Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Kidou Senshi Gundam ZZ Blu-Ray
 Rozpoczęty przez »Kalamir, 28-10-2009, 10:04
 Przesunięty przez Lorgan, 28-10-2009, 10:45

4 odpowiedzi w tym temacie
»Kalamir   #1 
Yami

Poziom: Genshu
Gundam to chyba najbardziej kultowe anime na świecie. Po prostu "gwiezdne wojny" w japońskiej animacji. Pierwsza seria o wielkich robotach powstała w 1979 a do dziś dzień wychodzą jej kolejne historie w osobnych uniwersach lub przypisane do side-story. Nie dziwota więc, że wydanie blu-ray „Kidou Senshi Gundam ZZ” (trzecie seria z pierwszego uniwersum) doczekało się szybkiego i porządnego releasu od grupy Encodergasm - #encodergasm@irc.rizon.net Trzeba przyznać, że efekt jest zdumiewający.

Screeny pochodzą z openingu.

Anime Gundam ZZ opowiada o niekończącym się konflikcie pomiędzy ziemską federacją a kosmiczną rodziną arystokratyczną która dąży do wywalczenia niepodległości dla kosmicznych koloni - często posuwając się do okrutnych i nieludzkich metod. Gundam ukazuje wiele oblicz wojny, smutku i wszechogarniającej nienawiści. Seria ZZ dzieje się w roku UC0088, czyli 9 lat po przygodach Amuro Ray - bohatera z pierwszej seirii Gundama.
Download pierwszych odcinków
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 28-10-2009, 12:20, w całości zmieniany 3 razy  

Profil PW

^Coyote   #2 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
To jest odświeżona wersja starego Gundama ? Coś jak DragonBall Kai? Patrząc na screeny nie widzę niczego zdumiewającego. Rysunki są bardzo słabe, animacja pewnie też. Nie wiem kto to ogląda ..Mogliby odświeżyć Zorro albo Tsubasę.

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

»Kalamir   #3 
Yami

Coyote napisał/a:
To jest odświeżona wersja starego Gundama ? Coś jak DragonBall Kai?
Nie, to jest zwykły Gundam ZZ z 1986 roku tylko, że remasterowany i dostosowany do blu-ray.
Coyote napisał/a:
Nie wiem kto to ogląda
miliony Japończyków i reszta Porąbańców z innych stron świata (w tym ja xD)
Coyote napisał/a:
Zorro
tego anime nie zobaczymy już nigdy ;/ nie było popularne.
Coyote napisał/a:
Tsubasę
nie spodziewałbym się w najbliższych latach aczkolwiek nie wykluczam. Prędzej wezmą się za serie z 2000 roku.

Profil PW

^Coyote   #4 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Kalamir napisał/a:
tego anime nie zobaczymy już nigdy nie było popularne.

Zorro nie był popularny? Przecież w Polsce mnóstwo ludzi go oglądało :P Muślałem, że reszta świata miała podobnie ..

Aha, no i jak to są remasterowane screeny, to wolę nie wiedzieć, jak wyglądały te z 86 roku ..

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

»Kalamir   #5 
Yami

Coyote, szczerze mówiąc nie kumam o co ci chodzi xD bo widziałem mnóstwo i te screeny wyglądają według mnie bardzo sympatycznie. Takie anime z lat 80 a wtedy to na serio miało wysoki poziom. Musiałeś przywyknąć do nowych kresek, co? :)

Co do zorro :/ niestety...był w Polsce... i w niewielu miejscach jeszcze. W sieci nie ma nawet dostępnej wersji oryginalnej. Szkoda, bo osobiście lubiłem te anime.

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13