5 odpowiedzi w tym temacie |
»Naoko |
|
Zealota
Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Posty: 594 Wiek: 33 Dołączyła: 08 Cze 2009 Skąd: z piekła rodem
|
Napisano 06-09-2010, 08:08 Anime Beelzebub
|
|
W trzydziestym pierwszym numerze magazynu Shueisha w poniedziałek ogłoszono, iż w 2011 roku w styczniu będziemy mieli przyjemność ujrzeć Beelzebuba na szklanym ekranie. Anime będzie nawiązywać bezpośrednio do mangi. |
Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
|
|
|
»Naoko |
|
Zealota
|
Napisano 11-09-2010, 14:31
|
|
Lorganie, przecież nie będę wspominać o jednym OAVie [którego nie mogę na razie znaleźć, ale to tylko na razie ], skoro cała seria przed nami. Nie widziałam go, więc nie byłam pewna, czy nawet najmniejsza wzmianka jest potrzebna. Może wcale nie nawiązuje, albo jeszcze gorzej - jest tylko takim przedstawieniem postaci. Zatem, wolałam nie wspominać...
A Kalamir to mógłby nie modyfikować mojego i tak krótkiego postu, skoro Lorgan tego nie zrobił przenosząc go niepotrzebne nikomu to było
Kalamir: News jest czymś co wyświetla się na stronie głównej, wiec subiektywne opinie na dany temat nie są nikomu potrzebne a przez wielu uważane są za nieprofesjonalne. Usunąłem zdanie, które bez problemów może zostać ujęty w normalnym komentarzu. |
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 11-09-2010, 14:36, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
»Naoko |
|
Zealota
|
Napisano 02-01-2011, 12:20
|
|
W ramach uaktualnienia: zostało jeszcze 6 dni i niespełna 11 godzin do pierwszego odcinka. Nie mogę się już doczekać. A Wy? ^^ |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
|
|
|
»Equa |
|
Yami
Poziom: Keihai
|
Napisano 09-01-2011, 23:51
|
|
Beelzebub tłumaczony jest przez HorribleSubs, a oni wypuszczają przetłumaczony odcinek około 2 do 10 godzin od czasu emicji. Oczywiście jest to speed subbing pozbawiony karaoke czy nawet tłumaczenia piosenek (jeśli wciąż dobrze pamiętam), ale to raczej nikomu nie przeszkadza. Nie wiem przez jaką jeszcze grupę i czy w ogóle jeszcze jakaś grupa podjęła te anime.
Dla tych, którzy nie wiedzą to serial TV o Beelzebubie jest DRUGĄ ekranizacją mangi o tym samym tytule. Tytuł "numer jeden" przypad dla Beelzebub Jump Super Anime Tour Special, który to jest 31 minutową OVA. Więcej informacji:
http://myanimelist.net/an...me_Tour_Special
Jednak, jako, że dostępność tej OVAłki była ograniczona (pokazywana przede wszystkim podczas Jump Super Anime Tour) to RAWki pojawiają się dopiero teraz, nie mam pojęcia ile należy czekać na translację tego i CZY translacja w ogóle nastąpi (patrząc na film Gintama Benizakura-hen traslacja może nie nastąpić).
Dziękuję za uwagę, życzę udanego wieczoru. |
Życie jest zbyt poważne, by o nim poważnie mówić.
// Yami-wa naru! |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14
|