini http://www.manga-lib.pl/i...e/naruto,545,14 i jak widać nie potrzebuje już obu rąk mimo, że sposób tworzenia sfer jest identyczny.

Ale co fajniejsze, nareszcie zaprezentował również technikę przyzywania i tak jak Dziraja wzywa nowych sojuszników. Wcześniej zupełnie tego nie robił.

Dodatkowo po samej chakrze rozpoznaje również intencje ukrytych wrogów przez co praktycznie nie da się go zaskoczyć.

TOTALNIE DOPAKOWANY drań z niego! W ten sposób rusza do walki a sama manga NARUTO wchodzi zapewne w swój końcowy etap.

Co sądzicie o nowym Naruto?

Profil PW

^Coyote   #2 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Mi Naruto po treningu się nie podoba. Wygląd najgorszy no i sage mode olany kompletnie. Ile to razy można się transformować? ;/ Techniki może i nowe są ale wtórne. Cały czas rasengany jakieś. Dobrze, że sumony chociaż zaczął stosować ale tak to większe nadzieje pokładam w Tobim i jego nowych ścieżkach bólu. To wygląda przekozacko :D

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

^Pit   #3 
Komandor

Stopień: Seikigun Bushou
Potraktuj Sage Mode jako swoisty Kaioken dla Goku - przejściówka, niebezpieczna ale z unlimited powerem.
A teraz Super Sage Mode (Kyuubi Mode?) to taki tryb super Saiyanina - w ciul mocy, najsłabszy atak boli, do tego też się świeci i płonie energią (jeszcze powinien w anime mieć standardowy szum mocy :D ). Gorzej, że może używać masywnego kage bushina, co czyni z niego jednoosobową armię. Ale Kabuto zaczął pierwszy.
Niemniej mam wrażenie, iż obecny arc to nie walki shinobich tylko jakieś starcie mutantów. Do tego co chwilę ktoś wyskakuje z niezwykłym ograniczeniem więzów: metale, lawy, lody, meteory, magnetyzm - a tu bach, Naruto wyskakuje z 6 rasenganami na raz, rasenganem-odkurzaczem, rasenganem z paluszka ("rozdziewiczacz"? Jest malutki, wszędzie się wciśnie, do tego wiruje). Nie ma szans, by armia hostów z rinnesharinganami wygrała. Uzumaki jest po prostu zbyt mocny - ma ostateczną moc, ma błogosławieństwo od św Yondaime i Kushiny (tak, ten kadr na całą stronę i aureole za ich głowami - just what the hell? o_O).
Manga skończy się efektownym pierdzielnięciem a potem wszyscy się przytulą. Naruto zostanie bogiem, taki widzę koniec.
A gdzie jest ten biedny Sasuke z jakimś tam Sharinganem lvl 3, który najwyraźniej woli siedzieć cicho. albo szuka kodów na nieśmiertelność.

Profil PW Email

»Kalamir   #4 
Yami

Coyote napisał/a:
Techniki może i nowe są ale wtórne.
Ja bym powiedział, ze bardzo konsekwentnym stylu autor nie wyposaża Naruciaka w nowe techniki tylko ulepsza i modyfikuje te podstawowe co po ostatnim czapterze bardzo mi się spodobało. Tak jak każdy inny wielki ninja, naruciak ma charakterystyczny dla siebie styl i w nim trwa. Chyba tylko Kakashi i 3 Hokage byli na tyle unikatowy, ze trzaskali całkiem róznymi jutsu jakie do głowy wpadło.
Pit napisał/a:
Potraktuj Sage Mode jako swoisty Kaioken dla Goku - przejściówka, niebezpieczna ale z unlimited powerem.
to zwykłe techniki dla zwykłych ninja (elitarnych) ale prawdziwa siłą nie tkwi w naturalnym elemencie Naruto ale w jego wyjątkowości (Kyuubim). po cholerę mają go szkolić w ninjutsu skoro ten kretyn jest bombą atomową, która nie potrafi się zdetenować. Bez sensu. Teraz Naruto potrafi korzystać ze swojego potwora i tym będzie wymiatał. Jeśli zostanie rozłączony z Kyuubim, wtedy nie bedzie bezbronny ponieważ wciąz posiada siłę nie opierającą się wyłącznie na lisie (właśnie Sage Mode)
Pit napisał/a:
Niemniej mam wrażenie, iż obecny arc to nie walki shinobich tylko jakieś starcie mutantów.
Bez wątpienia inne wielkie wojny tak nie wyglądały. Niestety żadna wielka wojna nie była tak wielka jak ta. Cztery największe obozy Ninja przeciwko przyzwanym geniuszom z 5-6 pokoleń.
Pit napisał/a:
Nie ma szans, by armia hostów z rinnesharinganami wygrała.
nic nie wiemy o ich zdolnościach :/
Pit napisał/a:
Do tego co chwilę ktoś wyskakuje z niezwykłym ograniczeniem więzów: metale, lawy, lody, meteory,
skoro zgromadzili się tutaj wszyscy ninja świata to byłbym bardzo zawiedziony gdyby było inaczej.
Pit napisał/a:
A gdzie jest ten biedny Sasuke z jakimś tam Sharinganem lvl 3
zapomniałeś że te dupki mogą kontrolować Kyuubiego i równie dobrze autor może nas zaskoczyć i w dwie sekundy odebrać naruciakowi nowe zdolności? I jak wtedy widzisz Naruto vs Sasuke? Młody Uchiha nie wydaje się wtedy taki słaby.

