»Kalamir |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 28-10-2009, 10:04 Kidou Senshi Gundam ZZ Blu-Ray
|
|
Gundam to chyba najbardziej kultowe anime na świecie. Po prostu "gwiezdne wojny" w japońskiej animacji. Pierwsza seria o wielkich robotach powstała w 1979 a do dziś dzień wychodzą jej kolejne historie w osobnych uniwersach lub przypisane do side-story. Nie dziwota więc, że wydanie blu-ray „Kidou Senshi Gundam ZZ” (trzecie seria z pierwszego uniwersum) doczekało się szybkiego i porządnego releasu od grupy Encodergasm - #encodergasm@irc.rizon.net Trzeba przyznać, że efekt jest zdumiewający.
Screeny pochodzą z openingu.
Anime Gundam ZZ opowiada o niekończącym się konflikcie pomiędzy ziemską federacją a kosmiczną rodziną arystokratyczną która dąży do wywalczenia niepodległości dla kosmicznych koloni - często posuwając się do okrutnych i nieludzkich metod. Gundam ukazuje wiele oblicz wojny, smutku i wszechogarniającej nienawiści. Seria ZZ dzieje się w roku UC0088, czyli 9 lat po przygodach Amuro Ray - bohatera z pierwszej seirii Gundama.
Download pierwszych odcinków |
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 28-10-2009, 12:20, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 29-10-2009, 16:28
|
|
To jest odświeżona wersja starego Gundama ? Coś jak DragonBall Kai? Patrząc na screeny nie widzę niczego zdumiewającego. Rysunki są bardzo słabe, animacja pewnie też. Nie wiem kto to ogląda ..Mogliby odświeżyć Zorro albo Tsubasę. |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 29-10-2009, 17:12
|
|
Coyote napisał/a: | To jest odświeżona wersja starego Gundama ? Coś jak DragonBall Kai? | Nie, to jest zwykły Gundam ZZ z 1986 roku tylko, że remasterowany i dostosowany do blu-ray. Coyote napisał/a: | Nie wiem kto to ogląda | miliony Japończyków i reszta Porąbańców z innych stron świata (w tym ja xD) tego anime nie zobaczymy już nigdy nie było popularne. Coyote napisał/a: | Tsubasę | nie spodziewałbym się w najbliższych latach aczkolwiek nie wykluczam. Prędzej wezmą się za serie z 2000 roku. |
|
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 01-11-2009, 17:23
|
|
Kalamir napisał/a: | tego anime nie zobaczymy już nigdy nie było popularne. |
Zorro nie był popularny? Przecież w Polsce mnóstwo ludzi go oglądało Muślałem, że reszta świata miała podobnie ..
Aha, no i jak to są remasterowane screeny, to wolę nie wiedzieć, jak wyglądały te z 86 roku .. |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 01-11-2009, 17:36
|
|
Coyote, szczerze mówiąc nie kumam o co ci chodzi xD bo widziałem mnóstwo i te screeny wyglądają według mnie bardzo sympatycznie. Takie anime z lat 80 a wtedy to na serio miało wysoki poziom. Musiałeś przywyknąć do nowych kresek, co?
Co do zorro :/ niestety...był w Polsce... i w niewielu miejscach jeszcze. W sieci nie ma nawet dostępnej wersji oryginalnej. Szkoda, bo osobiście lubiłem te anime. |
|
|
|
|