Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Furi Kuri / FLCL
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 09-06-2009, 12:38

1 odpowiedzi w tym temacie
*Lorgan   #1 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Zdecydowanie jedno z lepszych anime jakie widziałem. Przyznam szczerze, że podczas seansu nie odczułem w głowie żadnego mętliku. Fabuła z początku była odrobinę niejasna, jednak z czasem wszystko wydało mi się zrozumiałe...
Po przeczytaniu waszych opinii, czuję się, jakbym pominął coś bardzo ważnego... a właśnie skończyłem oglądać to anime po raz drugi.
Faktycznie, może wydawać się, że fabułą pędzi do przodu jak szalona. Faktem jest jednak, że co chwila rozwiązaniu ulega jeden z wątków - dzieje się to wszystko niby przypadkiem (jak na przykład sprawa miłości między Mamimi, a bratem Naoty, który w rzeczywistości zostawił ją dla innej, co odkryła Haruko grzebiąc w rzeczach Naoty).

Ogólnie, w Furi Kuri dostrzegam o wiele więcej potencjału niż tylko humor. Baaa, humor wydaje mi się tylko najsłabszym dodatkiem. Do głębi poruszyły mnie natomiast przeżycia Mamimi i Naoty.
Co dziwne, poczułem instynktowną niechęć do Haruko. Przeczucie mnie nie zawiodło i w ostatnim odcinku, ujawniła ona swój prawdziwy cel i stosunek do świata.

Najdziwniejsze jest jednak to, że gdy (oglądając po raz drugi) zobaczyłem końcowe napisy ostatniego odcinka, poczułem delikatne ukłucie tęsknoty za czymś... Jakbym na moment zrobił się sentymentalny :DD

Pozdrawiam.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Altor   #2 
Yami

Poziom: Wakamusha
Ehhh FLCL to dobry tytuł, który dobrze wspominam ^^ pokręcone ale zabawne anime. Jednak tak jak powiedziałeś, można dopatrzeć się tam więcej niż tylko poczucia humoru. Niestety tylko 6 odcinków, ale tym bardziej wam polecam :P .

Bellum lumpus cave humanum.

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13