Profil PW

»Twitch   #5 
Yami

Poziom: Wakamusha
Zgodzę się, że to dobrze, że Naruto nie otrzymuje znikąd jakichś nowych umiejętności, a udoskonala posiadane, dodaje coś od siebie, modyfikuje na podstawie doświadczeń czy konkretnych sytuacji/przeciwników.
Ogólnie jest wiele ciekawych akcji w obecnej wojnie i niezłych starć, fajnie że pojawiło się sporo interesujących postaci napędzających te walki, ale czasem wydaje mi się, że aż za dużo ich zostało wepchniętych. Skąd Kabuto zebrał tylu martwych shinobi, w tym kage i nikt nie miał o tym nawet pojęcia? Jednak taka właśnie jest ta manga, często pojawiają się przegięte akcje byleby wyglądało to odpowiednio bogato i zjawiskowo.
Najfajniej by było, gdyby Madara przyniósł Naruto głowę Sasuke i powiedział, że zwraca mu przyjaciela, bo w tej chwili jego pojawienie się byłoby i bez sensu i z d...

Little hell.

Profil PW

^Coyote   #6 
Komandor

Kalamir napisał/a:
Ja bym powiedział, ze bardzo konsekwentnym stylu autor nie wyposaża Naruciaka w nowe techniki tylko ulepsza i modyfikuje te podstawowe co po ostatnim czapterze bardzo mi się spodobało. Tak jak każdy inny wielki ninja, naruciak ma charakterystyczny dla siebie styl i w nim trwa. Chyba tylko Kakashi i 3 Hokage byli na tyle unikatowy, ze trzaskali całkiem róznymi jutsu jakie do głowy wpadło.

No w sumie chyba tak. Tylko u innych to się wydaje mniej monotonne chyba. U Naruciaka wszystko jest na jedno kopyto tak jakby :P
Augai napisał/a:
Najfajniej by było, gdyby Madara przyniósł Naruto głowę Sasuke i powiedział, że zwraca mu przyjaciela, bo w tej chwili jego pojawienie się byłoby i bez sensu i z d...

Podpisuję się pod tym :P P

Profil PW Email WWW

»Kalamir   #7 
Yami

Coyote napisał/a:
mniej monotonne chyba
ponieważ mają mniej czasu na antenie xD
Augai napisał/a:
Najfajniej by było, gdyby Madara przyniósł Naruto głowę Sasuke i powiedział
a ja tak długo już słucham tych bzdur wygadywanych przez naruto, ze serio zacząłem mu kibicować w misji odzyskania swojego nakama

tylko czasami się zastanawiam ;/ ekchem...z jednej strony Cycata Hinata, z drugiej sakura o wydatnych ustach... a on goni za super przystojnym kolesiem, który wyrywa wszystkie laski jak leci a później je "przebija" i porzuca xD

Profil PW

^Coyote   #8 
Komandor

Kalamir napisał/a:
ponieważ mają mniej czasu na antenie xD

No nie powiem żeby tak aż dużo mniej. W Naruto właśnie fajne jest to , że dużo postaci ma coś do powiedzenia i nie wszystko kręci się wokół głównego bohatera :P
Kalamir napisał/a:
a ja tak długo już słucham tych bzdur wygadywanych przez naruto, ze serio zacząłem mu kibicować w misji odzyskania swojego nakama

Uratować Sasuke? No gdzie .. Niech ginie w męczarniach i pokaże Naruto że świat nie jest taki piękny jak sobie wymyślił :lol:
Kalamir napisał/a:
tylko czasami się zastanawiam ekchem...z jednej strony Cycata Hinata, z drugiej sakura o wydatnych ustach... a on goni za super przystojnym kolesiem, który wyrywa wszystkie laski jak leci a później je "przebija" i porzuca xD

My niepedały tego nie zrozumiemy >D

Profil PW Email WWW

»Kalamir   #9 
Yami

Myślę, że temat wart odświeżenia. Jak oceniacie teraz sposób walki Naruciaka a także jego nowe moce ? :D

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13