Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Saint Seiya LOST CANVAS
 Rozpoczęty przez »Kalamir, 27-06-2009, 11:52
 Przesunięty przez Irinn, 05-07-2009, 19:34

5 odpowiedzi w tym temacie
»Kalamir   #1 
Yami

Poziom: Genshu
24 czerwca miała miejsce premiera odcinków 1 i 2 OVA długo zapowiadanej adaptacji "Saint Seiya Lost Canvas". Przypominam, że manga wciąż jest wydawana w Japonii i niedawno przekroczyła 110 chapter. Zapewne większość z was wie czym było oryginalne "Saint Seiya" dla zainteresowanych przytoczę akcję nowej serii:

Lost Canvas opowiada o poprzedniej Świętej Wojnie pomiędzy Ateną a Hadesem dlatego akcja toczy się w XVIII wieku. Dohko No Libra podczas swej podroży przez Europę, napotyka Tenmę - chłopca obdarzonego ogromną siłą któryma świetne predyspozycje do zostania Saintem (obrońcom Ateny). Dohko postanawia zabrać młokosa do Grecji gdzie ten zostaje poddany wielu próbom. Niestety pech chce, że to właśnie najlepszy przyjaciel Tenmy okaże się reinkarnacją Hadesa - boga świata umarłych.

Już wkrótce rozpocznie się Święta Wojna pomiędzy Saintami Ateny a Spectersami Hadesa.

Pierwszy odcinek subowany wydawał grupa Anime-Seekers
Download
Jakość jest zadowalająco-przeciętna, czcionki raczej słabe. Pozostaje czekać na coś lepszego.

Mangę możecie przeczytać na One-manga lub ściągnie ją z http://makoscans.wordpress.com/

Pozdrawiam.

Profil PW

^Coyote   #2 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Nie oglądałem Saint Seiya na RTL7, bo nie podobała mi się kreska. Teraz, z tego, co widać po mandze, będzie ona znacznie lepsza, więc chętnie skuszę się na oglądanie. Mam jednak pytanie: czy żeby rozumieć wszystko o co chodzi muszę najpierw znać te stoileś odcinków zwykłej serii? Jeśli tak, Lost Canvas niestety będę musiał ominąć :(

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
Ostatnio zmieniony przez Coyote 12-07-2009, 21:57, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email WWW

»Kimen   #3 
Zealota

Poziom: Keihai
Coyote napisał/a:
Mam jednak pytanie: czy żeby rozumieć wszystko o co chodzi muszę najpierw znać te stoileś odcinków zwykłej serii?

Jeśli dobrze mi wiadomo to nie musisz znać pierwszej serii. Lost Canvas to inna historia, dziejąca się wiele lat wcześniej. Bez związku z tym, co było na RTL7. Powtarzać się będą tylko zbroje.
Ja sam jeszcze nie wiem, czy szybko obejrzę. Przymierzyłem się już do One Piece, które ma ponad 300 odcinków i raczej szybko go nie łyknę. Może za kilka miesięcy się skuszę.

Profil PW Email

»Kalamir   #4 
Yami

Kimen napisał/a:
Ja sam jeszcze nie wiem, czy szybko obejrzę. Przymierzyłem się już do One Piece, które ma ponad 300 odcinków i raczej szybko go nie łyknę. Może za kilka miesięcy się skuszę.
no proszę cię xD Lost canvas ma tylko 2 odcinki :P jak tu jedno przeszkadza drugiemu? ;)

Coyote napisał/a:
Mam jednak pytanie: czy żeby rozumieć wszystko o co chodzi muszę najpierw znać te stoileś odcinków zwykłej serii?
absolutnie nie. Możesz śmiało oglądać.

Profil PW

»Kimen   #5 
Zealota

Poziom: Keihai
Kalamir napisał/a:
Lost canvas ma tylko 2 odcinki :P

To tylko dwa odcinki na całą mangę? Chyba nie... Słyszałem, że anime będzie miało 13 odcinków. A to już dla mnie na teraz za dużo.

Profil PW Email

»Kalamir   #6 
Yami

następne odcinki (3,4) będą pewnie za pół roku :P tak niestety wychodzą OVA. Wiec śmiało można ogladać i się zachwycać.

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13